2020. június 2., kedd, Kármen, Anita, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:30 Mi Hazánk: emlékezzünk és emlékeztessünk!17:02 Mirkóczki "amit 2010 előtt mondtunk, nem volt igaz" Ádám is elhagyja a süllyedő hajót - de nem azért...16:47 Most épp az ún. Szlovákiával dúl a szerelem, még az is kiderült, hogy Pozsonynak szívügye a felvidéki magyarság16:16 Vajon csak a Mi Hazánk megemlékezésétől rendült meg az ORÖ, vagy Rácz László szexuális szokásai is megérintették őket?16:03 "Semlegesítik" Hitler szülőházát a szellemiségétől ma is rettegő demokraták15:46 Egy kis nosztalgia az őszödi beszéd évfordulójának árnyékában: az MSZP frakcióvezetője azt szerette volna, ha újra oszlatják a rendőrök a "rasszistákat"15:31 Találós kérdés: honnan lesz Nike-cipője a niggernek?15:22 Felmérés: nincs olyan magyar, aki ne úgy gondolná, hogy a trianoni diktátum igazságtalan és túlzó volt15:08 Salvini: számunkra Magyarország példakép14:35 Ha nem cigány témáról van szó, még Balognak is vannak értelmes gondolatai14:29 Ausztráliában is beindította a tüntetéshullámot az amerikai néger halála14:13 Száz néptáncos közös előadása emlékeztet a diktátumra a Hősök terén13:54 Rablóink rokonszenve: legkevésbé az oláhok és a rácok kedvelnek minket - az érzés kölcsönös13:34 Lesz Himnusz június 4-én a zsidó/ballib tévékben és rádiókban? Hamarosan kiderül13:22 Országos tisztifőorvos: a járvány egyértelműen lecsengőben van
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

101 éves olasz férfit szólított fel a brit belügy, hogy a szülei igazolják a korát

Reklám

Nagy-Britannia kilépett az Európai Unióból, így az országban élő uniós állampolgároknak új jogi státuszt kell igényelniük 2021 júliusáig, hogy maradhassanak a szigetországban. Erre kötelezték a 65 éve Londonban élő, jelenleg a 101. életévében járó Giovanni Palmierót is, akit a belügyminisztérium felszólított, hogy a szüleivel igazolja a születési dátumát - írja az Index.
Nos, ezt a 101 éves Palmiero nem tudta teljesíteni, mivel a szülei már rég halottak.
Zoom
Illusztráció
A Guardian cikke szerint egy rossz adatrögzítés okozta a kalamajkát. Palmierónak egy barátja segített az online ügyintézésben, amikor a férfi bejelentette, hogy a brexit ellenére is maradna Nagy-Britanniában. A virutális formanyomtatványon azonban csak a születési évszám utolsó két számjegyét lehetett beírni, hasonlóan ahhoz, ahogy a bankkártyák lejárati dátumát jelzik.
Palmiero be is írta a dátum utolsó két számjegyét, ami 19. A rendszer pedig azt hitte, hogy 2019-es születési évet adott meg. Egy első születésnapját váró gyereknél pedig nyilván indokolt, hogy a szülők is kellenek az azonosításhoz.
Végül Palmierónak órákon át kellett telefonálnia a belügyminisztérium illetékeseivel, hogy tisztázza, hogy nem 1 éves, hanem 101.
Sikerrel járt, a tárca később levélben kért tőle elnézést.
(Amilyen ígéretesen indult a történet, mi már azt reméltük, hogy az ismert magyar népmesének a brit-olasz gyakorlatba ültetése - a szerk.)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready