Megkergették az utcán (ráadásul háromszor, de minden alkalommal sikeresen elszaladt, mert 80 évesen ilyen jó formában van), inzultálták a bevásárlóközpontban, vízbe akarták fojtani az uszodában, leköpték a metrón, villamos alá akarták lökni, uszították ellene a szélsőségeseket. Egyebek mellett ezzel indokolta a Népszavának Kertész Ákos, hogy menekültstátust kért Kanadában.

A magyargyűlölő ellen azt követően kezdődtek az állítólagos támadások, hogy tavaly többek között azt írta: "a magyar genetikailag alattvaló", aki "röfög és zabálja a moslékot". Utána lényegében "kirekesztették", és az utóbbi fél évben szűnni nem akaró támadások érték - panaszkodott a komcsi lapnak.
"Háromszor kergettek meg az utcán, de megtámadtak bevásárlóközpontban is, egy alkalommal majdnem a villamos alá löktek a járdáról, a metrón leköptek, az uszodában, ahova járok, vízbe akartak fojtani" - sorolta a paranoiás vén zsidó. Az utóbbi esetnél elmondása szerint egy férfi elúszott mellette, majd miután felismerte, visszafordult, és trágár szavak kíséretében fojtogatni kezdte a medencében. Miután segítségért kiáltott, a férfi elengedte, majd az autóján egy cédulát hagyott a következő szöveggel: "Büdös zsidó, ússzál a Vörös-tengerben, egyenek meg a cápák". Hozzátette: gyakran a lakásánál gyülekeztek, veszélyes volt az utcára lépnie....
A szegény kirekesztett elmesélte: azért választotta Kanadát, mert gyermekkorában olvasta a Tamás bátya kunyhóját, amelyben a két rabszolga Kanadába menekült az akkori Amerikából. "Azóta nekem Kanada a szabadság földje" - mondta.
(Hír24 - Népszava nyomán, kép: Hírcsárda)
Kapcsolódó: