Tomcat valóban történelmet írt
a cédulagyárral: ekkorát még
nem csalt senki
A ferencvárosi időközi választáson való indulás érdekében a Polgár Tomcat Tamás által leadott 1165 ajánlószelvényből mindösszesen 13, azaz tizenhárom darab (!) bizonyult eredetinek, az összes többi hamisítvány - állapították meg az Állami Nyomda szakértői. A választási bizottság elutasította a köztörvényessé süllyedt spicligyáros és a hasonló csaláson ért MDF-es és MIÉP-es jelöltek nyilvántartásba vételét, elvben több év börtön vár rájuk. Lapunk már várja Drága Polgár Úr bocsánatkéré... dehogy: nyilván teljesen hiteles magyarázatát az őt megbuktató, gonosz Kuruc-összeesküvésről, hiszen hótiszta bloggeristenünk sosem hazudik, nem választási csaló, nem súg be, nem tolerálja a leszbikus zsidó prostikat, nem mocskolja '56-ot, és mindig hű marad változó elveihez. Volt 15 éves ajánló - tehát nem választókorú -, volt olyan, aki rég elköltözött a kerületből vagy már elhalálozott. Erre varrjon gombot, Polgár úr! Nyilván a Mikulás hozta a halottak céduláit...
Alább a Tomcat által sokszor és alaptalanul megrágalmazott Novák Előd exkluzív közleménye.
Az MDF csak a jéghegy csúcsa: választási csaló a MIÉP és a Zöld Párt is
Az ajánlószelvényeket gyártó Állami Nyomda Nyrt. több szakértője által jegyzett okirat szerint a Jobbik által feltárt választási visszaélések valóban megtörténtek, pontosan olyan döbbenetes nagyságrendű számokban, melyeket a rendpárti, jobbikos kifogás tartalmazott. Az MDF által leadott 1015 kopogtatócédulából 669 hamisítvány, a MIÉP 781 szelvényéből 415 nem eredeti, míg a „cédulagyár dobogójának” legmagasabb fokára Polgár Tamás alias Tomcat léphet a Magyar Szociális Zöld Párt színeiben: nála 1165-ből 1152 (sic!) hamis. A választási bizottság megtagadta a három jelölt nyilvántartásba vételét, és feljelentést tett.
A történelmet író csalássorozatra úgy derült fény, hogy rendkívül sok hibás adatú ajánlószelvényt adott le a Magyar Dávidibolya Fórum, majd még többet a Zöld Párt. Pusztán a - látszólag - egy személy által több jelöltre adott ajánlások miatt érvénytelen lett Dézsi Mihály 111 és Polgár Tamás 268 cédulája (előttük az első hat indulónál összesen 4 ilyen eset volt). A választási bizottság az egyszerűség kedvéért először mégsem akart mélyebben foglalkozni a gyanús üggyel, ezért érvénytelenítette ezen „kettős ajánlók” szelvényeit a többi jelöltnél is. Így a már jogerősen nyilvántartásba vett Humanista Párt és Munkáspárt érvényes kopogtatócéduláinak száma 750 alá csökkent. Ha a leadási határidő végén nem pótolják (az utolsó pillanatban nem volt könnyű), példátlan módon törlésre kerültek volna az indulók listájáról.
A Jobbik választási bizottsági delegáltjaként, eskümhöz híven azonban több nap alatt alaposan megvizsgáltam az ajánlószelvényeket az összes pártnál. Először az MDF-nél fénymásolatokra, majd a MIÉP-nél és a Zöld Pártnál profibb, nyomdai hamisítványokra bukkantam nagy számban (a két pártnál különfélére). Az adattartalmat vizsgálva a herényi pártnál és Tomcaténél is számos olyan hibásat találtam, ahol az ajánló korábban a választókerületben lakott, azonban mára elköltözött vagy meghalt. Ebből az feltételezhető, hogy az MDF korábbi választásokon törvénytelenül megtartott adatbázisból dolgozott (és az elmúlt évek tapasztalataiból arra, hogy az összes parlamenti párt hosszú ideje szervezetten csal), a Zöld Párt pedig népszavazási kezdeményezésnek álcázott adatgyűjtésből nyert neveket, címeket és személyi számokat (közülük figyelmetlenségből egy 15 éves, tehát nem választókorú kislányét is leadták, aki még nem is kaphatott kopogtatócédulát).
Itt érdemes megjegyezni, hogy a Stekler Ottó vezette Magyar Szociális Zöld Pártnál nem ez az első eset, hogy csaltak az ajánlószelvényekkel: 2004-ben az OVB egyhangúlag elutasította az EP-választásra való bejelentkezésüket, miután kopogtatócéduláik jó részét aggályosnak találták.
MSZP-s segítség a MIÉP-nek?
A MIÉP-nél további - talán rendőrségi - vizsgálat szükséges annak megállapítására, hogy Agárdi László több száz hamis szelvényére honnan szereztek olyan adatokat, melyek a két másik csalóéval szemben nem voltak nagy számban hibásak: se régiek, se most más pártot jelölők. A látszólagos ajánlók tanúkénti meghallgatása tisztázhatja azt a pletykát, melynek kivizsgálása végett delegált épp engem a Jobbik a választási bizottságba. Eszerint az MSZP adott a csurkistáknak kopogtatócédulákat saját készletéből, pontosabban - a lebukás kockázatának csökkentése érdekében - „csak” azok adattartalmát juttatta el az általuk látszólag gyűlölt MIÉP-nek.

Régóta betört ablak, megfakult Pannon rádiós matrica és hullaszaga ferencvárosi MIÉP-irodában: Papolczyné nem fizet „pártmelegedőket”,csak ajánlószelvény-hamisítókat...

Ha közelebbről megvizsgáljuk: 2006-ban még gyűjtöttek kopogtatócédulát.Azóta a szétesett MIÉP-nél megállt az idő

A ferencvárosi „cédulagyárak” miatt javaslatomra a helyi választási bizottság feljelentést tesz a választás rendje elleni bűncselekmények és okirat-hamisítások miatt.
Jogerősen továbbra is csak egyetlen jobboldali jelöltet vettek nyilvántartásba: Szegedi Csanádot, a Jobbik alelnökét, a Magyar Gárda Egyesület egyik alapítóját, aki harcba száll a szétaprózódott baloldallal szemben. A Fidesz ugyanis csak egy héttel a határidő előtt adta le az ajánlószelvényeket, és egy volt helyi alelnökük kifogása miatt csak kedden 16 órakor emelkedik jogerőre a nyilvántartásba vételük, ha addig nem fordul bírósághoz a fellebbező.
Novák Előd
a Jobbik delegáltja a Bp. 12. OEVK Választási Bizottságba
Kapcsolódó: