2020. október 1., csütörtök, Malvin napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:34 "Megvédjük az édesanyákat az LMBTQP-szörnyektől!" - Toroczkai tüntetésre hív22:21 Vádat emeltek a portugál bevándorlási hatóság három munkatársa ellen, amiért halálra vertek egy ukrán férfit22:05 Vészhelyzet lép érvénybe Felvidéken21:50 Mindössze négy év fogházat kapott Molnár Ricsi - haza is engedték, mert amúgy is csak néhány hónapot kellene letöltenie21:36 EP-alelnök: "ki kell éheztetni pénzügyileg" Lengyel- és Magyarországot21:22 A Klubrádió és a 168 Óra nem lesz többé fegyver Slomó kezében az antiszemitizmus elleni harchoz20:55 A népmese napjára időzítve...20:42 Azerbajdzsán izraeli harci eszközökkel támadja az örményeket20:24 Az amerikai média egyöntetűen negatívan ítélte meg Trump és Biden első elnökjelölti vitáját20:12 Daganat vitte el a homokost, aki a világon elsőként gyógyult meg a HIV-fertőzésből19:52 Edzett, fehér, heteroszexuális férfiak üzentek a négygyermekes magyar családanyákat fenyegető férgeknek19:31 Bíróság elé állították az Audi igazgatótanácsának volt elnökét18:44 Tényleg nincs megállás? Már felolvasást is tartanak gyerekeknek a buzeráns királyfikról18:22 Drogos hulladékok a Nyugati téren: a faroklengetés rendben van, de a videózás sérti a jogaikat18:06 Az oláh szenátus vörös többsége ismét megszavazta a Trianon-törvényt
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

WHO-szakértő: a lazább magatartásnak is köszönhető a járvány újabb előretörése

Reklám

Az intézkedések enyhülésének, a gyakoribb tesztelésnek, és nyári szabadságok idején tanúsított lazább magatartásnak is köszönhető a koronavírusos fertőzöttek számának újbóli emelkedése Európában - mondta csütörtökön az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik járványügyi szakértője.
A fiatalok, akiknél a fertőzés kevésbé súlyos, így alacsonyabb a halálozási arányszámuk is, részben felelősek a fertőzöttek számának növekedéséért, de a vírus nem gyengül, és nem következtethetünk arra, hogy a járvány súlyossága globálisan változna" - hangsúlyozta Richard Peabody, a WHO európai szervezete nagy veszélyességű patogén anyagokkal foglalkozó kutatócsoportjának vezetője.
A szakosított ENSZ-szervezet 55 európai és közép-ázsiai országot magában foglaló összesítése szerint Európában a világjárvány kezdete óta közel 3,7 millió fertőzöttet jelentettek, közülük 218 383 ember halt meg.
Mike Ryan, a WHO veszélyhelyzeti igazgatója szerint a koronavírus elleni harc lényege, hogy megakadályozzák: a gócokon belüli fertőzés ne váljék közösségi szintű fertőzéssé.
A WHO főigazgatója, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz arra figyelmeztetett, hogy "védőoltás-nacionalizmus" fenyeget a világjárvány ellenszere elleni kutatás hevében. A SARS-CoV-2 nevű vírus eddig a világban közel 20,7 millió embert fertőzött meg.
"A rendkívüli kereslet védőoltás-nacionalizmust idézett elő, amelynek az a veszélye, hogy az árak növekednek. Hozzátette, hogy a WHO el szeretné kerülni az ezzel kapcsolatos spekulációt az olyan kezdeményezések segítségével, amelyek keretében általánossá és elérhetővé válnak a védőoltások, a kezelések és a diagnosztika a fejlődő országokban.
Az WHO és az ENSZ gyermekalapja, az UNICEF szerint 818 millió gyerek nem tud kezet mosni az iskolában víz és szappan híján. Ez a világ iskoláinak mintegy 43 százalékét jelenti.
"A vízszolgáltatásokhoz és a higiéniához való hozzáférés létfontosságú a fertőzések megelőzése szempontjából minden körülmények közepette, így az iskolákban is" - hangsúlyozta közleményében Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready