2019. június 20., csütörtök, Koppány, Szörényke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:57 Trump Oroszországgal és Kínával is szeretne "jól kijönni"08:38 Júliustól igényelhető az autóvásárlási támogatás08:00 Épp szelfizett a Viking kapitánya az ütközés idején, az utasoktól kérdezgette, mi történt07:43 Musztafa 2016-ban még szíriai menekültként érkezett Amerikába, most keresztény templomot akart felrobbantani az IÁ nevében07:33 Odúkat telepítenek a Pilisi Parkerdőben06:56 Egy norvég sziget szeretne lenni a világ első időmentes zónája22:38 Idén sem lesz buzifelvonulás Isztambulban22:21 Moszkva: Amerika kibertámadásai számára is rendkívüli következményekkel járhatnak21:44 Alfahíres hazugságra reagált a Mi Hazánk20:54 Több mint kétszázezer pedofil felvételt jelentettek tavaly világszerte20:31 Európai Bizottság: fellépünk az emberkereskedők ellen - de csak azért, hogy törvényesen jöhessenek a migránsok20:12 Századvég-felmérés: a válaszadók fele Tarlósra voksolna, a többiek a ballib jelöltecskék valamelyikére20:01 Csütörtökön is országszerte várható felhőszakadás, zivatar19:38 Három orosz és egy ukrán ellen adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot a maláj gép lelövése kapcsán19:07 Az ENSZ jelentéstevője szerint hitelt érdemlő bizonyítékok vannak a szaúdi trónörökösre nézve a Hasogdzsi-gyilkosság ügyében
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

A "cigány emberek" és a "társadalmi integrálódás" - nehéz a dolguk a kormánypárti újságíróknak, ha szembejön a valóság

Reklám

Orbán Viktor sokat beszél a migrációról, arról, hogy meg kell állítani a bevándorlást, más kérdés, hogy a valóság sok esetben kissé mást mutat – például: az elmúlt 4 évben letelepedési kötvények által 15 ezer kínai érkezett hazánkba. Finoman szólva sem tartja magát mindig ahhoz az elvhez, hogy „egyet sem engedünk be”, bár jelen téma kapcsán ez most mellékes. Az viszont fontos, hogy Orbán Viktor nem beszél cigánybűnözésről, s mivel ez így van, ezért nehéz dolga van egy kormánypárti újságírónak, mit izzadjon ki magából, mikor mások viszont beszélnek erről a nagyon is létező, a mindennapi magyar valóságot képező jelenségről.
Csibra Tibor, a Pesti Srácok újságírója is ebbe a kelepcébe került, de módfelett leleményes ő, elvágta a gordiuszi csomót, elintézte azzal, hogy a Mi Hazánk törökszentmiklósi tüntetése nem más, mint „műbalhé”.
Zoom
Itt kicsit mintha félresiklott volna az integrálódás…
Az alapvetés tehát az, a probléma nem létező, azt, a szerző szavai élve csak a „sértődött Toroczkai” szervezi politikai haszonszerzés céljából. Körüljárja a témát jobbról, balról, felteszi a kérdést: mit szól majd Európa, hogy újra „bakancsos kopaszok menetelnek”? Skandalum. S ha már a nemzetközi helyzet egyre fokozódik, Csibra úr kellő nyomatékot is ad aggodalmainak, hisz „mindez az EP-kampány hajrájában, az osztrák kormány felrobbantásának még alig oszladozó füstjében történik.”
Pedig hát felesleges a hangulatkeltés, nincs itt semmi látnivaló, hiszen ma már „cigány emberek sokasága jár emelt fővel a társadalmi integrálódás útján.” Állítja legalábbis Csibra úr, de nem is tehet mást, hiszen, mint említettem, ha Orbán Viktor ezt mondja, akkor azt ő köteles elfogadni gondolkodás nélkül.
A „műbalhét” belengő, az „osztrák kormány felrobbanásának füstjei” mögül azonban nézzünk egy kicsit ki. Valójában nemhogy nem „műbalhé” erről beszélni, hanem a jelenkori Magyarország egyik legégetőbb, legsúlyosabb, a jövőt illetően a lehető legnagyobb társadalmi katasztrófával fenyegető problémája a cigányság demográfiai mutatóinak alakulása, és az ezzel párhuzamban növekedő cigánybűnözés.
Zoom
Törökszentmiklósi kiállás a közbiztonságért
De ne is szorítkozzunk csak Törökszentmiklósra. Ezernyi Törökszentmiklós létezik az országban. Naponta történnek atrocitások a „társadalmi integrálódás útján emelt fővel járó cigányok” részéről a többségi társadalom ellen. Hála Istennek, ezek nem mind végződnek halállal vagy súlyos testi sértéssel, de általában hajszálon függ, de éppen ezért, nem is tudunk minden esetről. Valószínűnek tartom, éppen most, ezekben a percekben is folyamatban van egy-egy ilyen eset. Jól példázza a helyzet komolyságát, hogy azóta, mióta bejelentésre került a törökszentmiklósi demonstráció, egy újabb olyan nagy port kavaró gyilkosság történt, amely szintén megérne egy hasonló kiállást. Mint ismeretes, portálunk is hírt adott róla, hajdúhadházi fiatalkorú cigánybűnözők vertek halálra egy 66 éves magyar bácsit vascsövekkel. Hogy miért? 6 ezer forintért és egy csomag nápolyiért.
Zoom
Nem eszkimók
Szándékosan rákerestem a Pesti Srácokon is a hírre, természetesen a politikai korrektség jegyében „fiatalokról” ír mint elkövetőkről, azonban a cikk alatt megjelenő kommentek már annál beszédesebbek.
Csak szemezgessünk néhányat:
„Valami azt súgja, hogy a gyilkos szarháziak közül egyik sem hallgat Müller Alfonz névre!”
„Ugye nem halmozottan hátrányos helyzetű afro-amerikaik voltak??”
„Cigánybűnözők voltak?Jah elfelejtettem, hogy nincs cigánybűnözés. Nem elég píszí kifejezés.”
„Pedig ők csak bodzát szedni indultak…”
„Na Pesti Srácok, rajta. Itt a forró téma. Elég a PC dumából, a Rákosi bűneiről meg a kuláküldözésből! Itt van egy gyilkosság, magyart öltek cigánybűnözők!!! Tessék tényfeltárni.”
Erre mondják, nem szükséges hozzáfűzni semmit. Hogy stílszerűek legyünk, s idézzük a Pesti Srácok portál mottóját: „Kell még valamit mondanom, Ildikó?”
Csibra úr, az a 66 éves magyar bácsi, aki az értelmetlen erőszak áldozata lett, alighanem másként látta a helyzetet, amikor vascsövekkel verték, nem gondolt arra, ez milyen összefüggésben lehet az osztrák kormányválság okozta „füstökkel”, mint ahogy az sem jutott eszébe, ő éppen egy „műbalhé” résztvevője. Egyszerűen csak élni akart, mint ahogyan azok is, akik az elmúlt évtizedekben lettek áldozatai az értelmetlen cigányterrornak.
Lantos János – Kuruc.info
Ui. Annyit azért el kell mondani, hogy a PS tudósítása már jóval korrektebbre sikeredett, ebből tanulhatna akár Csibra úr is.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready