A vezető kormánypártban úgy döntöttek, az 52 éves Halász Jánost nevezik ki a Fidesz szóvivőjének. Mindkét vezető szóvivő – Kovács Zoltán kormányszóvivő és immár Halász – így zsidó, ami nem egészen képviseli a magyarországi zsidóság arányszámát a lakosságban.
Zoom
Kovács egyébként 1999-ben a Soros Egyetemen kapta doktoriját történelemből, és 1994-től egy évet Soros-ösztöndíjjal tanult Oxfordban, a Queen’s College-ban.
A debreceni, de nem református Halász az SZDSZ révén került a politikai életbe. 1995-ben a zsidópárt támogatásával jutott mandátumhoz a Fidesz jelöltjével szemben a debreceni közgyűlésen. Aki át akarja érezni, hogy a ma is ballibes haverokkal körbevett és közülük sokat sunyin támogató Halász milyen jól érezte magát liberálisként, feltétlenül nézze meg ezt a videót, ahol 1994-ben, azaz színeváltozása előtt Fodor Gábor mellett „tankcsapdázik” Wahorn András grafikai tárlatának megnyitásán. A pofáján azóta sem volt felfedezhető annyi azonosulás és odaadás, mint azidőtájt.
Halász karrierje fideszes átlépése után meredeken ívelt felfelé. 1998 óta országgyűlési képviselő. 1998 és 2000 között a Fidesz-frakció Etikai Bizottságának elnöke. 2000-2001-ben a Fidesz-frakció helyettes vezetője és szóvivője volt.
2002 januárjától, az első Orbán-kormány megbízatásának utolsó hónapjaiban a Rockenbauer Zoltán vezette Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának politikai államtitkára lett. Ekkor pénzesővel szórta a liberálisokat. Sok állása után és mellett 2006-tól 2010-ig Debrecen alpolgármestere is volt.
A második Orbán-kormányban a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára lett.
Felmerül, mi ez a kényszeresség a Fideszben, hogy folyamatosan mélyzsidókat tesz kulcsfontosságú pozíciókba.
Közismert, hogy Áder János államelnök stábja túlsúlyosan zsidó. A kilencvenes évek elején hosszú időn át például Gyarmati László volt Áder titkára. Előtte azzal foglalkozott, hogy az Oroszországból akkor Budapesten át Izraelbe alijázó zsidókat kísérgette. Fel is robbantották az őket szállító buszt.
A Fidesz révén volt ő minden, beleértve az MTI-t, ahol a vezetőtestület fideszes alelnökeként múlatta a napot. Akkor teljes mellszélességgel és alázattal támogatta Vince Mátyás MTI-elnököt, akinek felesége Schweitzer főrabbi leánya.
Tán nem csoda, hogy hálából az izraeli TEVA gyógyszergyár magyarországi gyártóbázisa e „takony” előnevet kapott embert zsíros állásba helyezte.
Most ő is visszatért Áderhez, a Várba.
De ott van az antikommunista és nemzeti retorikát szakmányba daráló Kövér László házelnök, aki az egyik leggazemberebb Fidesz-zsidót, Such Györgyöt helyezte az Országgyűlés hivatalának igazgatói posztjára. Ő volt az, aki Demszkyt magasztaló könyvet szerkesztett, illetve kérdezett alá az egykori cionszülte főpolgármesternek ugyanott. Ő volt szintén az, akinek nem volt elég a Magyar Rádió elnökeként havi 8 millió forint bér, és ő volt, aki azért nem látta, hogy 2006 őszén rendőrök véresre vernek ártatlanokat az MR udvarán, mert „nem arra nyílt az ablaka”.
Mindebben a legérdekesebb kérdés, hogy mi Orbánban az a kényszerítő erő, hogy mindenhová zsidót nevez ki akkor, amikor a nyugati sajtó a torkát harapja ketté nem létező antiszemitizmusa miatt.
Aki ezt ki tudja deríteni, Dávid-csillaggal ékesített millió forintos kötegeket érdemel. Ugyanis nehéz munka, hiszen a megoldáshoz az irracionalitás bugyraiban kell hosszú sétát tenni.
Szalonna János - Kuruc.info