2019. szeptember 20., péntek, Friderika napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:42 Gázrobbanás történt a Kőbányai úti piacon19:18 Most meg az a baj, hogy túlságosan élethűen ábrázolják a kampósorrúakat a belgiumi jelnyelvben18:45 Hát persze hogy csak a magyar lehet rasszista: zárt kapus lesz az azeriek elleni Eb-selejtező - húszmilliós buntetés is játszik18:19 Ez egyre betegebb: gigantikus porfelhővel küzdene a klímaholokamu ellen egy nemzetközi kutatócsoport17:56 Jó sok ökörre van szüksége a Kubai Kommunista Pártnak17:23 A Mi Hazánk rendbetenné a MÁV-ot, és duplájára emelné a kalauzverő cigányok büntetését16:44 Üzemanyag-áremeléssel szállnak fel Merkelék a klímarollerre16:19 A detoxba tartó úton rugdosott egy beteget a miskolci kórház egyik beteghordója, de kirúgták15:55 Kirabolták az egyik leghíresebb és legfényűzőbb franciaországi kastélyt15:35 A csárdás és a verbunk is bekerült a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékébe14:54 Jórészt adóforintjainkból felépített francia csigazabáltató üzem átadásán büszkélkedtek a szabolcsi Fidesz-prominensek14:23 Történelmi tartozást egyenlítettek ki a sógorok: állampolgárságot kaphatnak a "nácizmus által elüldözött" zsidók13:39 Egy fekete állat akart besurranni egy házba Észak-Franciaországban13:05 A Huawei bemutatta az első Google-mentes okostelefonját12:28 Nem a megfelelő unokából csinált milliomost egy újbudai nagymama
24 óra legolvasottabbjai

Kultúra, Jó és szép ::

"Férfiként, magyar tájon" - Balla József felolvasóestje a YouTube-on

Reklám

Balla József, Férfiként, magyar tájon címmel felolvasóestet tartott a Magyarok Háza Csontváry termében 2013. október 17-én. Verseit Sinkovits-Vitay András adta elő, az est moderátora Pápai Szabó György református lelkipásztor, az MVSZ Honlevél c. lapjának szerkesztője volt. A műsor felvétele megtekinthető az alábbi YouTube-videón.
Balla József írta újabb bemutatkozása előtt:
„Amikor 2010 szeptemberében első alkalommal voltam itt, s Dörner György megtisztelő közreműködésével, Van-e még kasza: egyenes?! címmel szólaltattam meg a több évtizedes ausztráliai emigráció, a messzeségbe szakadás élményeit, a honvesztés és honkeresés vívódásait, majd a 2006 októbere reményei és kudarca szülte dacos verseket, nem forrt úgy torkomra a szó, mint a „kétharmados fülkeforradalommal" alakult „nemzeti" kormány regnálása óta. Mégis, nem kis mértékben Sinkovits-Vitay András mellettem való bátorító kiállásával, közreműködésével vállalom a szót, jöjjön az mégoly ritkán ebben a sokadik, egyre kisszerűbb „kiegyezésben"!”
A felolvasóestet követően a Csontváry terem további nemzeti lélekerősítés színhelye volt a szekszárdi hegy levével, melyet így dicsér a költő:
Szekszárdi bor
Szőlőhegyen borospince,
ott tudja meg a sok dőre,
mit eddig ivott, az csak lőre,
ott jön majd rá mind a balga,
ki a legény, ki is bírja,
ha Szekszárd borát issza.
Balla. J.
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready