Bezár!
2020. augusztus 9., vasárnap, Emőd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:01 Fehéroroszország: a választásra jogosultak harmada már előzetesen voksolt, "véletlenül" őrizetbe vettek két ellenzéki kampánystábtagot22:48 Napi devianciapropaganda: Józsefváros a legújabb Zugló22:33 "Akasszátok fel őket!" - ez a tüntető tömeg kedvenc jelszava az "ítélet napján" Bejrútban22:19 Jeruzsálemben tömegtüntetésen követelik Binjámin Netanjáhu és kormánya távozását21:57 Momentum-DK-viszály: manipulált hangfelvétellel, fizetett hirdetésben sározással folytatódott a gödi történet21:25 Ronaldinhóék újabb 200 ezer dollár kifizetése után szabadulhattak a paraguayi luxushotelből21:01 Tizenegyen meghaltak egy lakástűzben a csehországi Bohumínban - állítólag egy lakó felgyújtotta a saját ajtaját20:46 A magyarországi négerek is rájöttek, milyen nehéz a sorsuk20:10 MACS-vezető: a vértranszfúzió a legnagyobb doppingmumus19:33 Megnőtt az illegálisan Csehországban tartózkodók száma - ukránok, moldovaiak, vietnámiak19:09 Újabb gyilkosság történt Érden18:45 Halálos baleset történt a sajóivánkai vasúti átjáróban18:22 Törökországból egészen Lengyelországig jutott kamionnal egy 34 egyedes sáskarakomány17:40 "Sikeres vértanúműveletet" hajtottak végre Mogadishuban17:21 Berlinben vaddisznó orozta el egy nudista férfi számítógépét (16+)
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Beer Miklós üzenete

Reklám

Meglepetés advent harmadik vasárnapjára: Beer Miklós váci püspök üzenetet küldött a tüntetőknek. A hivataláról életkora miatt nemrég leköszönt püspök nem először szólal meg közéleti kérdésekben, s ismét a balliberális oldal ünnepli őt. Szegény, szegény püspök úr. A liberálisok mindig azt hangoztatják, hogy az Egyház ne politizáljon. Beer Miklós most beleszólt a napi politikába, s ezért most a baloldalon senki nem bírálja. Mi viszont nem megyünk el szó nélkül a püspök úr üzenete mellett.
Zoom
Beer Miklós egy liberális lap címoldalán (illusztráció)
Idézzük az index.hu beszámolóját, amely szerint az egyik felszólaló tolmácsolta a püspök úr gondolatait:
„Aggodalom és szomorúság van a szívemben. Ti azért vonultok ki az utcára, mert keserűség van bennetek, mert nem hallják meg a hangotokat” - hangzott a beszéd eleje.
„Ehhez minden polgárnak joga van, tisztelem azt az elszántságot, ami (magyarul: amely) a hideg idő ellenére is erőt ad célotok teljesítésében”.
Arra is kitért, hogy nem mehet el szó nélkül amellett, hogy gyújtogatás volt, szánkókat rongáltak, rendőröket provokálták egyesek, ezzel nem lehet elérni a kitűzött célokat. „Meggyőződésem hogy a legtöbben ti is így látjátok. Tartsátok szem előtt önbecsüléseteket. Jézus biztosan azt üzenné ma nekünk, hogy békésen álljatok ki céljaitokért. Tegyük le az erőszakot.”
Az egész levelet nem ismerem, de ha az idézetek, a tolmácsolt gondolatok pontosak, akkor érzésem szerint valami baj van a püspök úrral. Én például nem vagyok biztos abban, üzenne-e, s ha igen, mit üzenne ma a tüntetőknek Jézus. Igaz, nem vagyok püspök, nem vagyok Beer Miklós. Nekem valahogy nem súg Jézus semmit erről a tüntetésről.
Hiányérzetem is van. A beszámoló szerint a váci püspök úr például nem tette szóvá, hogy egyes tüntetők Jézust is gyalázták (felvétel van erről). Arra sem utalt a püspök úr, hogy a keresztények számára szent adventi időben tüntetnek néhány ezren, ami még akkor is elgondolkodtató, ha egy tüntetés célja nemes és jogos. Azon is érdemes eltöprengeni, hogy tegnap, szombaton nem volt tüntetés, vasárnap, advent harmadik vasárnapján viszont igen. Ezzel semmi baja a váci püspök úrnak, neki Jézus bizonyára azt üzente, nem kell megszentelni az Úr napját. Keresztény ember tudja, hogy az advent a magunkba fordulás, a csönd, a fölkészülés ideje. Ismétlem, keresztény ember számára az advent ezt jelenti. Beer Miklós számára viszont, úgy látszik, nem. Szomorú, nagyon szomorú.
Azt gondolom, ideje lenne végre elzarándokolni a váci püspöki palota elé, hogy a püspök úr mások hangját is meghallja. Nem advent napjaiban, s nem vasárnap. Mondjuk valamelyik szombaton, advent és karácsony múltán, például a következő év elején. Békésen, méltóságteljesen kellene ott gyülekezni. Beszédek helyett fölolvasni az Újszövetségből bizonyos részeket. Talán meghallja Beer Miklós püspök úr is.
B. - Kuruc.info
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready