2021. június 18., péntek, Arnold, Levente, Levéd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:02 Parancsnok: megszűnt a zsúfoltság a büntetés-végrehajtási intézetekben, és vandálbiztos táblagép is van már16:23 Merkel minisztere nem érti: "érzékenyítésen" esnek át a német katonák, mégis megünneplik a Führer születésnapját15:55 Cigi- és pénzkérés, szóváltás, majd életveszélyes sérülés - a szokásos Zuglóban is15:32 Korrupció miatt vettek őrizetbe egy rendőri gazdasági vezetőt15:05 Az évtized közepére ejti az Audi a belsőégésű motorokat14:51 Letartóztatták a gyöngyösi polgármester megölésével fenyegetőző férfit14:35 Japánban is baj van a medvékkel14:14 "Totális a nihilizmus" Moszkvában - meghosszabbították a járványügyi szigorításokat13:55 Átadták az észak-balatoni vasútvonal villamosított szakaszát13:39 Spanyolországban megszűnik a kötelező szabadtéri maszkviselés13:21 Megnyílt a 125 éves a Millenniumi Földalatti Vasút című kiállítás12:44 Az amerikai legfelsőbb bíróság a Nestlének és a Cargillnak adott igazat a gyerekrabszolgaság ügyében indított perben12:21 Egy atomenergetikai fejlesztés: az ólomhűtéses gyorsreaktor11:40 Medvetámadások esetén azonnali beavatkozást lehetővé tevő szabályozást készítenek Bukarestben11:27 Két újabb körzetet foglaltak el a tálibok Afganisztán északi részén
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Külföld :: :: Hozzászólások

Sziasztok, Navalnij vagyok!

Reklám

Kómába esése óta először osztott meg üzenetet kedden az Insragramon Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus.
"Sziasztok, Navalnij vagyok. Hiányoztok. Még mindig szinte semmire sem vagyok képes, de tegnap már egész nap önállóan lélegeztem. Teljesen önállóan. Semmilyen külső segítséggel, még egy egyszerű szelep sem volt a torkomban. Nagyon tetszett. Csodálatos, sokak által alulértékelt folyamat ez. Ajánlom" - írta a politikus, az üzenetéhez egy fotót mellékelt, amely a kórházi ágyon ábrázolja, szájmaszkot viselő családja körében.
A Navalnijt kezelő berlini Charité kórház hétfőn közölte, hogy a politikus állapota javul, és nincs már többé szüksége lélegeztetőgépre. A The New York Times úgy értesült, hogy Navalnij a felépülése után vissza kíván térni Oroszországba.
Frissítés: "mindenki örül"
Navalnij szóvivője, Kira Jarmus a Twitteren közölte, hogy a politikus haza akar térni. "Furcsa számomra, hogy valaki másként gondolja. Még egyszer mindenkinek megerősítem: sohasem mérlegeltünk más lehetőséget" - írta Jarmus.
Erre a lehetőségre reagálva Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kijelentette, hogy minden orosz állampolgár szabadon utazhat el Oroszországból, és térhet oda vissza.
"Ha az Oroszországi Föderáció egyik állampolgára javít egészségi állapotán, akkor annak természetesen mindenki örülni fog" - mondta.
"Egy emberéletről van szó, amelyet az omszki orvosok mentettek meg. Ha valamilyen negatív egészségügyi következményen javítanak majd a német orvosok, annak csak örülni fogunk" - tette hozzá.
Peszkov szerint a Kreml nem kíséri figyelemmel Navalnij egészségi állapotának változását. A szóvivő úgy vélekedett, nincs szükség arra, hogy a politikust az elnök vagy az államfői apparátus valamelyik képviselője fogadja hazatérése esetén. Mint mondta, Oroszország továbbra is nyitott az együttműködésre a Navalnijjal történtek tisztázásában. Ehhez az szükséges, hogy megkapja a "beteg" biológiai mintáit.
Értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy ha Franciaország, Svédország és a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) szakértői élhettek ezzel a lehetőséggel, akkor orosz kollégáik miért nem tehetik meg. Emlékeztetett rá, hogy az orosz orvosok felajánlották a berlini klinikának a Navalnijtól vett minták cseréjét.
"Egyelőre nem vonunk le elhamarkodott következtetéseket arról a hatásról, amelyet ez az ügy egy sor európai országgal ápolt kapcsolatainkra gyakorolt, adott esetben konstatáljuk saját részünkről, hogy mélyen nem értjük a történteket, és megerősítjük szándékunkat annak tisztázására, hogy mi történt" - nyilatkozott az elnöki szóvivő.
Ugyancsak megerősítette Moszkva együttműködési szándékát Heiko Maas német külügyminiszternek telefonon Szergej Lavrov, az orosz diplomácia vezetője, aki ki nem mondottan a két ország viszonyának a Navalnij-ügy miatti elmérgesedése miatt elhalasztotta kedden esedékes berlini látogatását. Az orosz külügyminisztérium közleménye szerint a megbeszélés középpontjában az orosz-német kapcsolatok perspektíváinak, valamint a kétoldalú és a nemzetközi együttműködés alakításának kérdései álltak, az incidenssel összefüggésben.
Lavrov óvott a helyzet további politizálásától. Az orosz diplomáciai tárca tájékoztatójában rámutatott: a Navalnij-ügynek az OPCW általi kivizsgálása nem akadályozhatja Oroszország és Németország kapcsolattartását a rendes jogsegély-csatornákon keresztül.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready