Joe Biden karakteréhez híven ismét nagyot alakított. Az Egyesült Államok elnöke pénteken tartott sajtótájékoztatót a magzatgyilkosságot elkövetni akaró nőknek nyújtandó szövetségi segítségről, amelyen a beszédét súgógépről olvasta. A baj csak az volt, hogy a szövegben neki szánt utasításokat sem hagyta ki.
Az amerikai elnök pénteken a nők "abortuszhoz és a fogamzásgátláshoz való jogának védelméről" beszélt, amikor megszakítás nélkül, egy az egyben felolvasta a súgógép utasításait is:
…az idézet vége. Ismételje meg a sort!
– zárta egyik mondatát Biden, aki utána kissé belezavarodott a mondandójába, de erőt vett magán, és utána már rendesen tudta folytatni, derült ki a The Daily Wire oldalán megjelent Twitter-videóból.
Joe Biden pénteken rendeletben utasította az egészségügyi minisztériumot, hogy tegye szélesebb körben elérhetővé azokat az abortusztablettákat, amelyeket jóváhagyott a szövetségi élelmiszer- és gyógyszerfelügyeleti hatóság (FDA).
Emellett az igazságügyi minisztert és fehér házi tanácsadóit is felszólította, hogy toborozzanak olyan ügyvédi csapatot, amely ingyen ad tanácsot a magzatukat meggyilkolni kívánó nőknek és az abortuszt végző orvosoknak.
(Híradó nyomán)
Kapcsolódó: