Bezár!
2021. január 19., kedd, Kenéz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:28 Rúgott még egy utolsót Trumpba a szenátus republikánus párti többségének vezetője19:14 Peking szerint ők helyesen jártak el járványügyben18:45 Ónos eső veszélye miatt adtak ki figyelmeztetést18:26 A Mi Hazánk azonnali lépéseket sürget a cigánybűnözés felszámolása érdekében18:17 Több mint nyolcvan migráns jutott át Melillába a határkerítésen18:02 Letartóztatták az orosz "ítéletnapi" parancsnoki repülőgép kifosztóját17:30 Meg akartak erőszakolni egy nőt a gödöllői HÉV-en, de ellenállt - kirabolták, betörték az orrát17:11 Pentei-Pfendtner Antal budakeszi jegyző és családjának kálváriája17:03 Németországban sem akarnak véget vetni a zárlatnak16:35 Müller Cecília "rendkívül jól van"15:52 Történetek a kórságokról, a biológiai fegyverekről, a gonosz vírusokról és a még gonoszabb oltásokról15:44 Cigány hagyományápolás Kistarcsán is15:36 Elismerte a Gazprom, hogy meghiúsulhat az Északi Áramlat-2 megépítése14:53 Tibi atya: a Mi Hazánk jelenleg az egyetlen politikai párt, amelyik tesz valamit a kisvállalkozói és a munkásosztályért14:18 GKI: az ország 19 megyéjéből 14-ben országos átlag alatti volt a nettó kereset 2019-ben
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

Elsőkből lesznek az utolsók: a leghevenyebb gócpontban a legjobb most a járványhelyzet Angliában

Reklám

A brit kormány tudományos tanácsadóinak pénteki, friss felmérése szerint a nagy-britanniai koronavírus-járvány intenzitásának csökkenésére vallanak a legújabb reprodukciós adatok.
A készenléti helyzetekben működő tudományos tanácsadói testület (SAGE) este ismertetett számításai alapján az R reprodukciós ráta az Egyesült Királyság egészének átlagában jelenleg 0,9 és 1 között van.
Ez azt jelenti, hogy 10 fertőzött átlagosan 9-10 másik embernek adja át a koronavírus-fertőzést, vagyis nem gyorsul, sőt valószínűleg lassul a járvány terjedése.
Augusztus óta most mértek először a becslési sávon belül 1 alatti alsó értéket.
A SAGE számítási módszertana szerint a 0,9-1 közötti R rátából arra lehet következtetni, hogy a naponta bekövetkező új koronavírus-fertőzések száma a becslési sáv felső, 1-es szélsőértéke esetén sem emelkedik napi összevetésben, a 0,9-es alsó becslési érték esetén viszont 2 százalékkal csökken minden egyes nap.
A SAGE a múlt héten 1-1,1, egy héttel korábban 1,1-1,3 közötti R rátát valószínűsített országos átlagban.
A brit egészségügyi hatóságok becslése szerint a nagy-britanniai koronavírus-járvány tavaszi tetőzésének idején 3,5 körül lehetett az R mutató, vagyis akkoriban 10 fertőzött átlagosan 35 embernek adhatta tovább a vírust. Ez exponenciális ütemben gyorsuló terjedési sebességet jelzett.
A SAGE péntek esti beszámolója szerint az egyes angliai országrészek közül a járvány korábbi leghevenyebb terjedési gócpontjában, Északnyugat-Angliában a legkedvezőbb a reprodukciós helyzet: itt a testület számításai alapján 0,7-0,9 között van az R mutató, és ez azt jelenti, hogy naponta 2-5 százalékkal csökken az új fertőzések száma ebben az országrészben.
A nagy-britanniai koronavírus-járvány korábbi növekedési dinamikájának megtörését jelzik a napi adatok is.
A brit egészségügyi minisztérium péntek esti ismertetése szerint az elmúlt egy hétben 117 076 új koronavírus-fertőzést szűrtek ki országszerte, 38 936-tal, 25 százalékkal kevesebbet, mint az egy héttel korábbi azonos időszakban.
A péntek este zárult 24 órában 383 521 koronavírus-tesztet dolgoztak fel, és ezek közül 16 022 lett pozitív.
A járvány őszi felfutásának legintenzívebb szakaszában egyes napokon 25-30 ezer körül járt az újonnan kiszűrt fertőzések száma az Egyesült Királyságban.
A visszatekintő becslések szerint a nagy-britanniai járvány tavaszi tetőzésének idején nagy valószínűséggel volt olyan időszak, amikor elérhette a százezret a napi új koronavírus-fertőzések száma, de az akkori szűkös tesztelési kapacitással ennek csak a töredékét sikerült kiszűrni.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready