A kötelező örömködéssel repdesett ma reggel a Kossuth Rádióban a Fidesz egyik legbutább sajtómunkása, Csűrös Csilla arról, milyen vidám, színes programokkal ünneplik a soros magyar EU-elnökség végnapjait. A délutáni derűrajzás okán előkaparták az archívum mélyéről Mohai Gábor bemondót, aki "Balogh Péter" fedőnévvel III/III-as titkos megbízottként 33 évvel ezelőtt jelentett Szarvas József színművészről és arról, hogy a debreceni Csokonai Színház karnagya, Kovács Zoltán gyanús viszonyt ápol az Amerikából Mustáng gépkocsival hazalátogató Czingula Emília énekesnővel, Hegyes Gabi barátnőjével.


Mohai elmondta, hogy feltétlenül ott lesz a délutáni helyszíni közvetítésen, és mily jó ötlet a médiaszolgáltatótól a múlt felidézése. A "médiaszolgáltató" főnöke, Böröcz István, a hazai médiatörténelem szakmai és morális csődjének megtestesítője, a politikai rendőrség volt "Nádasdy" fedőnevű besúgója pedig a vidámkodással egy időben írja alá a csaknem félezer elbocsátó levelet, végleg lapátra téve a megbízhatatlan rádiósokat, tévéseket, hírcentrumosokat.
Nekünk is van egy kis történetünk a záróképhez "az uniós elnökség arca", Bakos ("szomelijé") Piroska környékéről. (Piroska papagájról csak annyi maradt meg emlékezetünkben, hogy a rose borokban utazó nyüzsgér minden nyilatkozatába becsempészte a sommelier szót, az italkínáló szerepéhez pedig bujtatott reklámként kapcsolta a nagy magánpincészeteket. Ögyes - mondják faluhelyen, ahol azért még nem ő, hanem a HírTV vörös boros markotányos nője, a reklámban is taroló Borbás Marcsi a legnagyobb bizniszcsináló, bár hízik.
Egy kicsit távolról indítjuk a történetet, mint felszólalásait a KDNP alkoholista képviselője, a sörényes Pálffy István. Tavaly október elsején megírtuk, hogy noha a helyi hatalom is négy évente változik, van, ahol a fekália túléli a hatalmat. Budapest határától néhány méterre, az uniós gödöllői kastélytól egy-két kilométerre a HÉV Kistarcsa Kórház megállójának aluljárója ötödik éve járhatatlan, hacsak nem akar valaki bokáig gázolni a takarítatlan mocsokban. Az ürülék, a húgy úszik a beömlő esővízben, a feltörő talajvízben, tetején rothadó szemét hullámzik, oldalán az ellopott vasrácsok helyén bűzkupacok, a falakon pedig nem maradt fehér folt, mindent beborít a beteges föld alatti primitív kultúra rajztáblája.A bejárat fölött a győztesek választási plakátja: "Csak a Fidesz!" Évente több tízezer ember a tiltás ellenére a sínek között megy át a másik oldalra, a jövő-menő szerelvényektől veszélyeztetve, megkerülve a sínpárokat elválasztó dróthálót vagy azon átmászva, bukdácsolva a kövek között, ha esik, ha fúj, ködben és sötétben, hóban és zivatarban, hajnalban és késő este, télen és nyáron.

A közeli Pest megyei Flór Ferenc Kórházba érkező vagy onnan elbocsátott betegek sántikálnak, zihálva megállnak a sínek között, a begipszelt karú hat dioptriás épp úgy, mint a rákbeteg mázsás bőrönddel. Az iskolás gyerekek köztük szaladgálnak, miközben a közeledő szerelvény vezetője sípol, és az öklét rázza.

Megírtuk, hogy ez az alsó szinti román panoráma évek óta nem érdekli az illetékeseket. Ők kocsival járnak és nem erre, nem látnak és hallanak, fejük a homokban. A birkanép pedig tűr, csak dohog, dünnyög, hangosan szidja a fideszes kistarcsai önkormányzatot, melynek takarítania kellene az aluljárót, az ÁNTSZ-t, amely hanyagabb és közönyösebb, mint a gyurcsányi években, a kórházat, amelynek papíron szívügye a népegészségügy, gyakorlatilag semmit sem tett a fekáliás állapot felszámolásáért.
Cikkünk megjelenése után két hétig takarítottak, pótoltak négy hiányzó vasrácsot. Aztán semmi, visszaállt a balkáni állapot, ismét elloptak négy vasrácsot, s most már egyáltalán nem takarítanak, ha meg esik az eső, akkor úszik a fekália. A kistarcsai városgondnokságból egy KIVÜ nevű Kft. lett, ügyvezetője Navratil István, az ő feladata lenne a közterületek fenntartása és tisztítása. Lenne. A közterületfelügyelő is elkerüli az aluljárót. Solymosi Sándor tornatanárból lett polgármester, miután fideszes gombnyomogatókkal jogutód nélkül felszámolta a helyi egészségügyi szakközépiskolát és gimnáziumot , hangulatjavító trükkökre költi a pénzt: tűzijátékra és megkopott rockzenekarok szerződtetésére, amelyek aztán hajnalig nem hagyják aludni a lakosságot. A fekáliáról senki sem beszél, az marad, s úgy tűnik: túléli a viktoriánus éveket. Vécsey László szadai polgármester, a Fidesz választókerületi képviselője életében nem szállt le ebben a HÉV-megállóban, egyébként is úgy ismerik, hogy tolja el magától a nyűgös ügyeket. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Hivatal Közép-magyarországi régiója gödöllői kistérségi intézetének illetékes tisztifőorvosát, Dr. Vörös Józsefet senki sem ismeri errefelé, az pedig csak természetes, hogy ő sem a "tárgyi ügyet". A Pest megyei Flór Ferenc Kórház ("a halálgyár") éléről most távozott a semmivel sem törődő, a sajtó elől menekülő, csak a kirúgás parancsnoki módszeréről elhíresült szépfiú, Dr. Bedros J. Róbert a fővárosi Szent Imre Kórház főigazgatói székébe, mert oda nem mehetett ahova szeretett volna, ugyanis vezetői alkalmatlansága miatt az Állami Egészségügyi Központ orvosai tiltakoztak vissza helyezése ellen. Helyébe megbízható káderét nyomta Kistarcsára a Fidesz: Dr. Trombitás Zoltánt, aki ugyan 1990-ben Pécsett csak az 5. helyen végzett egyéni választókerületében, de az országos listán bevitték a parlamentbe. Ott jegyzőnek gyenge volt, politikusnak arrogáns, orvosként pedig eddig még nem hagyott nyomot maga után. Nem úgy ismerik, aki majd vállalja a népszerűtlen feladatot, és befogott orral lemegy a fekáliába. Marad még a kórházfenntartó Pest megyei közgyűlés elnöke, az elhízott és legendásan lusta parlamenti képviselő, a teniszezgető Szűcs Lajos, aki az adófizetők pénzén luxusutazásokkal van elfoglalva, járt már Kínában, Olaszországban és Franciaországban, az, hogy már nincs ebéd a megye némely szociális és oktatási intézményében, kit érdekel, a küszöbön álló pénzügyi csődöt majd megoldja a Matolcsy. Ha akarja. Ha nem, akkor is lesz valahogy, majd a Viktor megmondja, hogyan.

Nos, az uniós soros elnökség idején, a paradicsomi züllöttség ilyen állapotában történt Gödöllőn, hogy a kastély zárt protokollját megunó egyik francia diplomata (kísértetiesen hasonlított az alkoholista vegyértékű Pálffy keresztény-demokrata képviselőre) azt mondta egy Piroska jellegű ajtónállónak, hogy barátnőjével szeretne egy-két dolgot vásárolni, úgy hallotta, van itt a közelben valami Kistarcsán vagy Csömörön egy francia érdekeltségű nagyáruház, bizonyos Auchan. Nem kell neki möszjő Hajdu fekete páncélozott autója, felszáll arra a zöld motorkocsira, amire HÉV van írva, s ahogy hallotta, tizenöt perc múlva az Auchannál van. Gyanútlanul és udvariasan mondták neki, hogy jó utat, kap egy kísérő kislányt is, nehogy eltévedjen. A Kistarcsa Kórház megálló előtt egy perccel megcsörrent a kísérő kislány telefonja. Valaki ugyanis rájött, hogy a francia diplomatának nem szabad leszállnia a fekáliás aluljárónál, abból botrány lesz. "Menjenek tovább egy megállóval, Ilonatelepen már várja a protokollkocsi, az viszi őket az Auchanba." Így is lett, bár a diplomata meglepődött a kocsi láttán, ő sétálni szeretett volna egy kicsit a környéken. A kísérő az egyre sötétebb felhőkre, a várható zivatarra hivatkozott. "Milyen udvariasak és előrelátók" - jegyezte meg francia bájjal a diplomata barátnője. Hosszasan vásároltak az Auchanban, a vásárlás végén az ajtóhoz állt két nagy esernyővel a fekete kocsi sofőrje. Egyikük sem tudta, ilyenkor már úszik a fekáliában a HÉV-aluljáró. Nem uniós vendégek szemének és orrának való. Hadd közlekedjenek ott a goj parasztok, azok olyanok, mint a birkák, mindent elviselnek és lenyelnek, aztán újra a Fideszre szavaznak, „csak a Fideszre”.
Derűs hétvége lesz ez a mostani, feledhető uniós bohócokkal, hivatásos kedvcsinálókkal, csepűrágókkal, jól fizetett sajtómunkásokkal, rászedett volt ügynökökkel. A jövő héten aztán osztják a felmondóleveleket. Viktor még nem érzi a szar szagát, pedig az már bűzlik az aluljáróban, ahol a gojok járnak reménytelen birkasággal.
Pipás Pista - Kuruc.info