Amint arról tegnap már hírt adtunk, Budapesten fölavatták a Herzl Központot. Később tudtuk meg azt a nem elhanyagolható hírt, miszerint a Herzl Központot megnyitó Ávráhám Duvdeváninak, a Cionista Világszövetség elnökének, s Nátán Sáránszkijnak, a Zsidó Ügynökség elnökének társaságában a magyar kormány képviseletében ott feszített Balog Zoltán miniszter is, aki közvetve elismerte, hogy valóban az izraeli nagykövet írja, vagy legalábbis sugallja a magyar tankönyveket.

Nátán Sáránszkij, Balog Zoltán és Ilán Mor a Herzl Központban
De Balog Zoltán nem csak feszített a Herzl Köpont avatásán, hanem beszélt is, s többek között azt mondta: a jövő évtől kezdve a Nemzeti Alaptanterv tartalmazza majd, hogy Izrael a Közel-Kelet egyetlen demokratikus állama, ahol "a Kárpát-medencén kívül a legnagyobb számú magyar ajkú kisebbség él". Közben megtudtuk azt is, hogy az Izraeli Rádió tudósítója, Benny Teitelbaum által "Antiszemitizmus Elleni Küzdelem Bizottságának" nevezett színtársulat nem más, mint a Chabad szekta által a magyarok antiszemitizmusának "monitorizálására" létrehozott, bőkezű állami támogatásban részesülő TEV nevű alakulat.
Zoom
A most megnyílt Herzl Központ Budapesten
A részletek ismeretében néhány megjegyzést fűzünk a vasárnap történt budapesti eseményhez. Először is, Balog Zoltán szavaiból világossá vált, hogy beteljesedett az, amit néhány órával korábban a Kuruc.infón olvashattunk Ilán Mor izraeli nagykövet magyar tankönyvírási vehemenciájáról. Balog Zoltán büszkén bejelentette, hogy a magyarországi tankönyvek ezentúl azt írják, hogy Izrael a Közel-Kelet egyetlen demokratikus országa. Nos, az elmúlt hatvanöt esztendő közel-keleti történelmének némi ismeretében, helyszíni személyes tapasztalatunkkal föl kell tennünk a szervilis magyar kormány felelőseinek a megválaszolandó kérdést: uraim, hát nem szégyenlik magukat, amikor a térség egyetlen demokratikus országának merészelik nevezni azt az államot, amely egymillió elkergetett palesztin városainak, falvainak, anyagi és szellemi javainak romjain jött létre? Amikor az 1948-ban létrejött Izraelt a szomszédos és a távolabbi országok területén az elűzött palesztinok menekülttáborai övezik? Azt az államot, amely az ENSZ határozatainak, a nemzetközi jognak fittyet hányva megszállt területeken az őslakosság vallási és etnikai összetételét erőszakosan megváltoztatva kolóniákat hoz létre? Meddig lehet még elmenni az önfeladásban, a megalázó gazsulálásban?
Balog Zoltán azt is mondta tegnap a Paulay Ede utcában, hogy a Kárpát-medencén kívül Izraelben él a legnagyobb számú "magyar ajkú kisebbség". A miniszter úr becses figyelmébe ezzel kapcsolatban is ajánlunk egy-két tényt. Először is, a Kárpát-medencében nem "magyar ajkú kisebbség" él, hanem magyarok. Tudjuk jól, hogy a "magyar ajkú" kifejezést miniszter úr óvatosságból használta, nehogy megsértse nemzeti büszkeségükben a Magyarországról Izraelbe kivándorolt zsidókat. Izraelben vannak mintegy 200 ezren, akik egyáltalán nem tartják magukat magyarnak - amihez természetesen joguk van -, s ennek megfelelően nekik a Magyarok Világszövetségében sincs képviseletük. (A fekete bőrű, muszlim vallású egyiptomi-szudáni magyaráboknak van képviseletük az MVSZ-ben, mert ők magyaroknak tartják magukat, amihez viszont nekik van joguk.) Balog Zoltán további tévedése a fentiekből logikusan következik: Izraelben a "magyar ajkúak" nem kisebbség, hanem a zsidó többség szerves részei.
Végül, de utolsó sorban a tegnapi házavatók figyelmébe ajánljuk: a pesti születésű (1860) Herzl Tivadar (Heltai Jenő unokabátyja) annak idején a modern politikai cionizmus filozófiai, illetve a zsidó állam alapjait azért dolgozta ki, hogy a magukat cionistának valló zsidók kivándoroljanak, hazamenjenek Izraelbe, s nem pedig azért, hogy egyes zsidók Budapesten a róla elnevezett intézmény avatgatásával, cionistáskodással hecceljék a gazdanépet. Mi, öregebbek egyébként még jól emlékszünk azokra a kommunista időkre, évtizedekre, amikor Budapesten lámpással nem lehetett cionista zsidót találni, mert akkor ez nem volt jól fizető módi. Akkor a többségük egészen más ideológia oltárán áldozott.
Hering József - Kuruc.info