Nem történt elgépelés, abban már semmi szenzáció nincs, ha azt mondják a Kuruc.infóra, hogy náci, fasiszta, rasszista, szélsőjobboldali, no de hagyjuk a felsorolást, ezek a jelzők már ásítozásig unalmasak. De, hogy balliberális volna? Igen, ezt is megértük! Legalábbis a kormányközeli Boros Bánk Levente által vezetett Médianéző Központ által megjelentetett médiaelemzés szerint. 1,3 milliárd forintért meglehetősen alapos munka.
Zoom
"A készítők nem sokat segítettek abban, hogy pontosan mit értenek a balliberális besorolás alatt, de a mellékelt táblázatból kideül, hogy náluk a Holokamu, Cigánybűnözés és Zsidóbűnözés rovatokkal működő Kurucinfó ugyanúgy ebbe a kategóriába tartozik, mint a Nők Lapja" – ezt már a valóban balliberális szellemiségű 444.hu írja. Azt hiszem, egy valamiben most egyetértenénk: rettentően nem szeretnénk velük semmilyen tekintetben egy platformra kerülni, ahogy nyilván ők sem velünk, és ez a dolgok természetes rendje.
Zoom
De lássuk csak a maga valójában a táblázatot, hogy milyen „illusztris” lapok társaságába sorolt be portálunk:
Zoom
Első blikkre nevet jót az ember nyilván, aztán ha még van kedve, akkor elgondolkodik rajta, vajon mégis mi a fészkes fene szolgáltatta alapját annak, hogy a Kuruc.info a leghitványabb balliberális propagandalapok közé került Boros Bánkék szerint.
Zoom
Felvetődik a gondolat, vajon a mostanában egyre inkább csúcsra járatott „náci=kommunista”, a „szélsőjobboldal és a szélsőbaloldal egy tőről fakad” kommunikációs panel lett volna az alapja? Merthogy ugyebár még a korábbiaktól is sűrűbben olvasunk efféle értekezéseket, melyek nagyjából olyan érzékkel közelítenek az eszmetörténeti, ideológiai kérdésekhez, mint Kunhalmi Ágnes a csukott ajtónak.
De vélhetően sokkal prózaibb okai voltak a besorolásnak. A lustaság és pongyolaság. Mondván, bárki, aki kritikát fogalmaz meg a kormánnyal szemben, szükségszerűen balliberális. Így kerülhettünk tehát oda, ahol nem vagyunk. A rend kedvéért azért kérjük ki magunknak, bár nehéz széles mosoly nélkül leírni, amit egyáltalán el lehet képzelni a balliberális címszó alatt, annak totális ellentéte és kérlelhetetlen ellensége a Kuruc.info. És az is marad.
Lantos János