Kedves Olvasóink!
Mivel folyamatosan érkeznek az újabb és újabb hozzászólók oldalunkra, szükségesnek tartjuk röviden lefektetni moderálási alapelveinket, melyek korábban, a hozzászólók összeszokott közösségénél íratlan szabályként működtek, de ma már nem mindenki számára egyértelműek.
Portálunk a szólás- és véleményszabadság híve, de nem az azzal való visszaélésé, a közösségellenes viselkedésé és az anarchiáé, így természetesen nálunk is vannak bizonyos keretek az olvasóink nagy családja és a saját portálunk jó megítélése érdekében.
Zoom
Alapelveink, mint ahogy maga a Kuruc.info is, számos ponton különböznek a többi portálétól, itt ugyanis nem a liberális gondolatrendőrség szabályai vagy pártérdekek érvényesülnek, hanem a józan ész, a nemzeti elkötelezettség és a kulturált véleménynyilvánítás mércéje.
Mit értünk ezalatt?
Józan ész
Ahogy minden más közösségen belül, sajnos a nemzeti radikális oldalon is van épp elég megbomlott elméjű ember. Sajnáljuk őket, együttérzünk a hozzátartozóikkal, de nem akarjuk, hogy a mi oldalunkon tombolják ki magukat, mérgezve a légkört, és injekciós portál benyomását keltve riasszák el az olvasókat.
Az úgynevezett politikai elittel például nem az a baj, hogy szíriuszi gyíkemberek gyülekezete lenne, és a zsidók sem chemtraillel, só-, cukor-, bors- és őröltpaprika-, esetleg oregánómérgezéssel próbálnak tönkretenni bennünket, és hosszasan sorolhatnánk még a példákat, amelyektől normális ember haja égnek áll, de egyes honfitársaink halálos komolysággal képesek bármilyen témánál összes bajunk okozóiként megjelölni ezeket.
Természetesen nem arról van szó, hogy megszabnánk, ki miben higgyen: a mániákus, szektás, önismételgető "prédikátorok" azok, akikből nem kérünk. Gyakran ebbe a kategóriába tartoznak a folyton nagybetűkkel "ordítozók" is.
Nemzeti elkötelezettség
Ha valaki átmegy a józanész-teszten, ez a következő vizsga. Nemzeti érzelmű magyarokként természetesen ez az a szempont, amin keresztül nézzük hazánkat, a világot és annak történéseit.
Pimasz zsidóknak, baloldali agitátoroknak, liberális provokátoroknak, parasztozó cigányoknak itt nincs helyük, hiszen a céljuk csak a zavarkeltés és a virtuális önkielégítés, de bárki kifejtheti a miénktől eltérő álláspontját, ha az értelmes vita, közös hazánk jövője érdekli.
És ezzel el is érkeztünk az utolsó ponthoz:
Kulturált véleménynyilvánítás
Talán észrevehették a kedves hozzászólók, hogy a Disqus alapból szűri a vulgáris szavakat, ez automatikus, ha tehát emiatt nem jelenik meg egy hozzászólás, nem ránk kell haragudni érte.
Ugyanakkor szerintünk természetes, ha a vita hevében vagy valamely vérlázító hír esetében nem egészen úgy fogalmaz az ember, mint egy szépirodalmi regényben, így ez időnként belefér, de a folyamatosan őrjöngő, a többi hozzászólót anyázó, mindig mindenkit gázkamrába küldeni akaróknak, a monomániás ismételgetőknek azt javasoljuk, végezzenek időnként néhány fekvőtámaszt, fussanak egyet, vagy próbáljanak barátnőt szerezni maguknak.
Ide tartozik az az alapvető udvariassági tétel is, hogy ha bemegyünk fröccsözni a szomszédhoz, akkor nem becsméreljük a házát, vagy nem küldjük el a fenébe a házigazdát még akkor sem, ha nem értünk egyet valamiben vele. Magyarul azok, akik úgy köszönik meg azt, hogy számukra ingyen olvasható hírportált készítünk, hogy "A Kurucot is megvették a zsidók / a Fidesz / a Jobbik / Soros / Simicska stb." stílusban mocskolódnak, ne csodálkozzanak azon, ha egyszer arra ébrednek, hogy mehetnek szerencsét próbálni más oldalakra (ahol mellesleg épp azért fogják majd kitiltani őket, amit nálunk vígan művelhettek). Ez persze egyáltalán nem azt jelenti, hogy ne lehetne észrevételeket, pontosításokat tenni vagy ellenvéleményt megfogalmazni értelmesen és érvekkel, rágalmazás nélkül.
Végezetül a gyengébb képességű trollok figyelmébe: fölösleges újra és újra regisztrálni, majd minden cikk alá gyorsan bemásolni ugyanazt a baromságot, mert három kattintással minden bejegyzésedet tudjuk törölni visszamenőleg is.
További jó olvasást, tartalmas eszmecseréket kívánunk, és ne feledjék: egy közösség vagyunk, még akkor is, ha sok mindenben nem értünk egyet!
Frissítés: második esély
Elképzelhető, hogy valakinek elborul az agya, és, nem lévén önuralma, anyázásba-ámokfutásba kezd. Ha amúgy régi, megbecsült, és/vagy értelmes olvasónk, adunk neki egy második esélyt, és egyben időt is kap, hogy átgondolja, akar-e a fórumunk tagja maradni. Ezt szolgálják az egy naptól akár két hétig tartó, majd ezt követően megszűnő "pihentetések".
A Kuruc.info szerkesztősége