Bezár!
2021. május 14., péntek, Bonifác, Gyöngyvirág napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:12 Mégsem nyílik drogambulancia a józsefvárosi Teleki téren22:08 Ombudsman: a védettségi igazolvány szabályozása nem visszás, de "lehetnek korrekciós igények"22:04 Csaknem ötmillió dollárt fizetett a hackereknek a Colonial Pipeline21:57 Egy magyar férfi "megdöntötte" az olasz rekordot: hat adag Pfizert kapott21:50 Franciaországban nagyon nagy a demokrácia, de Izrael ellen azért inkább ne tüntessenek21:42 Mindennapi hőstörténetek: Békéscsabán cigarettáért ütött a cigány, Pécsen számítógép és pénz kellett21:32 Rakétákat lőttek Libanonból Izrael irányába, de elbénázták21:15 Gondolatait használva formált mondatokat egy gerincvelő-sérülés miatt lebénult ember21:05 A Kriegsmarine egyik sikere: a Pinguin és a norvég bálnavadász-flotta20:53 Újabb jelöltet mutatott be a Mi Hazánk, ezúttal Sopronban, szimbolikus helyszínen20:45 A zsidók "örömmel és szenvedéllyel" lövik a palesztinokat, "intenzív katonai műveletre" készülnek20:20 Erdélyben (és Romániában) megszűnik a kijárási tilalom, csak a zsúfolt helyeken lesz kötelező a maszk20:02 Késelőt fogtak a fővárosban19:47 Merkelék nagyon próbálnak kiállni Izrael mellett, de szeretett muzulmánjaik ezt a legkevésbé sem díjazzák18:36 Ápolónősors Miskolcon: elfordult, megszúrta a "beteg"
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Holokamu ::

Nem volt cigány holokauszt - jelentette ki egy szociológus-közgazdász - kérésének megfelelően feljelentik

A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) "holokauszttagadás miatt" feljelentés tesz Németh György szociológus-közgazdász ellen – mondta a HVG-nek Dr. Muhi Erika, az iroda igazgatója.

Németh György
A NEKI, a Roma Sajtóközpont és a Romaversitas Alapítvány feljelentést fog tenni egy keddi konferencián elhangzott "holokauszttagadó kijelentéséért" Németh György szociológus-közgazdász ellen – jelentette be a nagyszerű hírt Erika. A feljelentést azonnal benyújtják, amint hozzájutnak a konferencián készült videofelvételhez.
A Közép-Európa Egyetem és a Magyar Szociológiai Társaság panelbeszélgetést tartott kedden a "romákkal kapcsolatos beszédmódról" Debreczeni József DK-alelnök "Ne bántsd a cigányt!” című könyvének apropóján. A meghívottak között volt Németh György is, aki első hozzászólásában rögtön kijelentette: "Nem volt roma holokauszt”.
Németh utolsóként szólalt fel, és rendesen felkavarta az addig álmosan folyó "tudományos" beszélgetést. Először is azzal kezdte, hogy nem tudja, miért van a meghívottak között, ugyanis őt ebben a körben rasszistának tartják. Majd azt fejtegette, hogy ahol a cigányok megjelennek, ott rögtön előjön a velük szembeni előítéletesség és diszkrimináció, még az USA-ban is – feltehetően Goodfriendnek címezve a megjegyzést (aki Ilan Mor nagykövettel együtt a közönség soraiban gubbasztott).
Szerinte Debreczeni bátor ember, hogy meg merte írni ezt a könyvet, majd jött a "roma holokausztot" cáfoló megjegyzése, ami után a közönség azt kiabálta neki, hogy a "holokauszttagadás" bűncselekmény.
"Tegyenek ellenem feljelentést!" – reagált a szociológus a bekiabálásokra. Mint mondta, az bizonyítja a holokauszt meg nem történtét, hogy az akkori sajtóban nem volt nyoma. "És még a kiadott rendeletekben sem volt nyoma. Ne hasonlítsuk össze a zsidósággal! A nyilas pártnak is volt cigány tagozata" – tette hozzá az RSK beszámolója szerint, bár ez legalább akkora baromság, mint az, hogy ezt a lufit nem lehet összehasonlítani a "zsidó holokauszttal".
Németh György hozzászólása azonnal felborzolta a kedélyeket, a közönségből többen a büntető törvénykönyvet emlegették. A pódiumon ülők közül a legnagyobb hisztirohamot Erőss Gábor szociológus, a PM kabinetvezetője kapta. Szalai Júlia szociológus a közönség soraiból utasította vissza Németh kijelentését.
Németh nem először fogalmazott meg sarkos véleményt a magyarországi cigánysággal kapcsolatban. Még 2013-ban a cigányságot "bomlásterméknek” nevezte, ami akkor is óriási felháborodást váltott ki cigányimádó körökben.
(HVG - Index nyomán)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready