Alább Szép Béla MSZP-s képviselő (egyesek számára) szép időket idéző hisztérikus hangnemben számon kérő (és helyesírási hibáktól hemzsegő) levele Kisvárda polgármesteréhez, amiért egy magyar szervezet rendezvényt mer tartani. Alatta az Őrsereg válasza.


Nyílt levél Dr. Szép Béla képviselő úr részére
 
Mélyen Tisztelt Képviselő Úr!
Mivel rólunk is szól, engedje meg, hogy néhány észrevételt tegyek az Ön levelével kapcsolatban.
- A Nemzeti Őrsereg bejegyzését formai okokra hivatkozva valóban elutasította a Sz.- Sz.-B. megyei Bíróság. A hiányosságokat pótolva újra benyújtottuk a bejegyzésre vonatkozó kérelmet. Egyébként csak az alapítás köthető Kisvárdához és Nyíregyházához, azóta vannak rajaink, illetve szakaszaink Debrecenben, Érpatakon, Újfehértón, Miskolcon, Mádon, Megyaszón, Egerben, sőt, Nagyváradon is.
- A Kelet-Magyarország c. lapban fizetett hirdetést tettünk közzé, bejegyzett egyesületként, remélhetőleg nem kell majd fizetnünk azért, hogy tájékoztassuk az érdeklődőket rendezvényeinkről.
Az Ön által kifogásolt rendezvényen - amit ki tudja miért, pontosan nem nevez meg - a Nemzeti Őrsereg nem részt vett, hanem azt a Nemzeti Őrsereg szervezte, a Szent Korona hazatérésének 30. évfordulója tiszteletére. Ön is kapott meghívót az eseményre, de mivel nem tudott eljönni - nyilván az egészségbiztosítási törvény tervezetét tanulmányozta, hogy felelősséggel, választói érdekeit szem előtt tartva tudjon majd szavazni 11-én (azóta ezt megtette, úgy, ahogy gondoltuk) - így nem tapasztalhatta, hogy a Szent Korona, a Jogar és az Országalma másolatának bemutatására Kisvárdán a Bessenyei György Gimnázium Díszterme volt a legméltóbb hely. A piacgazdaság törvényei alapján, magán megrendelőként természetesen bérleti díjat fizettünk a terem használatáért.
- A következő gondolatához, hogy Ön mit ítél el, csak annyit fűznék, hogy nagyon sokan vannak, akik az őket, a hatalom megszerzése érdekében félrevezető honatyákat ítélik el.
Továbbá tájékoztatom Képviselő Urat, hogy Polgármester Úrnak nem kell elhatárolódnia a Nemzeti Őrseregtől, mivel nem tagja annak. Tudomásom szerint még nem kérte felvételét, egyébként erre két tag ajánlása alapján, egy hónap próbaidő után nyílik lehetőség. Itt jegyzem meg, hogy hamarosan Kisvárdán is tartunk nyilvános toborzást.
- Azzal, ahogy levele végén kivizsgálásról, szigorú felelősségre vonásról, intézkedésről ír, kísértetiesen emlékeztet a magyar történelem legsötétebb és legriasztóbb időszakaira. Ezt az érzésünket erősíti az ország katasztrofális gazdasági helyzete és leírhatatlanul mély erkölcsi válságba való sodródása is. Némi bizakodásra ad okot, hogy akik ezt az állapotot előidézték, már szokják a rácsok mögötti életet. (Bár a rácsot ők kordonnak nevezik.)
- Nem tudom, milyen kisebbségekkel szembeni nyilatkozatokra gondol, illetve minek a működése, valódi célja alkotmány- és törvénysértő. Itt nem fogalmaz túl konkrétan a Képviselő Úr.
Viszont a kisebbségek kapcsán felhívnám a figyelmét a szélsőjobboldalinak aligha nevezhető Debreczeni József 2008. jan. 12-én a Népszabadság hétvégi mellékletében közzétett, Fejek a homokban c. cikkére. Ez az írás merőben új alapra helyezi a témáról folytatott diskurzust. Meg is indult a vita! Nyugodt szívvel állíthatom, hogy ilyen cikk a Népszabadságban soha nem jelenhetett volna meg, ha nincs a Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg. Ha csak ennyi eredménye lenne működésünknek, már akkor is többet tettünk a nemzet sorsáért, mint sok olyan képviselő, aki csak az uniós támogatások (f)osztogatására képes. Anélkül, hogy ingyen reklámot csinálnék a fent nevezett napilapnak, szót kell ejteni a február 9-i hétvégi mellékletről is. Ebben Kácsor Zsolt ír az Őrseregről, korrekt módon bemutatva tagjainkat. No de szerénység! - ahogy Bástya elvtárs mondaná.
- Levele végén ír még Kisvárda város tisztességes, jóakaratú polgárai érdekeiről is. Nem hiszem, hogy a polgárok az Ön védelmére, vagy tanácsára szorulnának, hiszen Kisvárda, sőt, Dombrád és Tuzsér jóakaratú és tisztességes polgárai töltötték meg zsúfolásig a dísztermet ezen az ünnepi eseményen.
Legközelebbi nyilvános rendezvényünk Kisvárdán február 25-én 15 órakor a Művészetek Házában lesz, ahol megemlékezünk a kommunizmus áldozatairól és egyben megnyitjuk a történelem ezen legsötétebb korszakát bemutató kiállítást is. Várjuk szeretettel Képviselő Urat is!
Kisvárda, 2008. február 12. Adjon az Isten szebb jövőt!

Bodrog László
A N.Ő.S. kommunikációs altisztje