A magyarországi nemzetiszocialista szervezeteket tömörítő NS Front idén is megszervezi a Becsület napja néven híressé vált rendezvényét, az ehhez már hagyományosan kapcsolódó Kitörés-emléktúrával és koncerttel egybekötve.

Különös ízt adnak az idei megemlékezéseknek az esztendő várható politikai fejleményei. Mint az közismert, a Becsület napja akkor volt betiltva, amikor a Zsidesz, a Likud testvérpártja kormányon volt. Idén, nem sokkal a budai Várból kitörő hősökre történő megemlékezés után ugyanez várható: Orbán-kormány, Pintér belügyér és a szakadatlan küzdelem a fasizmus, nácizmus, stb. ellen. Ezekről és sok más egyéb, a Becsület napjához kapcsolódó gondról, bajról, örömről és bánatról, no meg a fiatalok számára ma már kevésbé közismert Becsület nap „történelméről” beszélgetett a Kuruc.info publicistája, Florian Geyer, az egyik ősszervezővel, Elekkel.
 - Kitartás! Az lenne az első kérésem, meséljetek arról, mióta szervezi az NS Front a Becsület napját. Ha jól tudom, az MNA-tól (Magyar Nemzeti Arcvonal - a szerk.) vettétek át a szervezést, igaz, az MNA színeiben is ti szerveztétek, szóval az egyszerű halandók számára ez bonyolult lehet. Tegyük akkor világossá ezt a kérdést.
 - 1997-ben volt az első Becsület Napja-megemlékezés. Akkoriban ez – és az azt követő kettő, 1998-ban és 1999-ben – az utcai, nyilvános megemlékezés még az MNA égisze alatt zajlott. A szervezők megtalálhatóak a jelenlegi gárdában is. Az MNA vezetője felvettette, mi megvalósítottuk. A mi-re a bőrfejű közösséget értem. A '97-, '98-, '99-es Becsület napján szinte még csak bőrfejűek vettek részt, de ez az akkori fotókon jól látható. Aztán 1999 és 2000 között sokunk kilépett az MNA soraiból. Az ezt követő 2-3 év a mozgalmon belüli acsarkodástól, ellenségeskedésektől, az akkor már évtizedes barátságok elhidegülésétől volt hangos. Ezt belülről gerjesztették, mint utóbb kiderült. A magyarországi nemzetiszocialista ellenállás szinte megbénult. Próbáltuk szervezni a Becsület napját ezekben az években is, de igen kemény tiltásokat kaptunk.
A kezdetek: archív fotók az első Becsület napi megemlékezésekről:


Eljött aztán a pillanat, amikor úgy éreztük, hogy ez így nem mehet tovább. Leültünk és megbeszéltük közösen viselt dolgainkat. Így jutottunk el odáig, hogy újra megszervezzük a Becsület napja-megemlékezést. 2003-ban még a Vér és Becsület Kulturális Egyesület égisze alatt dolgoztunk. Aztán sorra jelentkeztek a különböző bajtársi szerveződések a rendezvény lebonyolításának segítésére, és a következő évek rendezvényei már a Hazáért Egység Mozgalom neve alatt futottak, amelynek utóda az NS Front. A szervezők törzsgárdája a kezdetektől fogva ugyanaz.
  - Akkor tulajdonképpen mondhatjuk azt, hogy, bár több nemzeti szervezet áll össze a Becsület nap megszervezésére, a jelenlegi MNA mégsincs ezek között?
 - Nincs, és úgy néz ki, hogy nem is lesz. Egyszerűen számunkra elfogadhatatlan az a hangnem és megnyilvánulás – elsősorban az MNA vezetősége részéről – amivel minket és tevékenységünket illetnek. Hosszú évek óta csak mocskolnak bennünket.
 - Csak azért kérdem, mert az MNA-hoz köthető "hungarizmus.info" portálon megjelent egy hír, miszerint a Becsület napjáról a "becsuletnapja.com"-on is lehet érdeklődni. Akkor ezt az oldalt (egyelőre még építés alatt) most ők működtetik?
 - Igen, azt az oldalt ők csinálják. A Becsület napja évek óta forgalomban lévő oldala: www.dayofhonour.hu. A külalakját másolták le, igen gusztustalan próbálkozás egy működő weboldal koppintása. Gusztustalan, fantáziátlan, alantas. Sokan szerveznek országszerte megemlékezéseket, de a főrendezvény megzavarására eddig nem volt példa. Egy működő, világszerte elismert rendezvényt próbálnak ócska másolgatással akadályozni, erőinket szétforgácsolni, az érdeklődőket megzavarni.

A lopott honlap hirdetése
Mielőtt tovább gyűrűznének az esettel kapcsolatos hazugságaik, közölnénk a nagyérdeművel: a honlap eredeti összeállítása Domi munkája (amit ezúton is köszönünk neki), ő pedig kijelentette, hogy rajtunk kívül senkinek nem készített ilyet, és nem adott át róla adatot. Tehát, úgy magyarosan megmondva, lopás történt!
 - Időközben a cionista hatalom nyomására a Várból a Hősök terére kellett leköltöznie a rendezvénynek. Mi volt ennek az oka?
 - Az első kerületi önkormányzat húsz évre kiadta magának februárban a Kapisztrán teret, így a gyülekezési törvény rájuk nem vonatkozik, elsőbbségük van. De már el sem férnénk ott… A Hősök tere méltó utódja a Várnak, bár a Vár az autentikus helyszín. Külföldi vendégeink minden évben a Várban kezdik városjáró körútjukat. Február 11. és 13. között rengeteg mécses és gyertya szokott égni a Kapisztrán téren a kitörő hősök emlékére.
 - Ez igaz. Akkor valójában szívességet tett Nektek a zsideszes önkormányzat, hogy a Hősök terére száműzött?
 - Először dühösek voltunk, egy kicsit szomorkodtunk a dolog ilyetén alakulása miatt, de nagyon hamar kiderültek az új helyszín előnyei.
 - A Becsület nap mára már nem csupán egy megemlékező rendezvény, hanem egy egész rendezvény-együttesé nőtte ki magát. Emléktúra, megemlékezés, koncertek… Tulajdonképpen mikor kezdtek hozzá a szervezéshez, és milyen nagyobb akadályokat kell leküzdenetek a munka során?
 - A rendezvényt megelőző ősszel már elkezdünk foglalkozni az üggyel. A legnagyobb gond a rendezvény bejelentése körüli hercehurca. Mindig több menetből áll az, hogy a rendezvény bejelentését az illetékesek tudomásul vegyék.
Az NS Front tömörülésben olyan sokat próbált szervező bajtársakat felvonultatni képes csapatok működnek együtt – hála a Gondviselésnek – , úgyhogy minden szervezési problémára megvan a specialistánk. Nem kell sokat töprengeni egy felmerülő kérdés megoldása előtt. Minden évben készülünk valami újjal, pl.: 2007- ben új transzparensek, 2008-ban pedig emlékmenet is bővítette a rendezvényt. A szónokokat is igyekszünk megváltogatni. Ígérjük, a 2010-es év sem marad meglepetések nélkül.

Az NS Front jelképe
Leginkább a Kitörés-emléktúra fejlődésére vagyunk büszkék, 2008-ban, két turnusban több mint 200 bajtárs vett rajta részt.
 - Európa majd’ minden szegletéből érkeznek hazafiak, hogy tiszteletüket tegyék a német és a magyar katonák emléke előtt. Mely országból érkezik a legtöbb résztvevő?
 - Természetesen legtöbben a magyar bajtársaink közül vannak jelen, létszámban őket követik a németek. A legtöbb, azt hiszem, húsz különböző nemzet volt, akik egyszerre tisztelegtek a hősök emléke előtt. Az irigyek szokták vádolni a rendezvénysorozatot a koncert miatt, mondván, hogy csak az a lényeg. Erre rácáfol a 2008-as adat is. A Hősök terén minimum kétezer fő volt jelen, az ezt követő koncerten pedig kb. ötszázan vettek részt.
 - Milyen kapcsolatban álltok a trianoni utódállamok hasonló szervezeteivel? Ha jól tudom, egy alkalommal szerbek is ellátogattak hozzánk, aztán mégis megszakadt a kapcsolat. Ettől függetlenül ért már olyan vád titeket, – ezt én is hallottam –, hogy a Blood and Honour és az NS Front tulajdonképp nem más, mint egy „barna internacionálé”?
 - Igen, volt korábban kapcsolatunk a szerbekkel. És amikor az USA és a NATO elkezdte – sajnos Magyarország segítségével – bombázni Szerbiát, mi jeleztük szimpátiánkat a szerbek felé. A történelmi tényekre támaszkodva kijelentettük, hogy Koszovó szerb, de Délvidék magyar. Ennek a kijelentésnek az első része nagyon tetszett nekik, de a másodikra nagyon mérgesek lettek. Nem erőltettük tovább azt, ami nem ment.


Mi nem fogadjuk el a sovinizmus semmilyen formáját sem, legyen az magyarországi, szlovák, szerb vagy bármilyen. Viszont sorsközösséget tudunk vállalni olyanokkal, akiknek életét ugyanazok a hatalmi megnyilvánulások és tényezők nehezítik meg, vagy teszik tönkre, mint amelyek a magyarság életére törnek. A környező országok számára sem lenne megnyugtató, ha a Kárpát-medence központjában egy, a Közel-Keletről elmenekülő, a világot terror alatt tartó nép állama jönne létre.
Az elszakított területeken élő bajtársaink véleménye meghatározó, amikor kapcsolatainkat kiépítjük. Minket a tetteink jellemeznek, nem pedig az, hogy mit terjesztenek rólunk.
 - A jövő évi Becsület nap – bár erről még korai beszélni – már a Likud-kormány rezsimje alatt kerül majd megrendezésre. Mivel várható, hogy Orbán Viktor és bandája önmagukhoz hűen ismét meggátolják majd, hogy Budapesten emlékezhessenek az arra vágyók, készültök-e valami extrával az idei esztendőben? Van-e bennetek olyan gondolat, hogy talán az idei lesz az utolsó rendezvény, majd ismét egy pár év „illegalitás” kezdődik?
 - Még csak az idei rendezvény lázas előkészületeinél tartunk. Sok jót nem várhatunk a Likud-barát Fidesztől a rendezvényünket illetően. De szeretett népünk előtt sem áll rózsaszín jövő – és mindenki számára megvalósuló boldogság – a Fidesz kormányzása alatt. Nem úgy készülünk, hogy jövőre ne rendezzük meg a Becsület napját. Nem lesz könnyű, de nem hagyjuk magunkat.
 - Lehet már tudni, hogy milyen zenekarok jönnek az idén?
 - A zenekarokat illetően még nem tudok nyilatkozni, január 9-én lesz egy információ-adag, amit a rendezvény hivatalos oldalán, és az NS Front szervezeteinek különböző oldalain megtalálhat az érdeklődő. Annyit elárulhatunk, hogy mind a szónokok, mind a zenekarok terén igyekszünk az elvárásoknak megfelelni.
 - Végezetül: mit üzentek a Kuruc.info olvasóinak és a nemzetiszocialista bajtársaknak?
 - Mindenkit szeretettel várunk rendezvényeinkre, és ne higgyetek a cselszövőknek! Kitartás – mert erre van a legnagyobb szükségünk!
 - Köszönöm az interjút, a szervezőknek pedig sima akadályvételt és kitartást kíván a Kuruc.info!
Florian Geyer - Kuruc.info