Új mantrája van Szájer József EP-képviselőnek, akit mostantól akár Szájer „Nemismeremeztazügyet” Józsefnek is lehetne nevezni. A fideszes politikus ugyanis Körmenden tartott lakossági fórumot, ahol nagyon szép rétori teljesítményt nyújtott, egészen addig, amíg a Hír TV riportere Szita Károlyról, az egykor családtagjairól is szívesen jelentő ügynökről, Kaposvár fideszes polgármesteréről kezdte el kérdezni.
Szájer ekkor némi tűnődés után azzal érvelt és egyszersmind fogta ki a szelet a kérdező vitorlájából, hogy nem ismeri az ügyet, amit afféle ultima ratióként szorgosan többször is elismételt.
„Nem ismerem ezt az ügyet”, ismételte akkor is, amikor menekülőre fogta és a ruhatárba surrant, ahol idős nyugdíjasnak álcázva magát elvegyült a kabátok között.
Azért is érdekes Szájer válasza, mert párttársa, Zsigó Róbert pont az ellenkezőjével érvelt szombaton. Szerinte „ez az ügy ezerszer lerágott csont”. Az újabb kérdéseket pedig azzal intézte el, hogy kampány van, ez egy kampánytámadás, lejáratókampány.
Ha esetleg lemaradtak volna Szita Károly sztorijáról, ide kattintva elolvashatják a részleteket.
(MNO)