Igazságtalan a helyzet, komoly a kihívás, de meg kell vele küzdenünk, mondta Orbán Viktor. Gazdaságvédelmi akciótervet dolgoztak ki, annyi munkahelyet akarnak létrehozni, amennyit a járvány tönkretesz. Három lépésből áll a gazdaságvédelmi akcióterv, az első ütemen már túl vagyunk, ma indul a második - írja az Index.
Az akcióterv három szakasza a GDP 18-20 százalékát csoportosítja át.
Módosítják az idei költségvetést. A 2,7%-ra emelik a költségvetési hiányt.
Hétfőn program indul el a mai napon:
  • Munkahelymegőrzés: rövidített munkavégzés esetén készen állnak arra, hogy átvállalják a munkaadóktól a bérköltségek egy részét.
  • Munkahelyteremtés: 450 milliárd forint értékben beruházásokat átmogatnak
  • Kiemelt beruházások: turizmus, építőipar, film-kreatívipar stb
  • Vállalatok finanszírozása: kamat és garanciatámogatott hiteleket biztosítanak magyar vállalkozásoknak
  • Család- és nyugdíjasvédelem, visszaépítik a 13. havi nyugdíjat
Most persze a munkahelyeket kell menteni, de nem feledkezhetünk el a nyugdíjasokról sem - tette hozzá.
Nehéz időket élünk, de láthatják, egyetlen magyar sincs egyedül. SIkerülni fog, ha vigyázunk egymásra - mondta Orbán.
Korábban írtuk: Orbán délben bejelentést tesz
Orbán Viktor miniszterelnök hamarosan bejelentést tesz, a teljes nyilatkozatot várhatóan délben közvetíti majd az M1 - írja az Index.
Elképzelhető, hogy a gazdasági válságkezelő csomagról tudunk meg újabb részleteket. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szombati kormányinfón ismertette, hogy különadókat vezet be a kormány, 1345 milliárd jut gazdaságvédelemre.
Ennek részeként megfelezik a pártok támogatását, a bankokra és multikra pedig különadókat vetnek ki. A GDP 18-22 százalékát fogja érinteni a gazdaságvédelmi akcióterv.
Megfelezik a pártok támogatását, a bankok és multik is fizetnek. A GDP 18-22 százalékát fogja érinteni a gazdaságvédelmi akcióterv.
Gulyás szombaton azt mondta, a járványügyi alap létrehozásáról ő adott tájékoztatást, de a történelmi gazdaságmentő csomagot Orbán ismerteti hétfőn. Kedden pedig várhatóan Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint a Magyar Nemzeti Bank közöl részleteket.