Egy hónap alatt igen jelentős változásokat ért el Tiszavasvári mélyszegénységről és bűnözésről elhíresült cigánytelepén a jobbikos önkormányzat, összefogva a civil erőkkel. Az áramlopások megszűntek, a szemetet elhordták, a helyiek pedig belátták, hogy a rendteremtés nem ellenük, hanem értük kezdődött meg. A liberális jogvédők és sajtójuk továbbra is hazudik a helyzetről, de a szemmel látható, tulajdonképpen nulla forintból elért eredmények magukért beszélnek.
Zoom
„Pillantás a cukiság mögé”, „a szélsőjobbosok zaklatnak”, „a nyomortelepen élők félnek” – éppen ezeket a sorokat kénytelen olvasni Fülöp Erik, mikor az irodájába érkezünk. Csak a szokásos „korrektség” a részükről – mondja mosolyogva Tiszavasvári polgármestere a Magyar Narancs cikkét olvasva, mely a városban egy héttel korábban tartott nyilvános sajtóbejárásról íródott. Illetve pontosabban arról, milyen izzadságszagúan próbálja még mindig elhazudni a valóságot a balliberális média. Fülöp Erik elmondja, hogy Orosz Mihály Zoltán, Zagyva Gyula, Volner János és az ő jelenlétében még lelkesen bólogattak az újságírók a Keskeny és a Széles utcában tartott séta alatt, a „demokraták” azonban még aznap délután visszamentek a cigányok közé, és arról próbálták őket meggyőzni, hogy ne higgyék el, amit a jobbikosok mondanak.
Zoom
Előtte és utána - Béli Balázs fényképei
Zoom
„Szélsőjobb” és „rettegő cigányok”
Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, február 15-én új időszámítás kezdődött az ominózus cigánysoron, ugyanis a képviselő-testület többsége támogatásáról biztosította a Jobbik által elindított Rend és tisztesség programjának megvalósulását. Ennek keretén belül az önkormányzat együttműködési megállapodást kötött az Orosz Mihály Zoltán által vezetett Becsület Légiója Egyesülettel, az eddigi egy hónapos közös munka pedig igen jelentős eredményeket hozott.
Zoom
Zoom
– Az áramlopás a területen 100 százalékig megszűnt, a lakóingatlanok túlnyomó részét rendbe tettük, szinte az összes rendelkezik hulladékgyűjtő edényekkel, a közterületeket is kitakarítottuk. Ezt az állapotot fent fogjuk tartani, a következő lépés pedig, hogy a gyermekek érdekeit fokozottan szem előtt tartsuk. Vagyis a célunk az, hogy a vonatkozó jogszabályokban előírt normális testi, lelki, erkölcsi fejlődésük biztosítva legyen. Fontos, hogy a védőnői szolgálat, a gyámhatóság, a családsegítő és a pedagógusok munkáját összehangoljuk. Ügyelünk a megfelelő higiéniai állapotokra, a telepen lévő kutyák oltásaira, chipezésére. Természetesen mindemellett zajlik a bűncselekmények felszámolása is. Az önkormányzat az intézkedéseket igyekszik továbbá pályázatok elnyerésével támogatni, közútjavítással, közvilágítással stb. – foglalja össze az elmúlt időszak változásait Fülöp Erik, a település polgármestere.
Zoom
A folytatás a Barikád hetilap friss számában olvasható.