Bezár!
2020. augusztus 11., kedd, Zsuzsanna, Tiborc napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:16 Részletes járványügyi intézkedési protokollt kapnak az intézmények08:33 Bidennek most már tényleg muszáj lesz vásárolnia egy néger nőt08:12 Ukrán embercsempészt fogtak a rendőrök07:46 Lövések a Fehér Háznál, Trump kiment a sajtótájékoztatóról07:40 Al-Shabaab-ritkítást végzett a szomáliai kormányhadsereg07:29 A világon másodikként esett át ismételt arcátültetésen egy amerikai nő06:55 A kijárási korlátozások miatt több idejük maradt az embereknek a kincskeresésre Nagy-Britanniában23:38 Japánban első ízben esett 30 százalék alá a dohányzó férfiak aránya23:17 Bezárattak Iránban egy újságot, amelyben egy szakértő megkérdőjelezte a hivatalos koronavírus-adatokat22:49 Az Egyesült Államok társult államában újból megtartják az előválasztást, mert elfogyott a szavazócédula22:29 Kassai Viktor és az Állami Duma alelnöke szerint is szemüveg dukált volna a bírónak Szpartak Moszkva-PFK Szocsi-meccsen22:15 Az ún. Szlovákia kiutasított három orosz diplomatát - az okát nem pontosították21:50 Egy sukár csávó a bejrúti robbanásról: "Bárcsak Pesten történt volna, okádék Magyarország"21:42 Belorusz elnökválasztás: ismét összecsapott a rendőrség a tüntetőkkel - "szakrális áldozatra" van szükség21:36 Izraelben már férfi nemi szerv alakú lufikkal is követelik Netanjáhu távozását
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Idén is ajnározták az aberráltakat: "Bátor, aki kamaszkorában először megérzi, hogy azonos neműekhez vonzódik"

Reklám

/Bővített hír/
Szombat délután, kevéssel fél öt előtt, komoly rendőri biztosítás mellett indult el a Budapest Pride-menet az Andrássy úton. "Olyan világban szeretnék élni, ahol a társadalom elfogadja, ha egy felnőtt egy azonos neművel akar együtt élni" – mondta a rendezvényt megnyitó beszédében Fischer Iván karmester. A felvonulást az Erzsébet téren az Andrássy útnál is megjelent ellentüntetők várták, hangos sípszóval és folyamatos, a normalitás mellett kiálló kiáltásokkal.
A Budapest Pride szervezői fontosnak tartják, hogy minden ember egyenlő jogokkal rendelkezzen, évről évre ezért rendezik meg a felvonulást - hangoztatta Hanzli Péter, a Budapest Pride sajtószóvivője kora este azt követően, hogy a menet megérkezett célállomására, a Tabánba.
Közlése szerint soha ennyien nem voltak a fesztiválon. A jubileumi, 20. felvonuláson mintegy húszezer ember vett részt - jelentette be. Fontos, hogy férfiként, nőként, "valamilyen másneműként", magyarként, zsidóként, romaként, hajléktalanként vagy bevándorlóként kiálljunk egymás mellett, mindannyiunk jogaiért - fogalmazott.
Zoom
A "szivárványcsalád" egyik tagja
Hozzátette: mindent meg kell tenni azért, hogy befogadó országban éljünk, és ne akarják mások megmondani: mi számít családnak. A szónok szerint ellen kell állni minden olyan törekvésnek, amely a négy fal közé akarja szorítani a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) közösség tagjait.
Molnár Adrienn, a PeMel (Pécsi LMBTQ Közösség) aktivistája arról beszélt, hogy először vett részt a felvonuláson, amelyet "felszabadítónak és izgalmasnak" nevezett. Elmondta, hogy a vidéki városokban még csak két-három éve szerveződnek az LMBTQ közösességek, amelyek azzal az igénnyel jönnek létre, hogy "láthatóvá váljanak" a különböző szexuális orientációjú emberek.
A Tabánban zárult program helyszínén kutyás és lovas rendőrök biztosítják, hogy a résztvevők békésen távozhassanak.
Az Origó beszámolója szerint a rendőrök este fél nyolc után indultak el a záróhelyszínről.
A bátorság ünnepe és a szivárványcsaládok
A világ nem fekete-fehér, hanem színes - mondta a Budapest Pride felvonulást megnyitva Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar és a berlini Konzerthaus zeneigazgatója szombat délután. A zsidó karmester - akinek szavait követően a menet zenével, zászlókkal, transzparensekkel elindult az Andrássy úton az Opera előtti területről - azt mondta: nagy ünnep a mai, a bátorság ünnepe, ugyanis azt ünnepeljük, hogy valaki vállalja önmagát.
Zoom
A farmester szerepében: Fischer Iván
Olyan világban szeretnék élni, ahol a társadalom elfogadja, ha egy felnőtt egy azonos neművel akar együtt élni - mondta Fischer Iván.
Arról is szólt, bátor az a fiatal, aki kamaszkorában először megérzi, hogy az azonos neműekhez vonzódik. Olyan világban szeretnék élni, ahol a szülők erre azt mondják: semmi baj, csak azt akarjuk, hogy boldog légy - fogalmazott a karmester, aki a homofóboknak azt üzente, hogy a homoszexualitás veleszületett tulajdonság, és soha nem lehet tudni, mikor kell egy homofóbnak azzal szembesülnie, hogy a gyermeke homoszexuális.
Zoom
Zoom
Nem lehet elég korán kezdeni a gyermeki lélek megfertőzését
Milanovich Dominika, a Budapest Pride sajtószóvivője azt emelte ki, hogy az immár 20. alkalommal megrendezett Budapest Pride a régió legrégebbi ilyen rendezvénye, és erre büszkék szervezőként. Hangsúlyozta, többek között azért vonulnak fel, mert nem akarnak kerítéseket látni a különböző társadalmi csoportok között, a kirekesztés helyett a kisebbségi csoportok melletti szolidaritást választják.
Hozzáfűzte: szolidárisak a menekültekkel és a bevándorlókkal is "egy olyan országban, ahol állami üldözés éri őket". Ezzel kapcsolatban azt üzente a vezető politikusoknak, hogy "a hatalom szeretetét felváltja a szeretet hatalma". Amennyiben a felvonulás provokáció, ők provokálnak, amire azért van szükség, mert az LMBTQ-emberek többsége még mindig félelemben él - mondta. Végül arról beszélt, úgy hírlik, hogy a kormány családvédelmi kampányba kezd, ebben az esetben pedig azt követelik, annak legyenek részei a "szivárványcsaládok" is.
Zoom
Zoom
A sajtószóvivő közlése szerint a Budapest Pride felvonulást más civil szervezetek mellett támogatásáról biztosította az Amnesty International Magyarország, a Társaság a Szabadságjogokért, a Keresztények a melegekért, illetve a politikai pártok közül a Demokratikus Koalíció, az Együtt és a Párbeszéd Magyarországért.
Az MTI tudósítói a tömegben látták többek között Juhász Pétert, az Együtt alelnökét és Szigetvári Viktort, a párt elnökét, Bodnár Zoltánt, a Liberálisok volt főpolgármester-jelöltjét, Burány Sándor és Lendvai Ildikó MSZP-s politikust, valamint Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt, a Demokratikus Koalíció elnökét.
Zoom
Kezdés előtt az Andrássy úton felhúzott kordonnál néhány tucat, a felvonulást nyíltan ellenző tüntető jelent meg, köztük Budaházy György. Az ellentüntetők többek között "Undorító a másságotok", a "Másság takarodjon máshová", "Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk", "Jézus mondja: térjetek meg! ... mert a bűn zsoldja a halál" feliratokat tartottak fel.
Az ellentüntetők egy része megpróbált bejutni a kordon mögé, ekkor kisebb lökdösődés alakult ki, ami komolyabb atrocitás nélkül véget ért.
Zoom
A menetet öt kamion vezette fel, a színes léggömbökkel feldíszített járműveken zenekarok adtak koncertet. A többi között Lang Gyöngyi Pa-Dö-Dö-dalokkal "szórakoztatta" a demonstrálókat. A menetben - amelyben a legtöbben szivárványszínű és európai uniós zászlókat, valamint nemzeti lobogókat lengettek, feltűntek babakocsit toló párok is, sokan kerékpárral vettek részt a felvonuláson. A magasba tartott transzparenseken a többi között az volt olvasható, hogy "Jézus mindenkit szeret", valamint "Egyenlő adók, egyenlő jogok".
