Mose Grünberg, az izraeli hadsereg 271-es hadmérnöki zászlóaljának őrnagya a Gázai övezetben „ünnepelte” kislánya születésének 2. évfordulóját. A szerető édesapa nem feledkezett meg Ella nevű kislányáról, hanem röviddel a tegnapelőtt életbe lépett humanitárius tűzszünet előtt az X-re kitett egy születésnapi ajándéknak szánt videót, amelyen belemondja a kamerába, hogy a háta mögött levő toronyház fölrobbantását a kislánya születésnapi ajándékának szánja.
Zoom
Mose Grünberg, az izraeli hadsereg őrnagya (fotó: videókép)
A bajtársai gyűrűjében látható Mose Grünberg, egy Gázai övezetbeli toronyház fölrobbantására parancsot adó őrnagy a visszaszámlálás megkezdése előtt fél térdre ereszkedve, a kamerába nézve ezt mondja:
Ezt a robbantást a kislányomnak, Ellának ajánlom, aki ma ünnepli születésének második évfordulóját. Vágyakozom utánad – mondta Grünberg őrnagy, majd a visszaszámlálás után megadta a jelet a robbantásra.
Zoom
A lányodnak ezt is ajánlod? – kérdezi Grünberg őrnagytól a Helena nevű kommentelő
Grünberg őrnagy posztja után a kommentelők többsége elítélte, és megvetően vélekedett a videóklipről. Egy Helena nevű kommentelő is kitett egy képet, amelyen az izraeli bombázások idején súlyosan megsebesült palesztin kislány látható egy szintén sebesült felnőtt férfi karjaiban. Helena angol nyelven felteszi a kérdést a robbantásra parancsot adó édesapának: „A lányodnak ezt is ajánlod?”
 
 
A Gázai övezet ellen indult mostani izraeli irtóhadjáratnak már eddig is közel 14 500 halálos áldozata van, köztük közel 4 ezer nő és közel 5 900 gyermek. Grünberg őrnagy gátlástalanul aljas videóját látva újfent meg kell állapítanunk: túl magas lóra ültették a hadseregnek utasításokat adó izraeli politikai vezetést azok a nyugati politikusok, akik a háborús bűnös Binjámin Netanjáhu miniszterelnök jeruzsálemi hivatalában a kilincset egymásnak adva kinyilatkoztatták, hogy Izraelnek joga van az önvédelemre. Az „önvédelem” nagyságát, s annak eredményét máris láthatjuk, míg a tömegmészárlás valós méreteit majd csak a harcok elcsitulása után ismerhetjük meg.
Hering J. – Kuruc.info