Mint arról korábban beszámoltunk, nem engedélyezték az osztrák hatóságok a közelmúltban a Bécs belvárosában meghirdetett palesztinpárti tüntetést. A megmozdulást mindössze néhány órával annak kezdete előtt tiltották be.
Ennek ellenére mégis megtartották azt, több százan gyülekeztek a Stephansplatzon. Az APA osztrák hírügynökség szerint a légkör pattanásig feszült.
Zoom
Fotó: Thomas Kronsteiner / Getty Images
Ezzel kapcsolatban szemlézzük az Infokanal Deutschösterreich elnevezésű mozgalom véleményét. Róluk az elmúlt időszakban is lehetett hallani, hiszen ők voltak a szervezői annak a nemzetközi konferenciának, amelyet eredetileg Sopronba terveztek (végül nem ott volt), s amely ellen létrejött a valódi "demokratikus koalíció", hiszen a Fidesztől a Momentumig a jobb- és balliberális hangadók mind "náciveszélytől" rettegtek.
Az osztrák nemzetiek úgy látják, a külföldiek behozzák konfliktusaikat Ausztriába, ami nem jó. Leszögezik, hogy a közel-keleti konfliktusban nem állnak egyik oldalra sem.
- Nem állunk sem az imperialista földrablók oldalán, akik bibliai ígéretekkel és soviniszta felsőbbrendűségi tudattal igazolják területi követeléseiket, sem az iszlamista gyilkosok oldalán - nyomatékosítják.
Hozzáfűzik, a szuverén palesztin nemzetállami igény ugyan jogos, de a dzsihadistáknak nem ez az egyetlen céljuk. Ők hódító szándékkal jönnek Európába is. Ebből kifolyólag kijelentik, nincs szolidaritás Izraellel, de egy "négyzetméternyi szülőföldet sem akarnak adni a közel-keleti hódítóknak sem".
L. J. - Kuruc.info