A felvonulást az Erzsébet téren az Andrássy útnál is megjelent ellentüntetők várták, hangos sípszóval és a szervezett közszeméremsértés miatti felháborodásuknak hangot adó kiáltásokkal. A felállított kordon és az amögött sorakozó rendőrök miatt azonban nem tudták őket száz méternél jobban megközelíteni.
A Tabánba tartó menet eleje már átért a Lánchíd budai oldalára, amikor a vége a pesti oldalon, a Széchenyi térnél haladt.
A Népszava szerint a szervezők záróbeszéde a toleranciáról szólt, és 15-20 ezerre becsülték az aberrációt éltetők létszámát. „A cél, hogy mindent megtegyünk a befogadóbb és színesebb országért és világért, ahol a miniszterelnöknek nem a viccelődés jut eszébe erről a közösségről. Ne osszuk első- és másodrendű polgárokra a társadalmat!” - hangzott el. A tömeg ezt skandálta: „mindig itt vagyunk, mindig itt leszünk”.
Délután háromkor már több százan várták a köcsögvonaglást
A "leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) közösség" rendezvényére már délután három órakor több százan várakoztak az Andrássy út és a Hajós utca találkozásánál.
Zoom
A vonulók a Nagymező utcánál tudtak belépni a kordonokkal lezárt területre. A rendezvény környékén nagyfokú rendőri jelenlét tapasztalható.
A tömegben főként fiatalok láthatók, akiknél szivárványszínű zászlók, színes lufik, és transzparensek vannak.
A szervezők közlése szerint a felvonulás célja: zenével, zászlókkal, transzparensekkel szólaljanak fel azért, hogy leszbikusként, "melegként", biszexuálisként, transznemű vagy queer emberként is önmaguk lehessenek és önazonosan, félelem nélkül élhessenek.
Frissítés: Politikusok is provokálták tegnap a közízlést - Gyurcsány nélkül nem is lehet igazi a vonaglás
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke feleségével érkezett, és élvezte a technót. Transzparenst hoztak a Párbeszéd Magyarországért aktivistái is, rajta az ironikusnak szánt „Hallgass a szívedre” felirattal.
Feltűnt a tömegben Mécs Imre és Fodor Gabriella, a szintén exszadeszos, ávós palánta Bauer Tamás, a Demokratikus Koalíció volt alelnöke pedig egy európai uniós zászlóval vonult. Azt pedig az Origó külön kiemeli, hogy nagyon jól állt a szivárványos póló Kunhalmi Ágnes szocialista képviselőnek is, aki Lendvai Ildikóval együtt érkezett.
Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika társelnöke a zsidó lap tudósítójának elmondta: molinót nem hoztak, és azt sem beszélték meg, ki jön a pártból. Úgy véli, az elmúlt években még távolabb került az elfogadás a Fidesz húzásai miatt, holott számos nyugati államban konszenzusos téma a vonulás.
Kiálltak a rendezvény mellett a budapesti nagykövetségek is, több munkatársuk vonult a tömegben. Colleen Bell amerikai nagykövet (ki más? - a szerk.) interjút adott a magyar "meleg" közösség honlapjának, a Pink Pulinak. Ebben azt mondta, büszke rá, hogy képviseltethetik magukat.
Az Alfahír, a HVG és az Origó képgalériájából szemezgettünk - az idén sem kellett csalódnunk:
Zoom
Gyurcsány és Dobrev Klára megint elemében volt
Zoom
Lendvai és Kunhalmi még itt is tudja rontani a színvonalat
Zoom
TASZ-fejek
Zoom
Szerencsére a cigányok között is akadnak ratyik
Zoom
Alföldi módra "keresztények"
Zoom
Külön kommentár nélkül a HVG megkapó képaláírását idéznénk: "A családias délutánhoz az is hozzájárult, hogy sokan kisgyerekkel vettek rész a felvonuláson."
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Pedig ilyen szín még a szivárványban sincs
Zoom
(MTI - Híradó.hu - Népszava - Origó nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready