A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága eljárást folytat az ismeretlen helyen tartózkodó Máté Dzsesszika ügyében.
A 11 éves lány 2022. szeptember 28-án a tanítási idő után 15 óra körül egy józsefvárosi általános iskolából ismeretlen helyre távozott; a rendőrök jelenleg is nagy erőkkel keresik.
Zoom
Frissítés: egy kis betekintés az "eltűnt" cigányok kalandjaiba
A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye:
Épségben előkerült a VIII. kerületből eltűnt 11 éves kislány. Két másik, szintén a fővárosból szökött gyerekkel volt, és egy Pest megyei község iskolájában garázdálkodtak.
Egy 11 éves kislány eltűnése miatt adott ki felhívást a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitányság 2022. szeptember 29-én reggel, miután az édesanya hajnalban bejelentette, hogy a gyerek előző nap nem ment haza iskola után. A rendőrök végül Tápióságon találták meg délelőtt egy bejelentést követően – két másik otthonról szökött gyerek társaságában.
A rendőrség szeptember 29-én reggel arról kapott bejelentést, hogy a tápiósági általános iskolában három, nem oda járó gyerek hangoskodott, rugdosta az ajtókat, lökdöste a diákokat és felborított néhány virágtartót. A rendőrök az iskola közelében, az utcán találták meg a bejelentésben szereplő 16 éves fiút és a 11, illetve 12 éves lányokat. Adataik ellenőrzésekor kiderült, hogy eltűnés miatt keresik őket, mert szüleik engedélye nélkül jöttek el Budapestről. Azt mondták, hogy egyikük testvérét keresték a tápiósági iskolában. A rendőrök értesítették a gyerekek szüleit.