Az MDF után hozzá is eljött
a Mikulás pár száz hamis cédulával
A Jobbik delegáltjának szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint "a szélhámos Tomcat inkább arról kéne beszéljen, hogy a Magyar Szociális Zöld Párt saját maguk által gyártott ajánlószelvényeire hogyan kerültek pl. a 2003-ban elhalálozott G. Mihály és a 15 éves B. Anna adatai, összesen 426 (!) adattartalmilag is érvénytelen (pl. a választókerületből elköltözöttek, illetve 268 kettős jelölés) cédulája közt."
Alább a teljes szöveg, majd az MTI híre.
Polgár úr részletes cédulagyáros "magyarázatától" inkább megkíméljük a kedves olvasókat, mert már így is túlságosan sok vulgaritás került ki az oldalunkra a tőle való idézgetések során. (Azért egy apró, kedves részlet a legutóbbiból: "De ha valakiről megtudod, hogy kopogtatócédulát nyomtatott, egekig felháborodsz, mert az CSALÁÁÁS! Kurva anyád.") A cikk legalján mutatunk pár jogszabályi helyet, amelyek egyértelműen kimondják: tilos a kopogtatók fénymásolása. Vagy Polgár úr ebbe akar kapaszkodni, hogy hát igen, fénymásolni tilos, ezt leírja a törvény, de nyomtatásról nem beszél...
Az MDF a mikulásos szöveggel, a cédulagyáros pedig legutóbbi parasztvakításával (egyik kedvenc kifejezése) nézi teljesen hülyének az embereket. Szerinte 1165 kopogtatójából azért volt 13 kivételével mind másolt (tehát a 99%-a), mert amikor kiment a kerületben lakókhoz, ők mind elhagyták a cédulákat (tetszik érteni, 100 emberből 99 elhagyja, teljesen hihető...), így ő volt kénytelen pótolni azokat. Ez persze csak szegény üldözött Tomcat és "zöld" pártjának esetében történt meg ilyen arányban. Egyébként alapos munkát végzett, még a sírból is előkerítette G. Mihályt, aki 5 éve tért örök nyugovóra. Ám most felkelt, aláírta a cédulát, ajánlotta a Zöld Pártot és dehogyspicli Tamást nemzetmegváltás végett, mert ez fontosabb holmi temetői nyugalomnál is. Aztán visszafeküdt. Kérdésünk: van még olyan ember, akinek még ezt is be lehet adni?
A Jobbik válasza Tomcat „őszödi” beszédére
A köpönyegforgató, hazugságspirálba keveredő Polgár Tamás szerint „a 20 éve tartó csalássorozatnak” a Magyar Szociális Zöld Párt csak apró része, bűnbakok; szerinte ugyanolyan vétkes a Jobbik is. A nemzeti radikálisokat ez a gyurcsányi hazugságsorozat lelepleződése utáni magyarázkodásra emlékezteti.
A szélhámos Tomcat inkább arról kéne beszéljen, hogy a Magyar Szociális Zöld Párt saját maguk által gyártott ajánlószelvényeire most hogyan kerültek pl. a 2003-ban elhalálozott G. Mihály és a 15 éves B. Anna adatai, összesen 426 (!) adattartalmilag is érvénytelen (pl. a választókerületből elköltözöttek, illetve 268 kettős jelölés) cédulája közt.
A ferencvárosi választáson indulni szándékozó 13 jelölt egyike, a helyi lapban is bemutatkozott Balogh Béla, a Magyar Nemzetért Mozgalom elnöke valóban visszalépett a Jobbik Magyarországért Mozgalom javára, és átadott közel 50 (ötven, és nem ötszáz, mint Blogin hazudta - a szerk.) kopogtatócédulát Szegedi Csanádnak, mondván: azokat nemzeti pártoknak gyűjtötték. Ezek azonban nem kerültek leadásra a választási irodához, hanem hetekkel korábban megsemmisítettük őket; a 839 érvényesnek minősített, egyetlen hamisítványt sem tartalmazó ajánlószelvényünk mutatja, hogy egyébként sem szorultunk volna szövetséges segítségére.
Úgy tűnik, Polgár Tamás egyáltalán nem ismeri a választási eljárásról szóló törvényt, de egy büntetőperben majd megtanulja, hogy nemcsak bankjegyet, hanem ajánlószelvényt sem lehet hamisítani. Azt sem tudja, hogy panaszt tenni csak a szabálytalanságot követő harmadik napig lehet.

Ezért nem is tudta volna a Jobbik érdemben vizsgáltatni azoknak a pártoknak a céduláit (így például az SZDSZ-ét - a szerk.), melyet a - csak a nyilvántartásba vételünktől élő - bizottsági jelenlétünk előtt már jogerősen elfogadtak. Azonban a büntetőjogi lehetőség miatt átvizsgáltam a többi párt céduláit is, de nem találtam köztük hamisítványokat, erre utaló statisztikai adat sem merült fel (ld. Tomcat 426 db, már a számítógépes adatellenőrzés során is érvénytelennek nyilvánított ajánlószelvényét).
Novák Előd,
a Jobbik delegáltja a Bp. 12. OEVK Választási Bizottságba
Alább az Állami Nyomda szakvéleménye.



Az MTI híre
:
Tomcat nyomtattatott ajánlószelvényeket, de a Jobbikot vádolja
Elismerte a Tomcatként ismert blogger, Polgár Tamás kedden, hogy pártja nyomtattatott ajánlószelvényeket, de szerinte a Magyar Szociális Zöld Párt (MSZZP) ezzel nem követett el csalást.


A mai próbálkozás: van mit magyaráz(kod)ni
A blogger, aki a január 11-i időközi országgyűlési választáson az MSZZP színeiben kívánt indulni, budapesti sajtótájékoztatóján azt hangoztatta, hogy az üres szelvények lemásolása önmagában nem bűncselekmény, csak akkor, ha azt nem a választó tölti ki. Ekkor válik ugyanis okirattá - fogalmazott.

Elmondta, tudomása szerint a neki ajánlásokat gyűjtők az érintett választópolgárokkal töltették ki a szelvényeket, így nem követtek el választási csalást, akkor sem, ha ezek a szelvények nem az Állami Nyomdában készültek. Közölte: azért volt szükség a szelvények nyomtatására, mert sok választónál elkallódnak a papírok. Utalt arra, hogy az ajánlószelvény mintája letölthető a hivatalos internetes választási oldalról is.
Polgár Tamás nem zárta ki, hogy még indulni tud az időközi választáson, ha a fellebbezését elfogadja a Fővárosi Választási Bizottság. Elmondta: arra kérték a ferencvárosi választási bizottságot, hogy valamennyi, a választáson induló párt ajánlószelvényeit vizsgáltassák meg az Állami Nyomdával, hogy kiderülhessen: más pártoknál is hasonló módszert alkalmaztak. Tomcat szerint volt olyan párt, amelyik 24 óra alatt gyűjtötte össze a szükséges 750 cédulát, ez pedig véleménye szerint fizikai képtelenség.
Polgár Tamás ugyanakkor a Jobbikot vádolta választási csalással. (Novák Előd, a Jobbik bizottsági delegáltja volt az, aki a nyomdai vizsgálatot kezdeményezte három pártnál.) Tomcat egy interneten közzétett nyílt levelet mutatott fel, amely szerinte arra enged következetni, hogy a Jobbiknak egy másik párt ajánlószelvényeit is átadták, miután utóbbi szervezetnek nem sikerült összegyűjtenie a szükséges számú szelvényt. A zöld párt jelöltje szerint bebizonyosodott, hogy "a 20 éve tartó csalássorozat" alapjaiban kérdőjelezi meg a jelenlegi választási rendszert, ezért az ajánlási rendszeren mielőbb változtatni kell.
Kuruc.info kommentár: Polgár úr teljesen hülyének nézi az embereket. Szerinte aki csal, az a jófiú, aki meg leleplezi a csalást, az egy "köcsög". Mentálisan már nagyon megborult, hiszen gyakorlatilag bűncselekménnyel vádolja meg önmagát, az teljesen mellékes, hogy szerinte a bűn nem bűn, a törvény mást mond, no és annak nem ismerete sem mentesít a bűnelkövetés következményei alól.
A cédulagyáros szerint kopogtatót az interneten is le lehet tölteni - ám még a hülye is látja, hogy annak tetején ott virít a MINTA felirat. Szerinte fénymásolni, nyomtatni szabad, hisz így fogalmaz blogjában:
"Kedves Retardált! Egyszerű mondatokat írok. Azért, hogy megértsd. Ha nem megy, sajnállak.  Üres kopogtatócédulát nyomtatni nem bűncselekmény és nem csalás. Azért nem az, mert nem tiltja semmilyen törvény. Nem tiltja. Érted? Nem-tilt-ja. Akkor sem, ha egy jobbikos azt mondja neked. Érted?"
Tomcat égbekiáltó hazugságát számos ide vonatkozó jogszabály cáfolja, melyeket alább közlünk, mindenféle kommentár nélkül. Polgár úr beismerése után a bíróságnak már nem lesz nehéz dolga...
"A választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény
Érvénytelen ajánlás
50. § (1) Érvénytelen az az ajánlás, amelyet
a) nem a hivatalos ajánlószelvényen adtak le
59. § (1) Az ajánlószelvényekről másolatot készíteni tilos."
Egy másik részlet:
"46. § (1) Jelöltet ajánlani ajánlószelvényen lehet. Az ajánlószelvényt az értesítőkkel együtt kell eljuttatni a választópolgároknak."
Sőt, ha megsérült az eredeti kopogtató, akkor sem úgy van, hogy nyomtatunk egy másikat:
"Ha a választópolgár az ajánlószelvény kitöltését elvétette, a rontott szelvény leadásával egyidejűleg új ajánlószelvényt kérhet a HVI vezetőjétől, aki a csere tényének a névjegyzék jegyzői munkapéldányán történő jelölésével egyidőben új ajánlószelvényt ad a választópolgárnak és a rontott szelvényt megsemmisíti - forrás itt."
Magát vádolja
Tomcaték saját mocskukat gyurcsányi módszerrel kívánják szétkenni mindenkin, miközben azt mondják, rossz a kopogtatócédula-rendszer (ami önmagában igaz, de ez nem mentség a gigacsalásra),  mindenki hibás (lásd Elqrót az őszödi beszéd után), és azt sulykolják: vajon ez a rendszer kinek az érdeke? A lebukott cédulagyárosok legfőbb célja: a Sir Thomas által jósoltakkal ellentétben erősödő Jobbikon és általában a radikális oldalon kívánnak bosszút állni. Bloginék hazugságból hazugságba menekülnek, egy szovjet pártvezetőt megszégyenítően próbálják fehérnek láttatni a feketét, de pár tucat megmaradt támogatójuk létszáma is napról-napra fogy. Drága Polgár Úr pedig annyira elborult, hogy gyakorlatilag magát vádolja bűncselekménnyel (teljesen mellékes, hogy szerinte a bűncselekmény nem bűncselekmény), ami nem teszi majd nehézzé a bizonyítást, amikor, nagy valószínűséggel bíróság elé állítják a választási csalásért.
Kuruc.info