Gőzerővel készül az európai parlamenti választásokra a Jobbik. Vona Gábor, a párt elnöke a Magyar Hírlapnak arról beszélt, hogy a nemzetközi kapcsolatépítés mellett rövidesen elkészül a párt választási programja. A Jobbik célja, hogy Morvai Krisztina jogvédő mellett más képviselőt is küldhessen Brüsszelbe a magyar érdekek hatékonyabb érvényesítésére.

– Kibérelték már a buldózereket?


– Sok millió ember vágyát mondtam ki október 23-án, amikor arról beszéltem, hogy amikor hatalomra kerülünk, porig romboljuk a Tv2 és az RTL Klub székházát. Nem udvarias taps, hanem gólörömszerű ünneplés fogadta a bejelentést. Igaz, utána kaptam kritikát, hogy nem volt teljes a lista, hiszen azt az ATV-t kihagytam a felsorolásból, amelyik az említett csatornákhoz hasonlóan rendszeresen sárba tiporja nemzeti hagyományainkat, és gúnyt űz a magyarokból. A két nagy kereskedelmi tévé 1997 óta visszaél azzal, hogy sugározhat, amit pedig politikai hírközlésként végeznek, annak semmi köze az objektivitáshoz.
– Iráni választási megfigyelők meghívásáról is beszélt a 2010-es választásokra. Nem bízik a szavazás tisztaságában?

– A külföldi jelenlétre azért van szükség, mert úgy véljük, hogy el kell venni a kormány és az általa a választások lebonyolításával megbízott személyek kedvét a tisztátalanságoktól.
– Az ünnepi rendezvényük szónoka volt Nick Griffin, a Brit Nemzeti Párt elnöke. A meghívás már része a Jobbik nemzetközi kapcsolatépítésének és az európai parlamenti választásra való felkészülésének?

– Mindkét párt a kontinens jövőjét az önmagukra és hagyományaikra büszke nemzetek Európájában látja, ez volt a kapcsolatfelvételünk alapja. A pártelnökkel 24-én már az EP-választások jegyében tárgyaltunk. Értékes tapasztalatokat szereztünk Nick Griffintől arról, hogyan tudunk a média ellenszelében is eljutni a társadalom legszélesebb rétegeihez.
– Országjárással?

– Tizenegy állomáson már túl vagyunk Morvai Krisztinával, aki a Jobbik listáját vezeti majd az európai parlamenti választásokon. Eddig elsősorban kelet-magyarországi megyéket látogattunk meg, a jövő héten Tatabánya, Győr és Kaposvár, vagyis a nyugati országrészek következnek. Azt tapasztalom, és ezt számos videofelvétel is igazolja, hogy az emberek kíváncsiak a Jobbikra és Morvai Krisztinára. Különösen fontos, hogy amikor az emberek elfordulnak a politikától, akkor nekünk nemcsak érdeklődést, hanem szimpátiát is sikerül ébresztenünk bennük. Evés közben jön meg az étvágy, ezért bízunk benne, hogy a társadalom visszajelzései alapján sikerül Morvai Krisztinán kívül más képviselőt is bejuttatnunk az Európai Parlamentbe. Jól halad a párt választási felkészülése. Az európai parlamenti választásokon induló jelöltek listája rövidesen véglegessé válik. Év végére elkészül a Jobbik programja is, amelyet márciusban a választási kampány kezdetén mutatunk be.
(Magyar Hírlap)