Egy transznő (vagyis biológiai férfi) nyerte a Miss Új-Zéland szépségversenyt. Így a magát férfi testbe zárt nőnek valló Arielle Keil, az új Miss Új-Zéland fogja képviselni országát a nemzetközi szépségkirálynő választáson – számolt be a haladó szellem legújabb győzelméről a brit Metro, melyet az Alapjogokért Központ szemlézett.
Zoom
"Arielle" idén januárban 31,5 millió forintnak megfelelő összeget csengetett ki thaiföldi plasztikai sebészeknek, hogy nőimitátort kreáljanak belőle (kép: gmanetwork.com)
Bár Keil az első új-zélandi transz-szépségkirálynő, ennek ellenére nem ő az első férfi testbe zárt nő, aki részt vett a Miss Universe-szépségversenyen. Ugyanis Spanyolország 2018-ban már sokkal haladóbb volt Új-Zélandnál, mikor kijuttatták a nemzetközi szépségversenyre Angela Ponce spanyol transznőt. Hagyjuk azonban a negatívkodást, a fontos az, hogy Keil, családja és rengeteg új-zélandi haladár számára a világot jelenti ez a természetfeletti győzelem.
„Elképesztő élmény volt a szépségverseny! Ez egy olyan dolog, amire már nagyon régóta vágytam, tehát ezzel egy álmom vált valóra!”
– mondta az új-zélandi transz-szépségkirálynő.
Bár kérdéses, hogy a feministák hogyan fognak reagálni arra, hogy a fehér (a fehér egy filippínó esetén talán egy kicsit erős kifejezés - a szerk.), elnyomó férfiak már a szépségversenyekre is betolakodnak. Ez azonban Keilnek nem szegheti kedvét, ugyanis a természetfeletti eredménye után végre családja felől is megbecsülést érez. „A legjobb, hogy édesapám most már teljes mértékben elfogad a lányaként, és látom az arcán, hogy büszke rám, őszintén büszke rám!” – fogalmazott Arielle Keil.