Alföldi Facebook-oldalán szólt hozzá a Coca-Cola buzireklámozó plakátjai miatt kialakult "közéleti diskurzushoz".
Az ügyben korábban véleményt nyilvánított Boldog István fideszes képviselő is, aki Facebook-oldalán azt írta: "elhatárolódom a Coca-Cola plakátkampányától. Amíg nem távolítják el provokatív plakátjaikat Magyarországról, addig én nem fogyasztom a termékeiket! Erre kérek mindenkit!"
Roberta természetesen más véleményen van, hiszen őt egészen másként érinti a dolog. Még a magyaroknak is üzent:
Gyöngyösi Márton új barátja pedig azt mondja, érti, aki érti... Mi értjük.
Frissítés: szeretetnek hazudják a devianciát - de szerencsére még nem kötelező
"Tiszteletben tartják", ha nem értünk egyet velük. Igazán rendesek.
A Coca-Cola Magyarroszág hétfőn közleményt adott ki, amiben azt írják az ügyre reagálva, hogy a Sziget Fesztivál idei témája a ’Love Revolution’, azaz a „Szeretet forradalma”, amellyel „a Coca-Cola örömmel vállal közösséget, hisz az egyenlőség és a sokszínűség alapvető értékeink. Az ikonikus, több országban is megjelenő, szivárványos palackcímkénk is ezt fejezi ki, ezen értékek előtt tiszteleg. A szivárványos címkékkel ellátott, limitált szériás 0,5 literes Coca-Cola zero termékeket a Sziget Fesztivál területén lehet megvásárolni.”
A kampányt városszerte kihelyezett plakátokkal kísérik, „a háromféle plakáton egy-egy Coca-Colát ivó pár szerepel – hetero- és homoszexuális párok egyaránt. Ezzel valóban szeretnénk üzenetet közvetíteni: a hitünket abban, hogy mindenkinek joga van a szeretetre, szerelemre; hogy a szerelem érzése ugyanaz (#loveislove). Sok reklám – nemcsak a Coca-Coláé – esetében megoszlik az emberek véleménye: van, akinek tetszik, és van, akinek nem. Természetesen tiszteletben tartjuk, ha másoknak eltér a véleménye a miénktől.”
Zoom
A cégnél hisznek abban, hogy mindannyian egyenlőek vagyunk, függetlenül a nemzetiségtől, vallástól, nemtől, életkortól, etnikai származástól, beszélt nyelvtől, hobbiktól és véleményektől. Hiszünk abban, hogy mind a hetero-, mind a homoszexuálisoknak joga van azt a személyt és úgy szeretni, ahogy nekik a legjobb. "Reklámjainkban, posztjainkban, üzeneteinkben kifejezzük az általunk képviselt elveket, így az emberek egyenlőségébe vetett hitünket. Azt gondoljuk, hogy egy olyan világban, amely ezeken az értékeken alapul, mindenki felszabadultan, boldogan élhet. A szeretethez, szerelemhez való jog mindenkié, ahogy a Coca-Cola is.”
(Kuruc.info - 24.hu - hvg nyomán)
2. frissítés: Gyurcsány és Cseh Katalin is a buzilobbi mellett - kár, hogy a ti apátok nem volt homokos...