"A Viktor nem engedi meg" – ezzel indokolta párttársának Rubovszky György, hogy Áder Jánost jövőre a kormánypártok nem választják újra államfőnek. A politikus erről egy múlt heti bizottsági ülés helyszínén beszélt.
Zoom
Akár házszabálysértés árán is megakadályozza egy jobbikos javaslat napirendre vételét – mondta fideszes képviselőtársának az igazságügyi bizottság kereszténydemokrata elnöke a bizottság múlt heti ülése előtt. Rubovszky Györgyöt figyelmeztette Vas Imre, hogy egy tévékamera is a teremben van. „Ezt a mennyiségű hangot csak nem tudja rögzíteni” – válaszolta a KDNP-s politikus, azonban tévedett, így a Hír TV kamerája rögzítette, amikor arról beszél képviselőtársának: jövő májusban nem választják újra Áder János köztársasági elnököt. „Közölték, hogy nem létezik, hogy újraválasszák, a Viktor nem engedi meg” – fogalmazott.
Pedig Rubovszky szerint 1994 óta, mióta ő országgyűlési képviselő, Áder János a legalkalmasabb államfő, ráadásul jól szolgálja a Fidesz érdekeit is. „Ennél ügyesebben […] egyetlen lényeges kérdést nem adott vissza úgy, hogy megakadályozta volna” – mondta.
Bár egy hete Rubovszky György is tudomásul vette a kamera jelenlétét, ma már azt állítja, a Hír Televízió stábja magánbeszélgetést hallgatott ki. Az elhangzottakat azonban nem tagadta. „Nem tévedtek, hanem aljasok voltak, mint mindig. Ott is elmondtam, hogy a Hír Televíziónak azért nincs keze, mert akkor nemcsak hazudni fog, hanem lopni is” – fogalmazott.
A KDNP frakcióvezetője védelmébe vette párttársát, Áder János jövőjéről azonban Harrach Péter nem olyan jól informált, mint Rubovszky György:
– Magánbeszélgetés volt.
– Az magánbeszélgetésnek számít? Két országgyűlési képviselő…
– Így van, az országgyűlési képviselőnek is van magánélete.
– Amikor arról beszél, hogy házszabályt is sértene…
– Bármiről beszél, önök egy magánbeszélgetést nyilvánosságra hoztak, ez súlyos dolog.
– Arról még megkérdezhetem, hogy Rubovszky képviselő úr azt mondta: Áder János nem lesz újraválasztva, ugyanis közölték, hogy nem lesz újraválasztva, „a Viktor nem engedi”?
– Erről nincs tudomásom, sem a nyilatkozatról, sem erről a tényről. Ilyen nem hangzott el az én jelenlétemben.
Frissítés: Jobbik-közlemény: Mit enged és mit nem enged „a Viktor”?
Rubovszky György képviselőként képviselőtársának közügyekről a Parlamentben tett beismerő szavai („magánbeszélgetése”) alapján már világos, hogy Magyarországon mindent Orbán Viktor dönt el egy személyben.
Hatévnyi Fidesz-kormányzás után látható, hogy „a Viktor” engedi a mértéktelen korrupciót, 4 millió magyar mélyszegénységben tartását, az egészségügy és az oktatás tönkretételét, a terrorgyanúba keveredett arab üzletemberekkel bizniszelést, az értelmetlen stadionépítéseket.
Ugyanakkor „a Viktor” nem engedi nem csupán Áder János újraválasztását, de nem engedi a Quaestor-ügy feltárását, az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalát, a politikusi hozzátartozók vagyonnyilatkozatának nyilvánossá tételét, az offshore-lovagok elleni fellépést és az „elmúltnyolcév” elszámoltatását sem.
Rubovszky György szavai bebizonyították, hogy a magyar politikai döntéshozatalt a Fidesz Orbán Viktor kiskirályságává züllesztette, országgyűlési képviselők helyett pedig csupán gombnyomogató biodíszletek ülnek a kormánypárti padsorokban. Felszólítjuk a Fidesz és a KDNP képviselőit, hogy ilyen viselkedés helyett viselkedjenek választóikért, képviseltjeikért felelős politikusként. Akkor is, ha „a Viktor” nem engedi!
Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője
2. frissítés: Rubovszkyt biztos nem dicsérték meg a pártban - most már mindent letagadna
„Áder Jánosról szó sem volt! Ilyen beszélgetés nem volt” – állította a Népszabadságnak ma délben Rubovszky György. A KDNP-s honatya Varsóból igyekezett tagadni a Hír Tv által rögzített a tartalmát.
„Áder Jánosról szó sem volt! Ilyen beszélgetés nem volt” – állította a Népszabadságnak ma délben Rubovszky György. A KDNP-s honatya munkatársunknak Varsóból igyekezett cáfolni a Hír Tv által rögzített, Vass Imre képviselővel folytatott magánbeszélgetésének a tartalmát, miszerint azt mondta volna Áder János államfőről: „nem létezik, hogy újraválasszák. A Viktor nem engedi meg”.
Kedden Ruboszky György a Hír Tv-nek nem tagadta, hogy azt mondta, amit neki tulajdonítottak, viszont azt állította: a Hír Televízió stábja magánbeszélgetést hallgatott ki. A televízió riporterének a kérdésére, hogy miben tévednek, a politikus a parlamenti folyosón láthatóan felindultan úgy reagált: „Nem tévedtek, hanem aljasok voltak, mint mindig. Ott is elmondtam, hogy a Hír Televíziónak azért nincs keze, mert akkor nemcsak hazudni fog, hanem lopni is”.
Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét a lap megkérdezte, valóban igaz-e, hogy a miniszterelnök „nem engedi” Áder János újraválasztását államfőnek – illetve Orbán Viktor tesz-e jelölést a köztársasági elnök személyére 2017-ben. Havasi azt írta: a köztársasági elnök megválasztásának rendjét részletesen szabályozza az Alaptörvény; a jelölési és választási folyamatban az Országgyűlésnek és a képviselőknek van szerepük. (Akik közül a fideszesek persze semmiképpen sem úgy szavaznak, ahogy Orbán mondja nekik... - a szerk.)
„Parlamenti képviselők véleményének, kihallgatott beszélgetésének értelmezéséhez a miniszterelnök sajtófőnökeként nem tudok segítséget adni” – tette hozzá a Tusványoson pöcs ragadványnévre keresztelt sajtófőnök.