Megdöbbentő, horrorisztikus, s egyben sokkoló 15 évvel ezelőtti testvérgyilkosságra derült fény. Milyen ember az, aki a saját kishúgát megöli, feldarabolja, egyes testrészeit ledarálja, a megmaradt torzót pedig az ország több pontján elrejti? A tisztes családapa benyomását keltő, buszsofőrként dolgozó P. János pontosan ezt tette annak idején, csakhogy a sorsa elől a végtelenségig nem menekülhetett. A könyörtelen gyilkos most lebukott, de egészen elképesztő, hogy a bűntény ilyen sokáig titok maradhatott. A Blikk megtalálta a férfi édesapjának testvérét és annak feleségét, akik teljesen megdöbbentek a hírek hallatán – írja szokásos bulvárstílusában a lap.
Zoom
Kikockázás Blikk módra
– A szüleik sokáig keresték szegény Erikát, a végsőkig reménykedtek abban, hogy csak egy kis időre eltűnt és hamarosan előkerül. Nem érhették meg, hogy kiderüljön a szörnyű igazság. Az anyjuk két éve hunyt el, az apjuk, a testvérem pedig már korábban meghalt – csuklott el a megtört rokon hangja. – Néhány éve volt nálunk János a családjával, de nem vettünk észre rajta semmi furcsát. Már kicsi koruktól kezdve ismertük őket, Erika nagyon aranyos, kedves lány volt, nem ezt érdemelte.
Zoom
Az áldozat esetében ugyanez még megérthető
A 17 esztendős korában kámforrá váló Erikának és a nála hét évvel idősebb bátyjának egy lánytestvére van, de a lap megkeresésére nem akart beszélni a történtekről.
A horrorfilmbe illő bűncselekmény részleteiről Petőfi Attila, az Országos Rendőr-főkapitányság vezérőrnagya adott részletes tájékoztatást. Eszerint P. Erika 2008 októberében tűnt el Szegedről, miután a szüleivel és a testvéreivel egy családi összejövetelen vett részt. Az édesanyja szigorúan fogta, a lány pedig azt mondta, abba a kollégiumba megy, ahol a tanulmányai idején lakott. Ám oda nem érkezett meg.
Múlt héten a rendőrségen újra meghallgatták a ma már 39 éves bátyját és az exfeleségét, Hajnalkát, majd ők - a kihallgatási taktika eredményeként - változtattak korábbi vallomásaikon, és beismerték, hogy a lány velük tartott Budapestre, az albérletükbe. Erika nem mozdult ki a lakásból, mivel tudta, keresik, a bátyja pedig arra próbálta meg rávenni a húgát, hogy prostituáltnak álljon. Ám ő ezt nem akarta.
A családot akkoriban eltartó Hajnalka 2009 áprilisában arra ért haza, hogy Erika holtan fekszik az előszobában - a férje verte agyon, amiért nem akarta vállalni a szexmunkát. A pár nem akarta jelenteni a történteket a hatóságoknak, a férfi arra jutott, hogy eltünteti a holttestet.
– A tettes a daraboláshoz az otthon található eszközökön kívül speciális késeket, takarófóliát, illetve hús darálására és mixelésére alkalmas háztartási kisgépet vásárolt. Anatómiai ismeretek nélkül, nagy elszántsággal állt neki a lakás egyik szobájában a holttest feldarabolásának – mondta Petőfi Attila. P. János neje ezalatt a másik szobában volt az egyéves gyermekükkel.
– Az asszony begyógyszerezte magát, a kisgyerek füleit pedig próbálta befogni, hogy a hanghatásoktól megóvja – tette hozzá a rendőrségi főtanácsos. A gyanúsított a holttest egyes testrészeit még a lakásban megsemmisítette, majd többhetes tárolás után a még megmaradt daraboktól az ország különböző pontjain szabadult meg.
Zoom
Petőfi Attila, az Országos Rendőr-főkapitányság vezérőrnagya
Azóta titok fedte a borzalmas tettét. A Blikk információi szerint P. Jánosnak három gyereke született, de már elvált a feleségétől, az elmúlt időszakban Budapesten élt és dolgozott buszsofőrként.
– Néhány napja, október 25-én említette, hogy a rendőrök újra nyomoznak a húga eltűnése miatt. Mesélte azt is, hogy előző nap a buszvégállomáson felszállt hozzá egy rendőr, aki kérdéseket tett fel neki. Eddig nem tudtam, hogy a két nappal később küldött üzeneteimet miért nem olvassa – mondta el a Blikknek a férfi egyik kollégája, Benjámin.
– Munkásszállón élt, a családi életéről annyit tudtam, hogy már nincs jóban a volt feleségével, de a gyerekeit időközönként látta. Nagyon nyugodt embernek ismertem, sosem gondoltam volna, hogy képes ilyen szörnyűségre vetemedni, gyilkolni.
A napokban letartóztatásba helyezett P. János tagadja a bűncselekmény elkövetését, az ügyben jelenleg tanúként szereplő exe, Hajnalka ugyanakkor részletes vallomást tett. Sikerült telefonon utolérniük. Egy vidéki településen él a három gyermekükkel és az új férjével. Amikor megtudta, miért keresik, sírva fakadt, de a másfél évtizedig magában őrzött történtekről nem akart beszélni.
Az eredeti cikk után íme a kitakarás nélküli képek
És persze nevet is: P. János valójában Petrik János.
Zoom
Ismerős kép, de ezúttal Minecraft-kezelés nélkül
Zoom
Eközben szegény Erikát még cikkünk megjelenésekor is keresi a rendőrség:
Zoom
Van, aki "érdekes" családi háttérről vél tudni, de ezt nem tudjuk megerősíteni:
Zoom