Alexander Zaharcsenko, az Ukrajnától elszakadt Donyecki Népköztársaság miniszterelnöke hétfői sajtótájékoztatóján részben a lényegre tapintott, amikor közölte: a kijevi rezsim nyugatbarát vezetői „a nagy zsidó nép nyomorult képviselői”. (A zsidó nép nagyságára itt most inkább nem térnénk ki - a szerk.)
Zoom
„Nem emlékszem olyan időszakra, amikor a kozákokat olyan emberek vezették, akiknek sohasem volt kard a kezükben” – mutatott rá a kormányfő arra a tényre, hogy az ukrán nacionalisták között jelentős számban megtalálható kozákoknak is az Ukrajnát uraló zsidók parancsolnak manapság. Az üdítően szókimondó Zaharcsenko szerint a régi ukrajnai nacionalisták „visszamennének a sírjukba, ha látnák, kik irányítják Ukrajnát”.
A sajtóértekezleten részt vett Igor Plotnickíj, az Ukrajnából ugyancsak kivált Luhanszki Népköztársaság miniszterelnöke is.
Zoom
A lázadók vezetői ezen a sajtóértekezleten jelentették be, hogy mintegy százezer ember mozgósítását tervezik a közeli jövőben. Zaharcsenko külön kiemelte, hogy az ukrán kormány által besorozott, majd a fronton bekerített magyar csapatoknak békés elvonulási lehetőséget biztosítottak. „Mi nem harcolunk magyarok ellen, engedtük őket hazamenni” – közölte a Donyeck környéki orosz lázadók vezetője. (Videó erről itt.)
Perge Ottó - Yahoo News nyomán