A libanoni egészségügyi minisztérium frissített adatai szerint legalább öt ember vesztette életét és tizenhárom megsebesült az Izrael által vasárnap végrehajtott légicsapásban, amely Dél-Libanon egyik jelentős városát, Szidónt érte – írja a Reuters nyomán a Portfolio.
A légicsapás a város több pontját is érintette, jelentős károkat okozva az infrastruktúrában és polgári létesítményekben egyaránt.
A helyi hatóságok azonnal megkezdték a mentési munkálatokat és a sérültek ellátását. A sebesülteket a környékbeli kórházakba szállították, ahol jelenleg is folyik az ellátásuk.
Az egészségügyi minisztérium szóvivője hangsúlyozta, hogy az áldozatok száma még változhat, mivel több sérült állapota kritikus.
Zoom
Látkép "Isten ajándékainak" újabb bombázása után (fotó: Hassan Hankir/Reuters)
A nemzetközi közösség aggodalmát fejezte ki az incidens kapcsán, és több ország vezetője is felszólította a feleket a helyzet további eszkalációjának elkerülésére. Az ENSZ libanoni békefenntartó missziója (UNIFIL) fokozott készültségben van, és szorosan figyelemmel kíséri a fejleményeket.
Az izraeli hadsereg egyelőre nem kommentálta részletesen a történteket, csak annyit közölt, hogy a csapás a Hezbollah állásai ellen irányult. A libanoni kormány ugyanakkor határozottan elítélte a támadást, és nemzetközi vizsgálatot követel az ügyben (nem mintha ezek valaha is eredményre vezettek volna - a szerk.).