Chris Gunnes, az ENSZ UNRWA nevű, menekülteket segélyező szervezetének szóvivője, korábban a CNN újságírója tegnap az Ál-Dzsázírá összarab hírtévé élő adásában elsírta magát, amikor a Dzsebálijá menekülttáborbeli iskolát ért izraeli támadásról kérdezte a műsorvezető. Izrael ENSZ-nagykövetét viszont nem hatják meg a könnyek, mert már korábban is követelte a "részrehajló" Gunnes kirúgását.

Az Ál-Dzsázírá katari pánarab hírtévé tegnap este a Dzsebálijá menekülttáborban egy ENSZ által működtett iskola elleni izraeli támadás részleteiről szerette volna megkérdezni Chris Gunnest, az UNRWA szóvivőjét, ám utóbbi néhány szó után az átélt élmények, s a huszonöt napja szakadatlanul folyó izraeli irtóháború hatására sírva fakadt, s szavait képtelen volt folytatni. Néhány másodperc után a tévékamera a stúdió egyik semleges pontját mutatta. Mint ismert, a Dzsebálijában levő ENSZ iskola elleni tegnapi izraeli támadásnak tizenöt halálos áldozata volt.
Chris Gunnes szóvivő azt kezdte mondani, hogy korábban tizenhétszer figyelmeztették az izraeli hadsereget, hogy ne támadja az iskolát, mert ott polgári személyek húzzák meg magukat. "Nagyban megsértik a palesztinok, beleértve a palesztin gyermekek emberi jogait, ami igen megrázó", jelentette ki Gunnes, majd sírva fakadt, és nem volt képes folytatni a válaszadást.
Ron Prosor, Izrael ENSZ-nagykövete viszont korántsem annyira érzelmes, mint Chris Gunnes, de egy klasszikus film címét részben idézve mondhatnánk úgy is, hogy a tenyérbemászó "pónemú" izraeli diplomata nem hisz a szóvivő könnyeinek.

Prosor ugyanis már korábban azt követelte az ENSZ-főtitkártól, hogy rúgják ki Gunnest, a UNRWA szóvivőjét, mert az "részrehajló" és Izrael-ellenes". (A neonáciság vádja tőle még nem hangzott el...)
Hering J. - Kuruc.info
Frissítés: Már 1422 halálos és 8265 sebesült áldozata van a zsidó önvédelemnek a palesztinok oldalán - jelenti a Palesztin Egészségügyi Minisztérium szóvivőjére hivatkozva a Fálásztin el-Jom hírportál.
Zoom
A védekezők ágyútüze a Gázai övezetre
Az izraeli hadsereg 25 napja tartó irtóhadjáratának eddig 1422 palesztin esett áldozatul, s ebből 324 a gyermek, 166 a nő és 60 az idős ember. A sebesültek száma elérte a 8265-öt, közülük 2502 a gyermek, 1626 a nő és 303 az idős palesztin.
H. J. - Kuruc.info