Eltávolították a csomagolásról a női nem jelképét, mert az a menstruációt a femininitással azonosította.
Az Always hivatalosan is bejeletette, hogy 2020-tól eltávolítja a menstruációs termékeinek csomagolásáról a női nem jelképét (♀), miután LMBTQ-szervezetek erre sürgették a vállalatot arra hivatkozva, hogy a csomagolás nem elég inkluzív a transznemű és nonbináris vásárlók számára – írja a CBS News.
Zoom
Ha elég ideig hunyorítunk vagy rögeszmés rettegők vagyunk, akkor gyanúsan hasonlítani kezd a Vénusz-logó a svasztikára
A márka tulajdonosa, a Procter & Gamble közleményében azt írta: „Az Always 35 éve ünnepli a nőket és a lányokat, és a továbbiakban is így fogunk tenni. Elkötelezettek vagyunk a sokszínűség és a befogadás mellett, és folyamatosan próbáljuk megérteni a vásárlóink igényeit".
Ben Saunders LMBTQ-aktivista nyár óta lobbizott az Alwaysnél, hogy távolítsa el a női nem jelképét, és törekedjen inkluzívabb és gendersemleges csomagolásra. A P&G azt is elmondta ennek kapcsán, hogy folyamatosan felülvizsgálják termékeik csomagolásdizájnját több tényező alapján, például a fogyasztói visszajelzések alapján.
Az LMBTQ-aktivisták fő érve az volt, hogy a női szimbólum kizárja azokat, akik nem nőként tekintenek magukra, mégis menstruálnak, illetve azokat a nőket is, akik nem menstruálnak. (Bízunk benne, az eddigi hallatlan szenvedéséért kap kártérítést az összes menopauzán átesett nő, legalább másodgenerációig... - a szerk.) A lépést az egészségügyi és LMBT-tanácsadók méltatták, ugyanakkor a közösségi médiában sokan adtak hangot felháborodásuknak, mondván, az Always ezzel „kiirtja" a nőiséget, és hamar elindult a #BoycottAlways mozgalom is, a hashtaget felhasználva pedig rengeteg homo- és transzfób bejegyzés is született. (Reméljük, annyira nem voltak ezek a kommentek mindenféle fóbok, mint a Vénusz-logó volt eddig - a szerk.)
Az Always támogatói azzal érvelnek, hogy a csomagolás megváltoztatása csökkenti a transzneműek és nonbináris emberek diszfóriáját, amely a negatív társadalmi hozzáállás, a transzneműség széles körű elutasítása miatt alakulhat ki bennük.
Jen Gunter szülész-nőgyógyász egy tweetben kifejtette: „Vannak olyan transzférfiak és nonbináris emberek, akik menstruálnak, ahogy olyan cisznők is, akik megvetik a feminin termékeket. Azok a cisznők, akik nem képesek a menstruációra, illetve a transznőket sértheti az a feltételezés, hogy a menstruáció meghatározza a nőiséget. A kevesebb festék jót tesz a környezetnek. Itt mindenki csak nyerhet".
(Store Insider)