Bezár!
2021. április 13., kedd, Ida, Béla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:48 Az összes iskolát bezárják Kanada legnépesebb tartományában09:25 Őrizetbe vették a legrégebbi fehérorosz ellenzéki párt vezetőjét09:07 Az "oltakoztatottak" körében terjed igazán a dél-afrikai variáns Izraelben09:02 272 beteg halt meg, 2837-tel nőtt a fertőzöttek száma08:36 Pechje volt a szökni próbáló minnesotai négernek: sokkoló helyett a fegyverét használta a rendőrnő08:22 Először lesz női főszerkesztője a Reutersnek08:09 Washington megállapodott három országgal határellenőrzésük fokozásáról07:55 Ausztráliában 700 ezer oltás után két vérrögösödéses esetet észleltek07:45 A Johnson & Johnson megkezdte vakcinájának európai szállítását07:32 Putyin: Moszkva kész a nemzetközi együttműködésre a világűrben06:48 Több százan váltottak már jegyet és kezdtek felkészülni a Virgin Galactic által szervezett űrutazásokra21:42 Kisfiút rendelt magának egy gyömörei pedofil21:23 WHO: korántsem ért véget a járvány21:05 Szivárványcsalád amerikai módra: egy szülő pert indított, hogy összeházasodhasson a saját gyermekével20:57 Teszthamisítókra csaptak le Romániában
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Beer Miklós üzenete

Reklám

Meglepetés advent harmadik vasárnapjára: Beer Miklós váci püspök üzenetet küldött a tüntetőknek. A hivataláról életkora miatt nemrég leköszönt püspök nem először szólal meg közéleti kérdésekben, s ismét a balliberális oldal ünnepli őt. Szegény, szegény püspök úr. A liberálisok mindig azt hangoztatják, hogy az Egyház ne politizáljon. Beer Miklós most beleszólt a napi politikába, s ezért most a baloldalon senki nem bírálja. Mi viszont nem megyünk el szó nélkül a püspök úr üzenete mellett.
Zoom
Beer Miklós egy liberális lap címoldalán (illusztráció)
Idézzük az index.hu beszámolóját, amely szerint az egyik felszólaló tolmácsolta a püspök úr gondolatait:
„Aggodalom és szomorúság van a szívemben. Ti azért vonultok ki az utcára, mert keserűség van bennetek, mert nem hallják meg a hangotokat” - hangzott a beszéd eleje.
„Ehhez minden polgárnak joga van, tisztelem azt az elszántságot, ami (magyarul: amely) a hideg idő ellenére is erőt ad célotok teljesítésében”.
Arra is kitért, hogy nem mehet el szó nélkül amellett, hogy gyújtogatás volt, szánkókat rongáltak, rendőröket provokálták egyesek, ezzel nem lehet elérni a kitűzött célokat. „Meggyőződésem hogy a legtöbben ti is így látjátok. Tartsátok szem előtt önbecsüléseteket. Jézus biztosan azt üzenné ma nekünk, hogy békésen álljatok ki céljaitokért. Tegyük le az erőszakot.”
Az egész levelet nem ismerem, de ha az idézetek, a tolmácsolt gondolatok pontosak, akkor érzésem szerint valami baj van a püspök úrral. Én például nem vagyok biztos abban, üzenne-e, s ha igen, mit üzenne ma a tüntetőknek Jézus. Igaz, nem vagyok püspök, nem vagyok Beer Miklós. Nekem valahogy nem súg Jézus semmit erről a tüntetésről.
Hiányérzetem is van. A beszámoló szerint a váci püspök úr például nem tette szóvá, hogy egyes tüntetők Jézust is gyalázták (felvétel van erről). Arra sem utalt a püspök úr, hogy a keresztények számára szent adventi időben tüntetnek néhány ezren, ami még akkor is elgondolkodtató, ha egy tüntetés célja nemes és jogos. Azon is érdemes eltöprengeni, hogy tegnap, szombaton nem volt tüntetés, vasárnap, advent harmadik vasárnapján viszont igen. Ezzel semmi baja a váci püspök úrnak, neki Jézus bizonyára azt üzente, nem kell megszentelni az Úr napját. Keresztény ember tudja, hogy az advent a magunkba fordulás, a csönd, a fölkészülés ideje. Ismétlem, keresztény ember számára az advent ezt jelenti. Beer Miklós számára viszont, úgy látszik, nem. Szomorú, nagyon szomorú.
Azt gondolom, ideje lenne végre elzarándokolni a váci püspöki palota elé, hogy a püspök úr mások hangját is meghallja. Nem advent napjaiban, s nem vasárnap. Mondjuk valamelyik szombaton, advent és karácsony múltán, például a következő év elején. Békésen, méltóságteljesen kellene ott gyülekezni. Beszédek helyett fölolvasni az Újszövetségből bizonyos részeket. Talán meghallja Beer Miklós püspök úr is.
B. - Kuruc.info
Kapcsolódó:Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready