Az alábbi cikkünket azzal frissítenénk most, hogy a Bors értesülései szerint a Sláger utódján, a csalónak kikiáltott Neo FM-en folytatja a Boros-Bochkor páros. A műsor nevét még nem találták ki, de nem lehet Bumeráng, meg kell változtatniuk.
Elképesztő álszentség, korábban kiátkozták a Neo FM-et, telesírták az étert, világvége hangulatban szerveztek tüntetést, most meg lepaktálnak velük. Vajon híveik ezt simán lenyelik?
"Ez az információ azért sem meglepő, mert néhány héttel ezelőtt maga Boros Lajos mesélte lapunknak, hogy valóban megkereste őket az új rádióadó, és ajánlata több szempontból is ideálisnak tűnt, ám akkor még nem véglegesítették a megállapodást. Bochkorék aláírták a szerződést az új adóval, ám ezt még nem szeretnék nyilvánosságra hozni. Sajtótájékoztatón akarják bejelenteni a nagy hírt, de csak a jövő év elején indul újra a műsor, ezért még várnak egy kicsit – nyilatkozta a neve elhallgatását kérő informátor.

Ezt a hírt a harmadik műsorvezető, Voga János is megerősítette.
– Január 18-án, egy hétfői napon indulunk, a név ügyében azonban még nem tudok semmi biztosat – mondta a rádiós"
- írja a Bors.
Korábban írtuk: Sláger és Danubius: álszent módon legtöbben a csalónak kikiáltott új adóknál folytatják

Az elmúlt pár hét az országos frekvenciák körüli botrányról szólt. Újabb példáját láthattuk annak, hogy a két legnagyobb, látszólag egymással szemben álló párt, a Fidesz és az MSZP sokszor összeszavaznak. Most is ez történt, közösen mutyiztak, amelynek eredményeképp mindketten kaptak egy rádiót: a Sláger helyén a ballib Neo, a Danubius helyén pedig a "jobbos" Class FM hallható.
A Jobbik így írt korábbi közleményében a Slágerről: "Farizeus módon a „hallgatók igényeire” hivatkozva rekesztették ki műsorfolyamukból az olyan népszerű hazai zenekarokat, mint például a Mahasz lemezeladási listáját vezető Hungarica. De a frekvenciák ügyében kötött paktum sötét és piszkos háttere alapján sajnos az új nyertesektől is ugyanez az eszmeiség várható. (...) A Fidesz és az MSZP visszaél a döntéshozó testületben birtokolt többségükkel: politikai alkuk tárgyává tették az országos rádiófrekvenciákra kiírt pályázatokat, a lapokat maguk közt leosztva, mellőzve a szakmaiságot, a közérdeket, a társadalmi igényt, hogy a közelgő országgyűlési választási kampányban újabb médiafelületekkel rendelkezzenek. Ez a nagykoalíció azonban nem új keletű, sőt, Such György rádióelnök háttéralkuk keretében történő, 2006-os megválasztása óta mindenki számára nyilvánvaló." És ebben igazuk is van.
Az emberek felháborodtak a mutyi és csalás miatt, melyben a szocionisták és narancsosok közösen, nyakig megmártóztak. Minderre ráerősített a Sláger és a Danubius: az utolsó hetekben éjjel-nappal sírtak, tüntetést szerveztek, ellenállásra szólították fel hallgatóikat, a világvége hangulat egyre csak fokozódott. Kiátkozták, csalónak kiáltották ki a pályázat győzteseit, a Neo-t és a Class FM-et, csak éppen arról feledkeztek meg, hogy anno ők is ugyanilyen mutyival jutottak frekvenciához. Boros és Bochkor telerítta az étert, a műsor után pedig félig-meddig titokban azért gyorsan megpályáztatták az új adókat is. Hihetetlen álszentség, de úgy látszik, hogy a hallgatóikat nem zavarta, hogy Borosék reggel szidták a Neo-t, a Bumeráng című műsoruk után pedig készséggel tárgyaltak velük a folytatásról...
A Danubius rádión is világvége hangulat uralkodott. Interneten több videó is fellelhető, amin nyavajognak és sajnálkoznak a műsorvezetők: Rákóczi Ferenc könnyes szemmel mesélte, hogy ő reggel nem tudott megszólalni, mert félt, hogy elsírja magát, a Balázs-showból ismert Sebestyén Balázs pedig szintén elpottyantott pár könnyet a kameráknak az utolsó pillanatokban. Aztán jöttek az új rádiók, a "csalás, korrupció és szenny megtestesítői."
Ám legnagyobb megdöbbenésünkre kiderült: a stáb legnagyobb része a régi. A hírbemondó, műsorvezetők többsége igen ismerős, csak a zene más. A Danubiuson a Pirítós című reggeli műsor vezetői és stábja egy az egyben a Class FM-en folytatja jövő héttől, persze más néven. A Sláger helyén lévő Neo FM pedig komoly tárgyalásokat folytat a Boros-Bochkor párossal, a legnagyobb valószínűség szerint a libsi bumerángos csapat a Neo-n gyalázza tovább a magyarokat.
Kérdés, hogy szimpatizánsaiknak ezt hogyan fogják kimagyarázni, hogyan lesz a közellenségnek kikiáltott Neo-ból Bochkorék kedvence.
Magyari Gábor - Kuruc.info