Kilenc napon és kilenc éjszakán át tartott az a bűvölés-sorozat, amellyel öt varázsló „levette az átkot” Románia parlamentjéről. A rossz szellemek elűzésében szakavatott hölgyek azért gyűltek össze, hogy elűzzék a „lila démont”, amely ellenséges hangulatot keltett a politikusok között. (És ezek bitorolják Erdélyt.)
Mint ismeretes, az államelnök-választás kampánya után Mircea Geaoana szociáldemokrata jelölt azt híresztelte, hogy bizonyos lila fények kerítették hatalmukba, amelyek miatt „elveszítette belső energiáinak egy részét”. Később ugyanennek a „lila lángnak" tulajdonítottak több, úgymond megmagyarázhatatlan kudarcot is, amelyeket a Geoana pártjának el kellett szenvednie.
Az öt varázsló az ország több településéről érkezett Bukaresbe. Hoztak magukkal a folyók vizéből, ahonnan jöttek, és meglocsolták a parlament épületének minden sarkát. „Ezzel a különleges varázsvízzel bespriccelték az épület bejáratának küszöbeit is, hogy kiűzzék a rossz szellemeket és levegyék a lila láng átkát, amely hatalmába kerítette Románia parlamentjét” – mondta el a sajtó képviselőinek Sandra, a kolozsvári illetőségű varázsló. Sandra azt is elmondta, hogy az „átoklevétel” végső momentuma vasárnap éjszaka zajlott, Kolozsvár mellett, a Szamos partján, ahol az öt „megmentő” együttes erővel küzdötte le a „lila démont”.
A parlamenti képviselők kolozsvári csoportja elítélte az ilyen és ehhez hasonló praktikákat. Adrian Gurzau demokrata-liberális képviselő elmondta: az ilyen rituálék, varázslások gyakorlása rossz fényt vet az EU-tag Romániára. „Ezek valójában csalók, az emberi hiszékenység kihasználói, akik így akarnak tevékenységüknek reklámot csinálni; bűnözőkként kellene kezelni őket” – nyilatkozta Gurzau.
(Mediafax – Erdély Ma nyomán)