2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:51 Sophia Loren úgy látta jónak, ha négerbabusgató holotúlélőként tér vissza09:32 Még néhány ilyen "keto siker", és Norbi is elmehet dolgozni09:10 Korán kelt tegnap néhány unokázós cigány, és a térkő is hideg volt08:50 Meg akarja nézni, ki juttatta börtönbe Budaházyékat? - A Fővárosi Törvényszéken megteheti!08:20 Csokifütyizés helyett rendőrt hívott egy budapesti nő, így fogtak el egy körözött nigériai bűnözőt07:44 Lecsengőben van a koronavírus-járvány Kínában07:32 Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete06:54 A járvány ellenére nem lanyhul a vadállatok iránti kereslet Kínában21:32 Vona már azon agyal, mivel tudna katartikus élményt szerezni keresztgyermeke, az összeborult ellenzék21:18 Nahát, valaki nem helyeselte, hogy hazánk szovjet megszállása alkalmából koszorúztak az egyik holoemlékműnél21:05 Karanténba kerül az óceánjáróról hazatért két magyar20:21 Rekordszámú "antiszemita incidens" történt tavaly Hollandiában - de legalább jön az újabb kárpótlás19:54 A "magyar Koszovó" sötét víziója19:14 A Kúria várhatóan áprilisban dönt a gyöngyöspatai ügyben18:24 "Szájzártörvény" ellen tiltakozott a ballib ellenzék - de persze nem a holocáfolást tiltó jogszabállyal van bajuk
24 óra legolvasottabbjai

Kultúra, Jó és szép ::

"Férfiként, magyar tájon" - Balla József felolvasóestje a YouTube-on

Reklám

Balla József, Férfiként, magyar tájon címmel felolvasóestet tartott a Magyarok Háza Csontváry termében 2013. október 17-én. Verseit Sinkovits-Vitay András adta elő, az est moderátora Pápai Szabó György református lelkipásztor, az MVSZ Honlevél c. lapjának szerkesztője volt. A műsor felvétele megtekinthető az alábbi YouTube-videón.
Balla József írta újabb bemutatkozása előtt:
„Amikor 2010 szeptemberében első alkalommal voltam itt, s Dörner György megtisztelő közreműködésével, Van-e még kasza: egyenes?! címmel szólaltattam meg a több évtizedes ausztráliai emigráció, a messzeségbe szakadás élményeit, a honvesztés és honkeresés vívódásait, majd a 2006 októbere reményei és kudarca szülte dacos verseket, nem forrt úgy torkomra a szó, mint a „kétharmados fülkeforradalommal" alakult „nemzeti" kormány regnálása óta. Mégis, nem kis mértékben Sinkovits-Vitay András mellettem való bátorító kiállásával, közreműködésével vállalom a szót, jöjjön az mégoly ritkán ebben a sokadik, egyre kisszerűbb „kiegyezésben"!”
A felolvasóestet követően a Csontváry terem további nemzeti lélekerősítés színhelye volt a szekszárdi hegy levével, melyet így dicsér a költő:
Szekszárdi bor
Szőlőhegyen borospince,
ott tudja meg a sok dőre,
mit eddig ivott, az csak lőre,
ott jön majd rá mind a balga,
ki a legény, ki is bírja,
ha Szekszárd borát issza.
Balla. J.
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready