A St. Louis-i rendőrség közzétette azt a videófelvételt, amelyet egy szemtanú készített kedden arról, ahogyan a rendőrök lelőnek egy késsel támadó "férfit". Ez nem az a "fiatalember", akit augusztus 9-én lőttek le, de ez is fekete, és - mily meglepő - ez is bűnöző. Ja és ez sem fog több emberre támadni már.
A felvételen az látszik, hogy a feka fel-alá járkál a járdán egy pár négyzetméteres területen, mintha csak a rendőröket várná, miközben páran igyekeznek tőle távolabb maradva szemlélni őt. Jobb keze a kapucnis pulóvere zsebében van.

Amikor a rendőrök megérkeznek, kést vesz elő a zsebéből, és a felszólításokra nem reagálva tovább közelít a rendőrök felé. Amikor igazán közel ér, lelövik. (Egyébként ő kérte, "Shoot me! Shoot me!" - kiabálta. A rendőrök pedig eleget tettek az állampolgári kérésnek.) A The Guardian cikke szerint tizenkét golyót eresztettek bele.

Azt is írják, hogy egy bolt előtt készült a felvétel, ahonnan üdítőt és fánkot lopott a nigger, akit Kajime Powellnek hívnak. A boltos hívta ki rá a rendőröket, mert úgy vélte, fegyver lehet az elkövetőnél.
A The Guardian azt írja, a videófelvétel alapján joggal merül fel az a szemtanúkban is felvetődött kérdés, hogy a rendőrök miért nem a Taser nevű, árammal bénító fegyverrel ártalmatlanították Powellt. A rendőrség válasza szerint a férfin lévő pulóver miatt nem lehetett, viszont a felvétel szerint a pulóver ki volt nyitva. Téma lezárva.
(Kuruc.info - HVG korrigálva)