2019. május 20., hétfő, Bernát, Felícia napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:44 A cenzúra és manipuláció a zsidó aknamunka eszköztárában20:25 Egységesen lemondanak az osztrák szabadságpárti miniszterek - máris helyezkednek a szocik20:11 "Gyűlölöm az összes német nőt!" - közölte néhány ökölcsapás és köpés kíséretében egy betolakodó19:41 A 4-es, 6-os villamoson sincs c***********: magától szaladt el a telefon és a fülhallgató a hölgy kezéből18:52 Felmászott egy férfi az Eiffel-toronyra18:45 Tizenkét év börtönbüntetésre ítéltek egy szír férfit Dániában - robbantani akart18:06 Először születtek hatos ikrek Lengyelországban17:53 Ukrajna új főzsidaja letette a hivatali esküt, majd bejelentette, hogy feloszlatja a parlamentet17:38 Nagyon helyes: büntetni fogják a kettős minőségű élelmiszerek árusítását Csehországban16:46 Öt sérültje van a börgöndi kényszerleszállásnak - légi közlekedés veszélyeztetése miatt indított eljárást a rendőrség16:32 Írország egyesítéséhez és az Egyesült Királyság felbomlásához vezethet a megállapodás nélküli Brexit15:57 Szijjártó Türkmenisztánban harcol a terrorizmus és az oroszgáz-függőség ellen15:29 Rezsi Szilárd a régió legmodernebb, legütőképesebb hadseregét alkotná meg15:05 A Wikileaks-alapító őrizetbe vételét kezdeményezte a svéd ügyészség14:44 Vágányra döntött sorompó miatt állnak a vonatok Mezőkovácsháza és Mezőhegyes között
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Külföld :: :: Hozzászólások

"Transzneműeken" viccelődő brit munkásra csapott le az orwelli rendőrség Angliában

Reklám

Az 53 éves Harry Miller egy humberside-i négygyermekes dokkmunkás, aki a Twitteren tovább közölt ("retweetelt") egy "transzneműeken" viccelődő, limerick műfajú versikét. A szövegben többek között az szerepelt:
A melleid szilikonból vannak, a vaginád nem vezet sehova.
A tweet kapcsán a rendőrség bejelentkezett Harry Millernél: Mansoor Gul elmondta neki, hogy vagy 30 "potenciálisan offenzív" twitterüzenetéről tudnak, és különösen ez a limerick vers a problémás.
Zoom
Harry Miller, a "szőrös seggű" gondolatbűnöző (fotó: Ben Lack/The Telegraph)
"Elmondtam, nem én írtam ezt. Ő azt mondta: »Ah, de ön kedvelte, és tovább reklámozta.« Megkérdeztem, miért pazarolja az idejét egy nem bűncselekményre. Ő azt mondta, »ez nem bűncselekmény, de gyűlölet-incidensként lesz regisztrálva«" – idézi a brit férfit a Telegraph.
Ellenőriznünk kell a gondolkodását
A rendőr elmondta neki: "Voltam egy kurzuson, és amit önnek meg kell értenie, hogy lehet olyan magzat, aminek női agya van, de férfi testrészeket növeszt, és ez a transznemű személy". A rendőr hozzátette azt is: "Ellenőriznünk kell a gondolkodását"​.
A rendőri vizsgálatról egyébként a cégének vezetői értesítették Millert, aki nem is tudja, a panasztevő honnan tudta meg, hol dolgozik, mert a Twitteren sem a saját teljes identitását, sem a munkahelyét nem nevezte meg soha. A panasz része volt az is, hogy az érintett cég "nem biztonságos környezet" lehet a "transznemű személyek" számára – Miller tweetjei miatt.
"Nem hiszem el, hogy mi történik az Egyesült Királyságban a transzgenderizmus nevében, és, ami rosszabb, még csak nem is gondolkodhatunk vagy beszélhetünk róla" – mondja Harry Miller az esetről.
Bűncselekmény hiányában is vizsgálódni kell
A Telegraph elérte az érintett rendőrt is. Mansoor Gul a lapnak elmondta: a magzatos példát onnan vette, hogy előző nyáron részt vett egy transznemű személy által tartott kurzuson. "Ugyan egyik tweet sem volt bűncselekmény, de elmondtam Miller úrnak, hogy ez a limerick olyasmi, ami felháborítja a transznemű közösséget. Figyelmeztettem, hogy ha ez fokozódik, akkor további intézkedést kell foganatosítanunk. Ha valaki azzal jön elő, hogy »gyűlölet-incidens áldozata vagyok és ez nagyon felháborít engem«, akkor vizsgálatot kell indítanunk" – mondja a brit rendőr.
A Telegraph emlékeztet: a Humberside-on 13 százalékkal növekedett a bűncselekmények száma 2018 szeptemberéig, ami magasabb a 8 százalékos növekedést mutató brit átlagnál.
"Én csak egy szőrös seggű melós vagyok, aki káromkodik, iszik és focit néz. De van egy feleségem, egy anyám és a lányaim, és amikor az ő jogaikról meg biztonságukról meg a többi nőéről van szó, a férfiaknak meg kell szólalniuk" – fakadt ki a Telegraph-nak Miller. Elmondta azt is, hogy felvette a kapcsolatot az eredeti limericket író nővel, és azt tervezik, limerick-túrára indulnak a rendőrőrsökre.
Abszolút egy orwelli állam felé haladunk, és a rendőrség az 1984-et használja kézikönyvnek, és ez halálra ijeszt engem.
"A szólás szabadságát csak úgy lehet megvédeni, ha kurvára tovább beszélünk" – szögezte le Miller.
(The Telegraph - BBC - Mandiner nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready