Bezár!
2021. május 16., vasárnap, Botond, Ubul napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:10 Weber a vallások védelmére hivatkozva tiltaná be EU-s szinten Izrael bírálatát10:57 A "Hamász-metrót" és palesztin vezetők házait rakétázták a zsidók10:48 Nőtt a fiatalok megtakarítási hajlandósága a K&H felmérése szerint10:32 Agrárminisztérium: jól haladnak a vetési munkákkal10:05 61 beteg halt meg, 718-cal nőtt a fertőzöttek száma09:31 Zavarja a zsidót a disznósajt emlegetése - Izraelben vagy a Gázai övezetben nem lennének ilyen problémái08:49 Az Iszlám Állam vállalta a kabuli mecsetben elkövetett robbantást08:04 Netanjahu szerint addig bombázzák a palesztinokat, "amíg szükséges"07:44 Százéves gramofont mutat be a hódmezővásárhelyi Tornyai-múzeum07:11 "Hangok parancsolatára" ölte meg két gyerekét egy asszony az Egyesült Államokban06:43 Több európai fővárosban tüntettek a palesztinok mellett06:24 Csaknem hatszázan indulnak az iráni elnökválasztáson06:09 Vészhelyzetet hirdetett ki Trinidad és Tobago egy migráns miatt22:49 A koronaveszély után jöhet a szélsőséges elemek elleni harc az USA-ban - persze nem a BLM-terrorizmusra gondolnak22:25 A progresszív baloldali pártokért aggódik Tony Blair
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus, Külföld :: :: Hozzászólások

Biden hírszerzési vezetői sem zárják ki a korábban trumpista elméletnek tartott vuhani laborbaleset lehetőségét

Nem zárja ki az amerikai hírszerzés, hogy a koronavírus egy vuhani laborból szökött meg és indult világhódító útjára – közölte Avril Haines, az amerikai hírszerzés vezetője (videó itt).
Zoom
Avril Haines (fotó: Graeme Jennings/AFP/Getty Images)
Az amerikai szenátus hírszerzési bizottságának szerdai meghallgatásán Haines hangsúlyozta, hogy igaz, egyelőre nem tudják megállapítani, pontosan hol, mikor és hogyan terjedt át emberre a koronavírus, de erre vonatkozóan két teóriát tartanak elképzelhetőnek:
  • a vírus természetes úton fejlődött ki és ugrott át állatról emberre,
  • egy laborbaleset következményeként tört ki a világjárvány.
Annak elméletét, hogy a koronavírus a Vuhani Virológiai Intézetből szabadult ki, már a Trump-kormányzat is hangoztatta, Donald Trump számtalanszor Kínát tette felelőssé, a kórokozót kínai vírusnak vagy éppen "kungflunak" titulálva.
Egy másik teória szerint az embert is fertőzni képes koronavírustörzset biológiai hadviselés céljára fejlesztették ki; a vuhani intézetben persze "közegészségügyi cél"-ra hivatkozva kísérleteznek a denevérek által hordozott koronavírussal. (Erről lásd bővebben az alább hivatkozott cikksorozatunk I. és II. részeit).
Zoom
A Vuhani Virológiai Intézet (fotó: Hector Retamal/AFP/Getty Images)
William Burns, a CIA igazgatója a bizottsági meghallgatáson egyetértett Hainesszel, és bírálta Pekinget a koronavírus eredetének kivizsgálásának akadályozása miatt. Burns emlékeztetett, hogy a kínai hatóságok korlátozták az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nemzetközi szakértőinek a vírus eredetének kutatására vonatkozó munkáját Kínában, ugyanis nem adtak hozzáférést az első Covid–19-esetek adataihoz a Vuhanban vizsgálódó kutatóknak. Maga a WHO igazgatója is bírálta a kutatás akadályozását, utalva arra, hogy a laborbaleset-elméletet így nem lehet elvetni, és további vizsgálatokat sürgetett.
Mindazonáltal több mint egy évvel a járvány kitörése után, megbízható források hiányában nehéz lesz bizonyítani, hogy a vírus egy laborból szökött meg, már ha egyáltalán így történt – jegyzi meg a Yahoo News nyomán az Index.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready