A Charlie Hebdo az elmúlt években mindent megtett azért, hogy kivívja a nagy világvallások híveinek ellenszenvét. Ordenáré karikatúráival rendre megsértette keresztények, muszlimok vagy éppen zsidók millióit – miközben szerkesztői ezeket a képeket nem a vallásgyalázás megnyilvánulásainak, hanem a sajtó- és szólásszabadság kiteljesítésének tekintették.
Nem támogatja a katolikus egyház a buziházasságot? Nosza, a mennyei Atyát hátulról magáévá tevő Jézus Krisztus kerül a címlapra, akinek fenekéből a Szentháromságot jelképező háromszög lóg ki.
Lemond tisztségéről Benedek pápa? Az élemedett főpap svájci gárdistával ölelkezik, azzal a felkiáltással: „Végre szabadon!”
Nem támogatja a Szentszék a gumióvszer használatát? „Ez az én testem” – emel magasba válaszul a pápa (a Krisztust jelképező szentostya helyett) egy kondomot.
A zsidóság idegeit nemzetiszocialista tiszttel csókolózó rabbi rajzával vagy éppen a Shoah Hebdo címmel kiadott lapszámok sorozatával borzolták, nem rettenve meg az ún. holokauszton való élcelődéstől sem. (Mint kiderült, itt téved a szerző, dehogy bántották ők a holokausztosokat, lásd alább - a szerk.)
Az iszlám híveit pedig sértő megjegyzések kíséretében ábrázolt muszlim karakterekkel, Mohamed gúnyrajzával tűzték pellengérre – miközben a prófétát a Korán szerint még csak ábrázolni is tilos –; nem véletlen, hogy egyik címlapjukon a pápa, egy muszlim vezető és egy zsidó rabbi karöltve követeli: „borítsanak fátylat” a Charlie Hebdóra, azaz regulázzák meg a lapot.
Zoom
A Shoah Hebdónak semmi köze a Charlie Hebdóhoz, azt a nemzeti érzelmű franciák csinálták, hogy felhívják a figyelmet a Ch.H.-ban fellelhető cionista gyalázatra – pontosít Fb-bejegyzésében egy olvasónk. Köszönjük!
Zoom
(Válasz.hu nyomán)
Egy kis további ízelítő - valóban élcelődtek a zsidókkal is néha, de a legtöbb ocsmány gyalázkodást "valamiért" mégsem nekik címezték. A kérdés csak az, vajon a muszlimok vagy a keresztények "kaptak" többet... Az viszont már nem képezi vita tárgyát, hogy míg a keresztények mindent eltűrnek (sőt még éljeneznek is közben), a radikálisabb muszlimok megvédik a vallásukat, vagy inkább bosszút állnak érte - a maguk barbár módján.
Zoom
Zoom
Zoom

Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
És egy beteljesült "poén" a végére - a nyelvöltés elmaradt:
Zoom