A legfontosabb tudnivalók a hivatalos közlések alapján (tehát a nyugdíjasokat kiirtó, a fehér embereket kiirtó, kínaiak által készített, amerikaiak által készített, zsidók által készített, gyíkemberek által készített, chemtrailből született stb. "elméletek" nélkülözésével):
Szájmaszk házilag két perc alatt papírból - a hatékonysága kérdéses, de a semminél talán ez is több:
A videó alatt egyébként ez a két hozzászólás (is) olvasható egy néző, illetve a videó készítője részéről a fenti videó kapcsán:
- Sajnos a papír alap semmilyen védelmet nem ad a nedves pára miatt. Ugyanígy inkább régi pamutpóló anyagból csináld meg. A vírusnak sem lába, sem szárnyai nincsenek, páracseppeken utazik, a páracseppeket kell felfogni, az pedig csak egy száraz felületen megy. Amúgy elég hatékony tud lenn. Megcsináltam szövettel és került bele aktív szenes szűrés is, ami egyébként szintén nem egy nagy meló, de ha van otthon egy vízszűrő kancsód, akkor lesz hozzá szűrő is.
- A videó elkészítése előtt konzultáltam orvossal is. Szerinte ez nem rosszabb, mint a hagyományos zöld műtős maszk. Egyik sem ad tökéletes védelmet, de a semminél mindenképpen jobb. Amit én készítettem, az a legegyszerűbb megoldás, amit persze lehet fejlesztgetni. Igazad van, minél több rétegből áll a maszkod, annál hatékonyabb lehet. Azonban arra vigyázz, hogy teljesen mindegy, miből csinálod, ha átnedvesedett vagy nyirkos lesz, azonnal le kell cserélni, mert a nedves közegben meg tud tapadni a vírus.