Renegát katolikus papokkal, démoni lényekkel és egy kedves olvasónk iskolával, oktatással kapcsolatos beszámolójával folytatódik a Heti progresszió soron következő része. A hetiprogresszio@protonmail.com-ra küldött leveleket, anyagokat ezúton is köszönöm. Nem is húzom tovább az időt, kezdjük!
3. Renegát katolikus papok osztogattak áldást azonos nemű párokra a kölni katedrális előtt, hogy így tiltakozzanak a térség konzervatív érsekével, Rainer Maria Woelkivel szemben.
Zoom
Egy kép, amit pár évtizede még hamisítványnak gondoltunk volna. Katolikus papok áldanak meg homoszexuális párokat a németországi Kölnben 2023. szeptember 20-án (fotó: Martin Meissner/AP)
Az elégedetlenség azért kezdődött, mert az érsekség elöljárói tették a dolgukat, vagyis kritizáltak egy papot, aki korábban megáldott azonos nemű szerelmeseket is. A német kormány LMBTQ-ügyekkel foglalkozó megbízottja üdvözölte az eseményt és fontos lépésnek tartja, hogy „nyit az egyház”, valamint kifejtette, hogy a kölni érsek és a Vatikán „fényévekkel van lemaradva a társadalmi valóságtól”.
Tudniillik a Vatikán már többször bírálta a progresszív német katolikus papokat, reméljük, hogy az egyre nagyobb méreteket öltő renegát magatartást komoly büntetést fogja követni az egyház józan felének részéről.
2. E héten akcióztak a kutyák is Berlinben. Pontosabban emberek, akik követelik, hogy kutyaként legyenek azonosítva. Nem az elmegyógyintézetből szabadult pár emberről beszélünk, hanem nagyjából 1000-ről, akik a tiltakozás során a vonyítást és az ugatást részesítették előnyben a beszéddel szemben – így nehéz lesz őket megérteni.
Zoom
Új faj a láthatáron, osztódással szaporodnak a démoni lények (fotó: Focke Strangmann/DPA/AFP)
A kutyának öltözött emberek természetesen Pride-zászlókat is vittek magukkal, de voltak transzparensek is „Állítsuk meg a szőrös népirtást”, „A transz-ember-kutyák jogai emberi jogok” feliratokkal. Egyébként a felvételeken az is látszik, hogy a „kutyaembereknek” már saját zászlójuk is van. Amúgy ezekből – mármint „kutyaemberekből” is kettő van a szakzsargon szerint: aki ténylegesen kutyának azonosítja magát, illetve aki csak szeret jelmezt felvenni magára.
1. A rovat egyik legaktívabb olvasója ezúttal egy negyedikes szülői értekezleten hallottakról (saját tapasztalatok) küldött beszámolót olvasói levél formájában, pontokba szedve. Természetesen az írás nem pozitív dolgokat említ, sokkal inkább negatív tapasztalatokat, az oktatás és az iskolai légkör romlását.
A levélből kiderül, hogy az intézményben idén elmarad a papírgyűjtés, mert eddig az iskola kapott pénzt a hulladékért, mostantól viszont a Mol kér pénzt a papír elhelyezéséért.
A magyarórák száma mindössze 6, ebből 4 irodalom, 2 nyelvtan. Itt maga a tanár ismerte el, hogy „mintha nem akarnák, hogy a gyerekek megismerjék az anyanyelvüket”. Fogalmazás témakörben nincs külön könyv, a fontos anyag a nyelvtankönyvbe lett besűrítve rövidített formában. Hatalmas hiba.
Digitális kompetenciamérés is lesz, egy másfél órás szekvenciával. Olvasónk szerint egy negyedikes gyereknek ennyi képernyő előtt töltött idő feladatokra koncentrálva túl sok és feleslegesen megerőltető. Azt is megjegyzi, hogy „homályos pénzügyi érdekekre hivatkozva” sajnálja, hogy elmarad egy olyan közösségi élmény mint a papírgyűjtés, a magyar nyelvtanulás pedig erőszakkal van korlátozva.
Újabb tapasztalatok a sok közül, melyek a magyar oktatás romlásáról számolnak be.
Én búcsúzom kedves olvasóinktól, persze csak egyetlen hét erejéig, hogy utána érkezhessek egy igazán szép, kerek résszel, nevezetesen a 200. Heti progresszióval!
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info