A svéd H&M „A legmenőbb majom a dzsungelben” felirattal dobott piacra egy melegítőfelsőt, amit a reklámjukban egy néger kisfiú viselt. Ezt látva a hivatásos hőbörgők és huszadrangú hírességek azonnal rasszizmust kiáltottak és bojkottot indítványoztak. A nyomás alatt a svéd divatóriás megtört és bocsánatot kért.
Mindezt feleslegesen tette.
A Nairobiból származó, jelenleg Stockholmban élő Terry Mango egy sor azóta törölt Facebook-bejegyzésben közölte, hogy ő a kisfiú anyja, és nem hiszi, hogy a reklám faji szempontból bántó lenne. Leteremtette a hírességeket és a közösségi médián keresztül megszólaló kritikusokat azért, mert farkast kiáltottak, valamint azt mondta nekik, hogy lépjenek túl a dolgon.
Zoom
„Én vagyok a mama, és ez a több száz öltözet egyike, amit a fiam modellként bemutatott… hagyják abba azt, hogy állandóan farkast kiáltanak. Ez itt egy szükségtelen ügy… Lépjenek túl rajta!”
Azt is elmondta, hogy
„Ha megvenném azt a melegítőfelsőt, ráadnám és azt kitenném az oldalaimra, az engem rasszistává tenne? Értem az emberek véleményét, de az nem az enyém”.
 
TEABREAK (@youneedateabreak) által megosztott bejegyzés,
Hiába közölte számos internetes hírportál az anya szavait, ennek ellenére dél-afrikai feketék több H&M-üzletet megtámadtak és szétvertek.
Hidra - Kuruc.info
Előzmények: