Természetesen a cím egy fricska csupán a szélsőliberális magyarellenes portál számára, de nézzük meg, miről is van szó. Így lett egy szerelmes dalból náci gyűlölethimnusz címmel közölt az írást az Index, és rögvest gondolhatjuk is, itt valami "nagyon veszélyes" dologról van szó.
– A neonáci propaganda évek óta visszaél egy, eredetileg a szerelemről szóló dallal. Ezen a héten egy csapat fiatal énekelte a dal náci változatát a kampeni „Pony” bárban. Ahelyett, hogy a világ legszebb érzéséről beszéltek volna, azt énekelték, hogy „Németország a németeké, külföldiek, kifelé”. Az állambiztonsági hivatal (NDR) nyomoz az ügyben – írja a Bild, ezt pedig szemlézte az Index.
Zoom
Ez döbbenetes... (forrás: Bild)
A L’amour toujours (magyarul Mindörökké szerelem) című megasláger 23 éves. Az olasz sztár, Gigi D’Agostino (56) írta, Ola Onabulé brit–nigériai énekes énekelte.
Szó, mi szó, a szerelem tényleg szép dolog, de ha német lennék, ugyanolyan szépnek tartanám (főleg a mai viszonyokat elnézve!) azt a felvetést, hogy Németország a németeké. Jobban mondva ezt tartanám, és még magyarként is ezt tartom normálisnak. Ezt még ideológiáktól függetlenül is meg lehet állapítani.
A Bild viszont feltárta ezt a rettentő "sötét időket" idéző sztorit, ugyanis 2023. október 14-én a Mecklenburg–Elő-Pomeránia tartománybeli Bergholzban egy falusi diszkóban "neonácik" gyűltek össze egy hálaadási fesztivál után. Miközben a hangszórókból a L’amour toujours szólt, a valódi sorok helyett "náci" jelszavakat énekeltek: „Németország a németeké, külföldiek, kifelé”.
Zoom
Itt történt! (forrás: Apple Maps)
Az átírt szövegű nóta a TikTokon keresztül került nyilvánosságra, és elterjedt a szélsőjobboldaliak körében. A dal valódi "gyűlölethimnusszá" vált. A dallam fülbemászó, évek óta ismert. A munka többi részét elvégzi a TikTok.
És itt jön az igazán vicces csavar:
"A TikTokon a jobboldali felhasználók gyakran csak annyit írnak az ilyen videók alá, hogy „az új német himnusz” vagy „444”. A számkód az ábécé negyedik betűjére utal. A három D annak a rövidítése, hogy „Németország a németeké” ("Deutschland dem Deutschen").
A 444 tehát egy "náci" jelszó rövidítése. Hívjuk őket ezúton is egy közös rettegésre, IDE kattintva a Bild oldalán a cikk aljára görgetve megtekinthető a felkavaró videó!
H.V. – Kuruc.info