A Bundestag családügyi bizottságának ülésén felszólalt "Tessa" Ganserer, a Zöldek szőke parókás transznemű képviselője (kétgyermekes apa; a személyi igazolványában szereplő és politikai pályafutásának korábbi szakaszában használt férfinevének kiejtése a jelenleg tárgyalt törvényjavaslat szerint 10 000 euróig terjedő büntetéssel lenne szankcionálható) - írja a Mandiner.
Nos, "Tessa" az önrendelkezési törvényről tartott keddi nyilvános meghallgatáson egy tüllszerű, teljes mértékben átlátszó "szexi" felsőben jelent meg; alatta csupán egy szűk fekete melltartó takarta műkeblét.
Amint arra a Welt hasábjain a korábbi német családügyi miniszter, Kristina Schröder rámutat: soha egyetlen politikusnőnek nem jutna eszébe ilyen neglizsében megjelenni a Bundestagban; de a vonatkozó szabályzat is előírja, hogy az épületbe csak a hely méltóságához illő ruházatban lehet belépni – a bizottság elnöke mégsem intette meg a magát nőnek képzelő elmebeteget, mint ahogy kollégái sem szólaltak fel a szabálysértés miatt, ráadásul a mainstream média is feltűnően hallgat az ügyben. Hiszen "transznemű" – ki is merné őt kritizálni, hogy aztán ráüssék homlokára a "transzfób" bélyeget?...
Szürkébb napokon így jár be a parlamentbe:
Íme öt év "csodálatos átalakulása":
Korábban írtuk: