Szijjártó Péter nemrégiben Izraelben járt, és a külügyminiszterek külföldi látogatásainak szokatlan velejárójaként a jeruzsálemi parlamentben tévékamerák kereszttüzében egy leeresztett, ám Puskás Ferenc aláírásával ékesített focilabdát ajándékozott a békegalamb Binjámin Netanjáhu miniszterelnöknek. (Elképzelhető, hogy Öcsi bácsi abban a pillanatban legalább egyet fordult a bazilikabeli sírjában – J. K.) Jeruzsálemben egy drogos izraeli nő „hazajövetelének” kijárására is fölkérték a minisztert.
Szijjártó Péter izraeli látogatása után csak most jutott tudomásunkra a fősodratú által szintén elhallgatott hír, miszerint a budapesti vendéget különös, testhez álló diplomáciai tevékenységre, pontosabban kijárásra kérték föl Izraelben. Tudomásunk szerint egy Brigitta nevű, Magyarországról még a múlt század '90-es éveiben Izraelbe vándorolt zsidó nő egy esztendővel ezelőtt a Palesztin Nemzeti Hatóság területének számító, ám valójában Izrael által megszállt Betlehembe menekült, és az ottani palesztin kórházban megszülte ötödik gyermekét. A korábban szült négy gyermekét az izraeli hatóságok már a kórházban elvették tőle, és gyámszülők gondjaira bízták, mert állításuk szerint az édesanya drogos, képtelen a felelősségteljes gyermeknevelésre.
Zoom
Az álarcosan nyilatkozó Brigitta
Brigitta az egyik feminista közösségi oldalon álarcosan tett nyilatkozata szerint azért szült Betlehemben, nehogy az izraeli hatóságok ezt a gyermekét is elvegyék tőle. Meg különben is, „a zsidó Jézus is Betlehemben született, akkor neki, mint magyarországi zsidónak szintén joga van világra hozni gyermekét ebben a városban”, mondta az arcát kendővel eltakaró izraeli nő. Brigitta a szülés után Betlehemből átköltözött a Palesztin Nemzeti Hatóság székvárosába, Rámalláhba, de elmondása szerint ott veszélyben van az életük, ezért minél előbb Magyarországra szeretne utazni.
A különös történetet közzétevő közösségi oldal szerint Brigittának van magyar útlevele is, de az izraelit elvették tőle az izraeli hatóságok, nehogy a születendő gyermekét kicsempéssze az országból... Az ügy mindenesetre elég zavaros, már csak azért is, mert Brigitta a portálnak kijelentette, hogy a Palesztin Nemzeti Hatóság területéről 'Ámmánba, Jordánia fővárosába szeretne menni, és onnan repülővel Magyarországra (Csakhogy a Jordán folyó határátkelő hídjait egyelőre a megszálló izraeli hadsereg ellenőrzi – J. K.)
Az Asszonyok Segélykiáltása nevű világhálós feminista portál úgy tudja: Szijjártó Pétert Izraelben megkereste Brigitta második férje, s azt kérte tőle, járja ki Cippi Hovotli külügyminiszter-helyettesnél, hogy Brigitta a csecsemőjével együtt minél előbb Magyarországra utazhasson.
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info