"Tovább ismerkednek a cigókkal a britek: több mint negyven utast fosztottak ki Rostásék a vonaton" címmel jelent meg írás az Országos Roma Önkormányzat honlapján. A Farkas Flórián által vezetett szervezet weblap ráadásul a nyíltan rasszista Kuruc.info nevű honlapot jelöli meg forrásként - írja a Népszava. Alább folytatódik a cikk, reméljük, hogy olvasóink is legalább olyan jól szórakoznak majd rajta, mint mi.

A Farkas Flórián által vezetett Országos Roma Önkormányzat honlapja egy a brit Daily Mail-ben megjelent hírt feldolgozó Kuruc.infón megjelent írást vesz át egy az egyben.
A cikk a romákról, mint banda ír, majd azt is hozzáteszi, hogy "két nőstényből és négy 18 és 27 és közötti kanból áll." Az írás zárómondata szerint a brit lapok "nem rejtegetik a cigánybűnözők arcképét".
Az ügyben keressük Farkas Flóriánékat is, azt egyelőre nem tudni, hogy meghekkelték-e az oldalt.
A cikket megtekintheti ide kattintva.
"Cigózás" az Országos Roma Önkormányzat honlapján
A Nemzeti Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) megdöbbenéssel tapasztalta, hogy az Országos Roma Önkormányzat honlapján szó szerint vett át és tett ki egy cikket a kurucinfo.hu portáltól. A NEKI levélben kereste meg a portál üzemeltetőjét és Farkas Flórián elnököt, hogy haladéktalanul intézkedjenek a szóban forgó cikk eltávolítása érdekében.
Mint az nyilván az ORÖ előtt is ismeretes, a kurucinfo.hu portálon rendszeresen jelennek meg a hazai roma kisebbséget sértő, megalázó, velük szemben gyűlöletet keltő megnyilvánulások. A szóban forgó "Tovább ismerkednek a cigókkal a britek: több mint negyven utast fosztottak ki Rostásék a vonaton" című cikk, amelyet a roma portál üzemeltetője/szerkesztője szó szerint vett át a romaellenes kurucinfo.hu-tól, mind tartalmát, mind szóhasználatát tekintve alkalmas arra, hogy a hazánkban élő roma kisebbség tagjaival szembeni előítéleteket és gyűlöletet erősítse, illetve a roma kisebbség tagjaiban megütközést keltsen.
Érthetetlen, hogyan került át a szöveg a roma önkormányzat honlapjára úgy, hogy aki aztán még a forrásra is kíváncsi, egy kattintással továbbléphessen a kurucinfo-ra. Amennyiben nem arról van csupán szó, hogy a roma önkormányzat esetleg egy jól sikerült hacker támadás áldozata lett volna, bízunk benne, hogy a felelősökkel szemben a megfelelő intézkedéseket megteszi majd az ORÖ vezetősége - írja a NEKI.