Bezár!
2020. október 22., csütörtök, Előd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:32 Nem csak fegyvert, katonát is külde(né)nek a törökök a testvéri azerieknek22:23 Bidenék korrupciós ügyét sajnos már tényleg nem lehet az oroszokra fogni22:13 Iohannis a járvány ellenére ragaszkodik a választás megtartásához21:48 A németek újabban nem beterelik, hanem kimentik az élősködőket a vagonokból21:24 Oroszország nem készül karantén bevezetésére21:05 Iskolaőr vetett véget egy verekedésnek (vagy verésnek) Polgáron20:47 A DK-s polgármester üzente meg Kari Gerinek, hogy a XVIII. kerületiek nem kérnek a biciklisávjaiból20:30 A pápát a legkevésbé sem zavarja az egyház tanítása: a buzik bejegyzett élettársi kapcsolata mellett kampányol egy zsidó filmjében20:10 Megfertőződött a német egészségügyi miniszter - meghűléses tüneteket mutat19:51 Merre tovább, nemzeti radikalizmus? - Novák Előd a Hadjárat podcastban19:44 Van egy kis káosz Lagosban19:25 Tündérország vagy Meseország? (x)19:24 Bolsonarónak nem kell a kínai oltás19:03 A francia terrorelhárítási ügyész hét ember ellen javasol vádemelést a tanárgyilkosság ügyében18:46 Lavrov az örmény és az azeri külügyminiszterrel konzultált Moszkvában
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Zsidó exodust javasol egy izraeli professzor a "rendszerszintűen antiszemita" amerikai egyetemekről

Reklám

A növekvő egyetemi antiszemitizmus hatására a zsidó közösség arról vitatkozik az Egyesült Államokban, hogy ott kellene-e hagynia az egyetemeket – írja Abraham H. Miller az Israel Hayom hasábjain közölt cikkében.
Miller szerint ugyan „lehet beszélni rendszerszintű és szerkezeti rasszizmusról, de az amerikai kampuszokon az afroamerikaiaknak és más kisebbségeknek erős hangú képviselőik vannak”.
Zoom
A képen hatmillió üldözött cionista diák látható (fotó: AMCHA)
A szerző véleménycikkében úgy érvel, hogy a „legapróbb jelre is, miszerint a kampusz környezete nem lenne befogadó bármelyik kisebbség számára, az [egyetem vezetősége] a legerősebb módon lép fel, akár annyira, hogy még a szólásszabadság és a tudományos szabadság elveit is áthágják közben”.
A „nembefogadó környezet” vádja mozgósítja az egyetemi bürokráciát és a diákközösség nagy részét, és az „interszekcionalitás” jegyében összezárnak, elítélik a rossztevőket, és megpróbálják eltávolítani őket az egyetemről.
Hasonlítsuk ezt össze azzal a környezettel, amivel a zsidó diákok szembesülnek! Távozásra szólító üzeneteket kapnak az ajtó alatt. Hazug vádakkal kell szembesülniük az »Izraeli Apartheid Hét« során, ami az antiszemita atrocitások megnövekedéséhez vezetett, ideértve az erőszakot. Közlik velük, mint ahogyan megtörtént a San Francisco Állami Egyetemen, hogy nem látják őket szívesen, ha cionisták.
Zoom
Szörnyűséges lehet, amikor az igazsággal szembesülnek (fotó: AMCHA)
Azzal is vádolhatják őket, idézi a szerző, hogy túl nagy befolyásuk van. Miller szerint egy muszlim oktató a California Egyetemen felsorolta az épületeket, amelyek zsidó adományozók után voltak elnevezve, mintha lett volna valami baja azzal, hogy zsidók támogatják az egyetemet. „Végtelen kísérleteket kell eltűrniük a hallgatói önkormányzatok részéről, melyek azt célozzák, hogy az egyetem bojkottálja Izraelt (…)”.
Kevesen szólalnak fel értük. Az interszekcionális közösség egyetlen része sem védi meg őket. Az egyetemi bürokráciát nem érdekli, hogy befogadó-e velük szemben a közösség. Ha panaszkodnak a vezetőségnek, akkor az eredmény gyakran az, hogy közlik velük: ők a felelősek azért, mert zaklatják őket. A Közel-Kelet tanulmányok kurzusain gyakran palesztin-szimpatizánsok keltik az antiszemitizmust, démonizálják Izraelt és a zsidókat.
A szerző felteszi a kérdést:
Itt lenne az ideje annak, hogy a zsidók elhagyják az egyetemet? Ez nem új kédés. Közel harminc éve a fundamentalista kereszények és konzervatívok ugyanezt a kérdést tették fel maguknak. Lehet beszélni sokszínűségről, de ritka dolog vezető pozícióban találni egy egyetemen egy fundamentalista kereszényt vagy konzervatívot. A környezetük erőteljesen igyekszik kitaszítani őket.
Mivel Miller szerint az amerikai egyetemeken már nincsen „szellemi sokszínűség”, ezért új megoldások után kell nézni. (Ebben van igazság, de éppen a zsidó professzorokat hiányolni olyan, mint a cigányokat kevesellni a börtönökben. Igaz, az utóbbiak esetében sok bűnöző szabadlábon van. Persze a liberális és az ortodox, cionista zsidók közötti állítólagos óriási különbséget szeretik hangsúlyozni a neokohnok... - a szerk.)
Az egyetemeknek már nem kell tanterem, kollégium, büfé, szórakozóhely és sportcsapat. Már a koronavírus-kitörés előtt is felívelőben volt a távoktatás (…) Az Open University már most is ad doktori fokozatot online oktatáson keresztül. Mindig lesznek elit iskolák, jó hírnévvel, amik vonzani fogják a helyben tanuló diákokat, de a legtöbb másodrangú egyetem nem éri meg a hatalmas költséget, az eladósodást és az esztelen indoktrinácót a politikai korrektség és antiszemitizmus terén. A helyüket át fogja venni az internet.
Zoom
Mert az anticionizmus is antiszemitizmus - várjuk mikor tartják a magyar nacionalizmus vagy revizionizmus elutasítását magyargyűlöletnek... (kép forrása: The Jerusalem Post)
Miller szerint ezért a zsidóságnak anyagilag támogatnia kéne saját egyetemeinek kiépítését, olyan módon, ahogyan azt jónak látják. A szerző szerint továbbá adókedvezményt kellene adni a zsidó családoknak, akiknek gyermekei nem mehetnek el a közoktatásba annak rendszerszintű antiszemitizmusa miatt.
A rendszer általánosságban nem akarja a mi gyermekeinket, és egyébként is nagyrészt össze fog omlani. Csak idő kérdése, hogy az egyetemek tégláinak helyét átvegye az internet.
A szerző szerint a legjobb lenne, ha a zsidók megelőznék ezt a folyamatot, és okosan kihasználnák az internetet saját rendszerük felépítésére.
(Neokohn)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready