2020. január 20., hétfő, Sebestyén, Sebő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:20 Még a végén ráébred az EU-vezetés, hogy a palesztinoknak is vannak emberi jogaik13:03 Felmenthetik a férfit, aki meg akarta ölni szüleit12:41 Dróntámadást hajtottak végre egy orosz bázis ellen Szíriában12:27 Vádat emeltek tömegszerencsétlenség okozása miatt egy metróvezető és egy forgalomirányító ellen12:11 Kína betiltja az egyszer használatos műanyagokat11:46 Az most a téma Amerikában, milyen mintájú egyenruhában kellene "rejtőzködni" az űrben11:19 "Nem vagyunk egyek" - Zsindex-alapító mutatja meg, miért teljesen fölösleges a Pokorni-félék alázkodása a bosszú népe előtt10:25 2015 óta 100 milliárdot költött propagandára a kormány10:03 Tucatjával nyithattak illegális hoteleket Budapesten09:40 Ausztrália: tűzvész közben jég- és porvihar09:11 Fekete-Győr máris szívesen megszabadulna a ballib versenytársaktól - csak Gyurcsányt tartaná meg08:41 Kényszerszabadságra küldték a Fehér Ház európai és orosz kérdésekkel foglalkozó tanácsadóját08:27 Lezajlottak az időközi választások07:46 Csaknem háromszáz határsértővel szemben intézkedtek a hét végén07:31 Gerinctelen, bárhol átfér és jól rejtőzködik - állítólag a polipokról mintázták ezt a robotot
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Antimagyarizmus ::

Zuroff: "Az öregség nem mentheti föl a Képíró Sándorhoz hasonló elvetemült bűnözőket"

Reklám

Efrájim Zuroff, a jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ igazgatója a Képíró Sándor perében hozott első fokú ítélet előtti percekben a Kuruc.infónak adott exkluzív interjúban kijelentette: a vádlott fizikailag és szellemileg elég egészséges ahhoz, hogy bíróság elé álljon. Különben is Képíró Sándor személyesen harminc embert küldött a biztos halálba Újvidéken, s ezért lakolnia kell a bűneiért.

Efrájim Zuroff az ítélet kihirdetése után (Kép: Hering J.)

- Mit gondol, milyen ítélet születik ma?
- A vallási bölcseink valamikor azt mondták: „A jeruzsálemi szentély lerombolása után bolondok művelik a próféciát”. Mivel én nem szeretném azt, hogy engem is bolondnak nézzenek, ezért kérem, ne vegye tőlem rossz néven azt, ha most nem bocsátkozom előzetes jóslásokba.
- Miként vélekedik arról, hogy ma egy 98 éves embert ítélnek el, vagy mentenek föl?
- Először is, 97 éves. Másodszor, engem egyáltalán nem zavar, hogy mennyi idős. Számomra a fizikai és a szellemi állapota a fontos. Amint az mindenki számára világos, Képíró nagyon jól tudja azt, hogy itt mi történik, tiszta gondolkodású. Ha elég egészséges ahhoz, hogy pert indítson ellenem rágalmazás miatt, akkor ahhoz is elég egészséges, hogy bíróság elé álljon. Nem az a fontos, hogy milyen születési dátum van beírva neki, hanem az állapota. De figyeljen csak ide, az eltelt sok esztendő nem kisebbítheti a bűnöző vétkét, az öregség nem mentheti föl az olyan elvetemült bűnözőket, mint amilyen Képíró. Az összes áldozatának, Újvidék minden áldozatának kijár annyi, hogy Képíró megfizessen a bűneiért.
- Csakhogy az eddig megismert periratok szerint elég gyenge lábakon áll a vád, más szóval, nincs megfelelő bizonyíték Képíró Sándor ellen.
- Ez az állítás egyáltalán nem felel meg a valóságnak. Először is, Képíró beismerte azt, hogy ott volt (Újvidéken – H. J.), s mi azt is pontosan tudjuk, mi volt a feladata. Ő volt a letartóztatások felelőse a városközpont környékén. A letartóztatások idején hat embert gyilkoltak meg, s ezenkívül Képíró személyesen küldött harminc embert a folyóra azért, hogy ott meggyilkolják őket. Nem a begyűjtőpontra, hanem a folyópartra küldte őket. Úgy látszik, nagyon is jól tudta, hogy mi történik majd velük a folyónál.
- Mivel tudják alátámasztani azt az állítást, hogy személyesen ő küldte őket a halálba? Van erre bizonyítékuk?
- Igen, van. Rendelkezésünkre áll az a világos tanúvallomás, amely egy 1948-as bírósági tárgyaláson hangzott el, s amely az egyik legfontosabb bizonyítékunk. De még akkor is, ha ez a tanúvallomás nem lenne, hat embert gyilkoltak meg az ő parancsnoksága alatti városrészben a letartóztatások idején. Az 1944-es periratból pedig azt is tudjuk, hogy utasítást kapott a letartóztatottakkal szembeni erőszak alkalmazására. Erre ő azt mondta: írásban is akarom látni ezeket az utasításokat. S hogy miért? Azért, mert jogász létére nagyon is jól tudta, hogy azok az utasítások teljesen törvénytelenek. A parancsnok erre azt mondta: az ilyen jellegű utasításokat kizárólag szóban adják. Mit tett erre az idézőjelesen „jámbor” Képíró? Teljesítette ezeket az utasításokat, s egyáltalán nem érdekelte az, hogy mi lett a sorsuk az ártatlanul meggyilkolt embereknek. Őt kizárólag a saját alibije érdekelte.
Hering József – Kuruc.info
Kapcsolódó:
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready