2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert, Döme napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:51 A kirúgott takarító szerint a nagyszájú visszaeső csibész kétszer is megütötte, mielőtt helyretette22:52 1000 év - Trónus-videóösszeállítás hazánkról nyugati fehér nacionalisták számára22:20 Amikor felszínre kerül a hányadék22:04 Macron nem sok jóra számíthat a vasárnapi részleges szenátusi választáson21:37 Boris Johnson összefogást hirdetett a közös ellenség ellen21:12 Versenyképes erdőgazdálkodást szeretne az agrárminisztérium20:56 Motorossal karambolozott egy autós Csengelénél, de gyalog oldott kereket, hátrahagyva a halottat20:39 Őrizetbe vételekkel kezdődött a Lukasenka-ellenes tüntetés Minszkben20:25 Orbán: "fukarsági" kérdés a jogállamiságról folyó vita20:08 Tapasztalt kollégával állítanak párba minden a Szent László Kórházba átcsoportosított szakembert19:46 A kormány kiáll Grúzia területi integritása mellett, és támogatja az euroatlanti integrációját19:27 Csaknem 30 ezer önkéntes tűzoltó segíti a hivatásosak munkáját19:09 Bajorországban betiltották a német császárság hadilobogóját, mert az is túl náci18:50 Újra beázott a Szent János kórház szülészete a hanyag kivitelező miatt18:36 Kísérő nélküli kiskorúként menekült Franciaországba a hentesbárddal hadakozó pakisztáni fiúcska
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Külföld :: :: Hozzászólások

Sziasztok, Navalnij vagyok!

Reklám

Kómába esése óta először osztott meg üzenetet kedden az Insragramon Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus.
"Sziasztok, Navalnij vagyok. Hiányoztok. Még mindig szinte semmire sem vagyok képes, de tegnap már egész nap önállóan lélegeztem. Teljesen önállóan. Semmilyen külső segítséggel, még egy egyszerű szelep sem volt a torkomban. Nagyon tetszett. Csodálatos, sokak által alulértékelt folyamat ez. Ajánlom" - írta a politikus, az üzenetéhez egy fotót mellékelt, amely a kórházi ágyon ábrázolja, szájmaszkot viselő családja körében.
A Navalnijt kezelő berlini Charité kórház hétfőn közölte, hogy a politikus állapota javul, és nincs már többé szüksége lélegeztetőgépre. A The New York Times úgy értesült, hogy Navalnij a felépülése után vissza kíván térni Oroszországba.
Frissítés: "mindenki örül"
Navalnij szóvivője, Kira Jarmus a Twitteren közölte, hogy a politikus haza akar térni. "Furcsa számomra, hogy valaki másként gondolja. Még egyszer mindenkinek megerősítem: sohasem mérlegeltünk más lehetőséget" - írta Jarmus.
Erre a lehetőségre reagálva Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kijelentette, hogy minden orosz állampolgár szabadon utazhat el Oroszországból, és térhet oda vissza.
"Ha az Oroszországi Föderáció egyik állampolgára javít egészségi állapotán, akkor annak természetesen mindenki örülni fog" - mondta.
"Egy emberéletről van szó, amelyet az omszki orvosok mentettek meg. Ha valamilyen negatív egészségügyi következményen javítanak majd a német orvosok, annak csak örülni fogunk" - tette hozzá.
Peszkov szerint a Kreml nem kíséri figyelemmel Navalnij egészségi állapotának változását. A szóvivő úgy vélekedett, nincs szükség arra, hogy a politikust az elnök vagy az államfői apparátus valamelyik képviselője fogadja hazatérése esetén. Mint mondta, Oroszország továbbra is nyitott az együttműködésre a Navalnijjal történtek tisztázásában. Ehhez az szükséges, hogy megkapja a "beteg" biológiai mintáit.
Értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy ha Franciaország, Svédország és a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) szakértői élhettek ezzel a lehetőséggel, akkor orosz kollégáik miért nem tehetik meg. Emlékeztetett rá, hogy az orosz orvosok felajánlották a berlini klinikának a Navalnijtól vett minták cseréjét.
"Egyelőre nem vonunk le elhamarkodott következtetéseket arról a hatásról, amelyet ez az ügy egy sor európai országgal ápolt kapcsolatainkra gyakorolt, adott esetben konstatáljuk saját részünkről, hogy mélyen nem értjük a történteket, és megerősítjük szándékunkat annak tisztázására, hogy mi történt" - nyilatkozott az elnöki szóvivő.
Ugyancsak megerősítette Moszkva együttműködési szándékát Heiko Maas német külügyminiszternek telefonon Szergej Lavrov, az orosz diplomácia vezetője, aki ki nem mondottan a két ország viszonyának a Navalnij-ügy miatti elmérgesedése miatt elhalasztotta kedden esedékes berlini látogatását. Az orosz külügyminisztérium közleménye szerint a megbeszélés középpontjában az orosz-német kapcsolatok perspektíváinak, valamint a kétoldalú és a nemzetközi együttműködés alakításának kérdései álltak, az incidenssel összefüggésben.
Lavrov óvott a helyzet további politizálásától. Az orosz diplomáciai tárca tájékoztatójában rámutatott: a Navalnij-ügynek az OPCW általi kivizsgálása nem akadályozhatja Oroszország és Németország kapcsolattartását a rendes jogsegély-csatornákon keresztül.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready